Η πανδημία του κορωνοϊού

Παρασκευή, 27 Μάρτιος 2020 16:26 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Φίλοι μου αναγνώστες, ο κορωνοϊός μας έκλεισε στα σπίτια μας. Ένας μικροοργανισμός αναστάτωσε τη ζωή μας, τον πλανήτη μας ολόκληρο. Οι αναλυτές ασχολούνται ολημερίς μ’ αυτόν και σχολιάζουν τις συνέπειές του σε ανθρώπους και την οικονομία  μας. Στη γειτονική μας χώρας Ιταλία, αποδεκατίζει τους ηλικιωμένους κυρίως, με ταχείς ρυθμούς. Ξεπέρασε τους νεκρούς ακόμα και της Κίνας και έπεται συνέχεια. Σε πολλές χώρες είναι απειλητικός. Στην Κίνα τον καταπολέμησαν με δραστικά μέτρα. Στην Αμερική άργησαν να λάβουν τα μέτρα τους. Επίσης στην Αγγλία και Ισπανία και πάει λέγοντας.

Πρέπει να παραδεχθούμε ότι στη χώρα μας πάνε καλύτερα τα πράγματα, γιατί λάβαμε εγκαίρως τα μέτρα μας. Ο πρωθυπουργός μας κ. Μητσοτάκης με τους συνεργάτες του, ήλθαν σε αντίθεση με κάποιες δυνάμεις και ακολούθησαν τα σωστά μέτρα. Στη γειτονική  μας χώρα Τουρκία, ο Ερντογάν έλεγε στην αρχή ότι ο Αλλάχ είναι μεγάλος και θα τους προστατέψει απ’ αυτόν τον κίνδυνο. Άργησε να πάρει μέτρα αποτελεσματικά. Ο λαός εκεί αφιονίζεται εύκολα και δεν τιθασεύεται, όπως και στην Ινδία επίσης. Φοβάμαι ότι δεν θα έχουν σύντομα καλά αποτελέσματα.

Ο κορωνοϊός αποδεκατίζει τους ηλικιωμένους κυρίως. Κάποιοι ατσίδες στα εργαστήριά τους, τον μετάλλαξαν και από ιό συνηθισμένο τον έφτιαξαν υιό της παγκοσμιοποίησης. Έτσι πραγματοποιούν τα προγράμματά τους. Λύνουν το ασφαλιστικό τους θέμα μ’ έναν κορωνοϊό. Και έτσι ούτε η γάτα ούτε η ζημιά. Φαίνεται ότι το πρόγραμμα αυτό πετυχαίνει στην Ιταλία και Ισπανία περισσότερο με ταχείς ρυθμούς. Οι Λατίνοι και Σπανιόλοι εραστές, δεν κρατάνε μεταξύ τους τις απαραίτητες αποστάσεις και ιδού τα αποτελέσματα. Αλλά, μην με παίρνετε πάντα στα σοβαρά, φίλοι μου αναγνώστες, γι’ αυτά που γράφω και το χιούμορ μου δεν με εγκαταλείπει, πολλές φορές, ακόμα και σε τραγικές καταστάσεις, ας εμπεριέχει ενίοτε και κάποια ψήγματα αληθείας.

Πριν από 10 χρόνια περίπου, στην αρχή της προηγούμενης οικονομικής κρίσης μας, που οι συντάξεις μας μειώθηκαν αρκετά, ο Σύλλογός μας των συνταξιούχων της ΕΤΕ δημοσίευσε στο περιοδικό μας ένα κείμενο σχετικό. Έλεγε απ’ ότι θυμάμαι ότι αφού στην Αθήνα κυβέρνησε ο Αριστείδης ο Δίκαιος για πολλά χρόνια και οι Αθηναίοι τον βαρέθηκαν, τον εξόρισαν μετά σ’ ένα νησί μας. Αυτός κατάφερε να κυβερνήσει και σ’ αυτό το νησί. Οι τότε μεγάλες Δυνάμεις τον απομόνωσαν κι έπεσε φτώχεια και πείνα στο νησί. Έπρεπε να επιβιώσουν τουλάχιστον τα γυναικόπαιδα και οι νέοι άντρες.

Κάλεσε λοιπόν τους γέροντες, πάνω από 60 χρονών και τους παρακάλεσε να διευκολύνουν την κατάσταση, να φύγουν από τη μέση, να λιγοστεύσουν έτσι τα στόματα, πίνοντας αυτοί το κώνειο εθελοντικά. Έφερε ένα βάζο μ’ αυτό το δηλητήριο και ένα κουτάλι, τ’ ακούμπησε σε ένα μάρμαρο της κεντρικής πλατείας και ο ένας πίσω απ’ τον άλλον, αφού κρατούσαν τις σχετικές αποστάσεις, έπαιρναν τη δόση τους, με το κουτάλι. Λύθηκε έτσι στο νησί εκείνο -που δεν ενθυμούμαι ποιο ήτανε- το πρόβλημα της επιβίωσης των υπολοίπων, με τη δική τους θυσία. Τόσο απλά, λύνονται καμιά φορά τα προβλήματα.

Ο κ. Μητσοτάκης με τους συνεργάτες του, νομίζω με τα μέτρα που έλαβαν, στήριξαν εμάς κυρίως τους ηλικιωμένους κι ας έχουμε ξεπεράσεις τα 60 χρόνια ζωής. Έκδηλη ήταν ακόμα και η ευαισθησία του καθηγητή κ. Σωτήρη Τσιόρδα στην τηλεόραση που αναμεταδόθηκε και μας έκανε υπερήφανους σε ολόκληρο τον κόσμο, σαν Έλληνες. Με την ανάπτυξη λοιπόν της οικονομίας μας, πιστεύουν ότι θα λυθούν τα προβλήματά μας και όχι με την εξόντωση των ηλικιωμένων. Αυτές είναι φασιστικές μέθοδοι άλλων εποχών. Τώρα πρέπει να επικεντρωθούμε στην αντιμετώπιση αυτής της πανδημίας και, με συντονισμένες ενέργειες όλων των κρατών, να φέρουμε σύντομα αποτελέσματα.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΘΡΑ
του Κυρ
Το κλίκ της ημέρας
του Κυρ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Koutsoviti