Ο Μπλούμπεργκ μπορεί να νικήσει τον Τράμπ

Δευτέρα, 17 Φεβρουάριος 2020 18:04 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Η αρχική μου εκτίμηση μετά την εκλογή του Τράμπ ήταν ότι δεν πρόκειται να επανεκλεγεί. Θεωρούσα αδιανόητο ένας άχρηστος και επικίνδυνος άνθρωπος να μπορέσει να ξεγελάσει για δεύτερη φορά την κοινωνία των ΗΠΑ. Μάλιστα είχα χαμογελάσει στην είδηση ότι έβαλαν ένα χρονόμετρο να μετρά ανάποδα τις ώρες για να ξέρουμε πόσος χρόνος μένει ώσπου να φύγει.

Στη συνέχεια αναθεώρησα την εκτίμηση αυτή. Ο Τράμπ είχε μαζί του τους απαίδευτους (που είναι περισσότεροι...), ενώ από την πλευρά των Δημοκρατικών δεν υπήρχε ένας νέος Ομπάμα για να κερδίσει την κοινή γνώμη και να τον νικήσει.

Αυτά μέχρι πριν λίγες ημέρες όταν είδα ένα βίντεο με τον Μάικλ Μπλούμπεργκ. Είχε απέναντι του τον ηθοποιό Φάλον ο οποίος παρίστανε τον Τράμπ και μέσα από μια μεταξύ τους υποτιθέμενη τηλεφωνική συνδιάλεξη συνειδητοποίησα, ότι ο Τράμπ μάλλον θα χάσει!

Ο Μπλούμπεργκ αποδομούσε με έναν εξαιρετικό τρόπο τον Τράμπ -κυριολεκτικά τον συνέτριψε- περνώντας το πρώτο μήνυμα: Θα σε αντιμετωπίσω (και) με τα δικά σου όπλα.

Στη συνέχεια, ψάχνοντας την περίπτωση Μπλούμπεργκ κατάλαβα γιατί είναι το φαβορί για να νικήσει στις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου στις ΗΠΑ. Δείτε:

- Καμπάνια Μαμούθ: Ο Μπλούμπεργκ είναι ο 8ος πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου με 61 δισ. δολάρια, ενώ ο Τράμπ στη θέση 275 με "μόλις" 3 δις. Ο Μπλούμπεργκ θα κάνει την μεγαλύτερη καμπάνια που έγινε ποτέ με περισσότερα από 3 δις (δηλαδή από όσα έχει ο Τράμπ).

- Ο περίπατος: Ο Μπλούμπεργκ ξεκίνησε με 4% στις δημοσκοπήσεις. Στη συνέχεια δαπάνησε τα πρώτα 350 εκατ. δολάρια σε προβολή. Το 4% έγινε 9% και πριν 10 μέρες έφτασε στο 15%. Τώρα που μιλάμε θα έχει ξεπεράσει το 20%. Θα σαρώσει στις προκριματικές των Δημοκρατικών λες και δεν έχει αντίπαλο.

- Η Ποιότητα: Όταν είδα το βίντεο του Μπλούμπεργκ που ξεγύμνωνε τον Τράμπ, κατάλαβα ότι πίσω του υπάρχει μια Dream Team από σπουδαίους image makers, οι οποίοι θα έχουν να αντιμετωπίσουν τα tweet ενός Τράμπ που ήδη δεν ακούει κανέναν. Θα τον κατανικήσουν στο πεδίο της κοινής γνώμης.

Ο Τράμπ έχει καταλάβει τι σημαίνει Μπλούμπεργκ και καθημερινά τον βρίζει από το twitter. Τελευταία ανάρτηση ότι είναι κοντός (1,63) και όταν τον φέρουν για debate να έχουν και ένα σκαμνάκι.

Η πλευρά Μπλούπεργκ απάντησε: "Σε αυτή τη χώρα το ύψος είναι από τον λαιμό και πάνω". Ο δε Μπλούμπεργκ στο βίντεο που προανέφερα έχει ως επίλογο την φράση: "Έχω και τους πόρους και την συγκρότηση να τον νικήσω και θα το κάνω".

Εκτιμώ ότι ο Τράμπ δεν θα μπορέσει να διαχειριστεί το τσουνάμι προβολής που του ετοιμάζει ο σοβαρός και ικανός Μπλούμπεργκ. Θα χάσει. Μακάρι. Ο πλανήτης δεν αντέχει άλλα 4 χρόνια έναν κλόουν του τίποτα.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΘΡΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti