Ο Ερντογάν μας δίνει μια ευκαιρία

Τρίτη, 03 Μάρτιος 2020 22:25 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Η χώρα δέχεται μια ανήθικη και προσβλητική επίθεση από την Τουρκία του Ερντογάν. Μεθοδευμένα, στέλνουν εκατοντάδες χιλιάδες μετανάστες στα ελληνικά νησιά και τα σύνορα του Έβρου.

Τους μεταφέρουν με λεωφορεία, τους εφοδιάζουν με χημικά για να τα πετούν στους συνοριοφύλακές μας, διαδίδουν ψευδώς ότι ήδη έχουν περάσει 100.000 από τα ανοικτά ελληνικά σύνορα για να προσέλθουν κι άλλοι.

Πρόκειται για πράξεις που σε άλλες εποχές θα συνιστούσαν αιτία πολέμου. Η Ελλάδα θα έπρεπε να εισβάλλει στα τουρκικά παράλια και να διαλύσει τις βάσεις των δουλεμπόρων. Όμως αυτές οι εποχές έχουν παρέλθει. Τι μας απομένει; Μόνο η ευκαιρία να συνέλθουμε ως χώρα και εσωτερικά αλλά και διεθνώς.

Η κυβέρνηση πήρε ήδη τις πρώτες σωστές αποφάσεις που είναι:

- ΣΦΡΑΓΙΣΜΑ του Έβρου. Ακόμα και αν περάσουν κάποιοι, συλλαμβάνονται, δικάζονται με βαριές ποινές στο αυτόφωρο και φυλακίζονται. (Αυτό γιατί δεν το έχουμε δημοσιοποιήσει;)

- ΚΑΝΕΝΑ ΑΣΥΛΟ. Η κυβέρνηση αποφάσισε ότι όποιοι εισέρχονται στα νησιά δεν θα εξετάζεται κανένα αίτημα τους και θα επιστρέφουν άμεσα στις χώρες τους. (Αυτό πρακτικά μπορεί να γίνει;).

Από εκεί και πέρα ας γίνει κοινή συνείδηση ότι είμαστε μόνοι μας. Η Ευρώπη της Μέρκελ κοιμάται, η ΕΕ δεν έχει πάρει καμία απόφαση στήριξης (μόνο λόγια), η ανηθικότητα Ερντογάν δεν έχει αντίπαλο.

Για να αντιμετωπίσουμε την τούρκικη εισβολή θα πρέπει να σοβαρευτούμε παντού. Το κράτος να λειτουργεί, οι πολιτικοί να συνεργαστούν, οι πολίτες να συνδράμουν.

Μπορεί να φαίνεται υπερβολικό, αλλά νομίζω ότι έχουμε μια ευκαιρία να μονιάσουμε, να δείξουμε τις μεγάλες μας δυνατότητες και να τα καταφέρουμε ακόμα και αν θα υπάρξουν προβοκάτσιες. Η κατάσταση είναι δύσκολη αλλά μπορεί να βγούμε πολλαπλά κερδισμένοι αν κινηθούμε όπως πρέπει. Να βγούμε πιο δυνατοί.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΘΡΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Σπανός Γεώργιος