Ο κορονοϊός δεν δοκιμάζει μόνο την υγεία αλλά και τις ανθρώπινες σχέσεις...

Πέμπτη, 19 Μάρτιος 2020 18:24 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Ο κορονοϊός δεν δοκιμάζει μόνο την υγεία αλλά και τις ανθρώπινες σχέσεις...

Γράφει η Σόφη Βαφάκου
Το τελευταίο καιρό μπήκε στη ζωή μας ένας μικρός ύπουλος ιός. Ένας ιός που αναστάτωσε τη ζωή μας και έφερε ανακατατάξεις στη καθημερινότητά μας.

Μας έκλεισε ξαφνικά στα σπίτια μας και μας έκανε να αποξενωθούμε με το κοινωνικό μας περίγυρο... Οι δουλειές μας σταμάτησαν και μας έκανε αναγκαστικά να φοβόμαστε όχι τόσο για την υγεία μας αλλά για το μέλλον μας...

Και κάπου εκεί ήρθε η ώρα να αντιμετωπίσουμε την πραγματικότητα! Την πραγματικότητα αυτή που υπάρχει μέσα στα σπίτια μας και με τις δουλειές και όλα αυτά που μας τρέχουν στην καθημερινότητα μας κάνουν να τα βάζουμε κάτω απο το χαλί και να μην τα ακουμπάμε… Ξαφνικά όλοι μας βρήκαμε άπλετο χρόνο να περάσουμε με τους ανθρώπους που αγαπάμε και από την ώρα που τον βρήκαμε απορούμε τι να τον κάνουμε! Σαν να μην χαρήκαμε που μας δόθηκε…!

Και κάπως έτσι ο κορονοϊός εκτός από μία πανδημία, μετατράπηκε σε ένα κοινωνικό πείραμα…! Ένα κοινωνικό πείραμα που λίγο ή πολύ θα απογυμνώσει τι πραγματικά νιώθει ο καθένας μας απέναντι στους οικείους μας! Αν όντως θέλουμε να περνάμε χρόνο με την οικογένειά μας ή όχι... Όσοι λοιπόν ασφυκτιούν μέσα στο σπίτι τους δεν τους φταίει ούτε η πανδημία, ούτε τίποτα άλλο εκτός από το γεγονός πως δεν ήθελαν να βρίσκονται κοντά στους δικούς τους γιατί από πολύ καιρό πριν δεν ήταν καλά! Αντρόγυνα που δεν είχαν καμία επαφή πριν και κάθονταν μόνο μαζί για τα παιδιά, αυτή τη στιγμή ασφυκτιούν και βαρυγκομούν γιατί πολύ απλά θα δουν κατάματα πως η σχέση τους μεταξύ τους έχει τελειώσει... Παιδιά που ξέχναγαν με τις βόλτες, το σχολείο, τα καφέ τόσο δεν αντέχουν τους γονείς τους γιατί έχουν βαρεθεί είτε την καταπίεση τους, είτε την υποκρισία τους, είτε την εκκωφαντική αδιαφορία των γονιών τους, καλούνται τώρα με βαριά καρδιά να καθίσουν σπίτι τους... Οι περισσότεροι δεν αντέχουν τον πλησίον τους, γι’ αυτό δεν μπορούν να σταθούν λεπτό στο σπίτι τους!

Αυτό το διάστημα όμως είναι ιδανικό για να προσπαθήσει ο καθένας μας να αναστρέψει αυτό το κλίμα (αν φυσικά το θέλει), να βγει από το βάλτο της αδιαφορίας και να νοιαστεί για την οικογένεια του. Να κάνει μία επανεκκίνηση και να προσπαθήσει να αγκαλιάσει τα καλά και τα κακά της οικογένειάς του. Να έρθει πιο κοντά μέσα από αληθινή συζήτηση και να δει και ο ίδιος τι του φταίει μέσα του.

Αυτές οι μέρες ας γίνουν μέρες ενδοσκόπησης και μέσα από αυτή να γίνουμε καλύτεροι...! Ας προσπαθήσουμε...!

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΘΡΑ
του ΚΥΡ
Το κλίκ της ημέρας
του ΚΥΡ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα