Αξιοθρήνητοι Έλληνες πολιτικοί

Τετάρτη, 12 Φεβρουάριος 2020 16:09 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Έμεινα για λίγο σιωπηλός διαβάζοντας το παρακάτω κείμενο - μαρτυρία της Δρ. Χάνα Ποσπισίλοβα, μιας από τους εθελοντές γιατρούς στην Λέσβο. Δηλώνει στον Guardian:

«Είμαι πεπειραμένη γιατρός και έχω δει πολλούς ασθενείς στην ζωή μου αλλά αυτό που είδα εκεί με γονάτισε. Είδα πολλά παιδιά τα οποία ανησυχώ ότι θα πεθάνουν από ασιτία. Είδα ένα μωρό που μύριζε πολύ άσχημα καθώς η μητέρα του δεν μπορούσε να πλύνει για εβδομάδες ολόκληρες γιατί υπήρχε μόνο κρύο νερό και φοβόταν ότι θα πεθάνει!

Υπάρχουν παιδιά ηλικίας 12 και 15 ετών που ζουν στους ελαιώνες και κυκλοφορούν ξυπόλυτα. Πολλοί έχουν ψώρα και δεν μπορούμε να τους θεραπεύσουμε γιατί δεν υπάρχουν οι απαραίτητες συνθήκες υγιεινής. Τους λέμε να πετάξουν τα ρούχα τους τα οποία φορούν επί μήνες ολόκληρους αλλά μας λένε ότι είναι τα μοναδικά που έχουν! Εξέταζα 20 ανθρώπους την ημέρα και όλοι τους είχαν μια φρικιαστική ιστορία!

Οι καταστάσεις ενδέχεται να οδηγήσουν σε πανδημία. Άνθρωποι με σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα να μένουν σε τέντες βρεγμένες από την υγρασία και τις βροχές του χειμώνα. Δεν υπάρχει ζεστό νερό για δείγμα και πρέπει να περιμένουν τρεις ώρες στο κρύο για φαγητό. Όλοι τους είναι υποσιτισμένοι με ματωμένα ούλα. Τους δίνουμε αντιβιοτικά αλλά ο βήχας δεν υποχωρεί ούτε και ο πυρετός».

Δείτε τώρα:

Κυβέρνηση και αντιπολίτευση που έχουν την απόλυτη ευθύνη για όσα περιγράφει η γιατρός δεν λένε ούτε λέξη γι’ αυτά. Απλώς τσακώνονται στα τηλεπαράθυρα για το αν πρέπει να γίνει επίταξη χώρων ή αν πρέπει τα κέντρα να είναι ανοικτά ή κλειστά.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΘΡΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Σπανός Γεώργιος