Μονίμως σαπισμένο το ελληνικό ποδόσφαιρο

Τετάρτη, 29 Ιανουάριος 2020 21:14 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Το ελληνικό ποδόσφαιρο εδώ και 25 περίπου χρόνια είναι εντελώς σαπισμένο. Το ξεφτίλισαν οι ίδιοι οι άνθρωποι που υποτίθεται ότι το υπηρετούσαν κερδοσκοπώντας προκλητικά και μπροστά στα μάτια όλων. Το κατάντησαν να στήνονται ΟΛΑ τα παιχνίδια με διαιτησίες ή συνεννοήσεις των ίδιων των ομάδων. Κανόνιζαν ποιοι θα ανέβουν κατηγορίες και ποιοι θα υποβιβαστούν.

Ξέρουμε όλοι ποιοι ακριβώς έστηναν όχι μόνο τα δικά τους παιχνίδια αλλά και των... αντιπάλων όμως το κράτος ουδέποτε κινήθηκε προς την εξυγίανση του με αποτέλεσμα το ποδόσφαιρο να απαξιωθεί απόλυτα. Γνωστοί σε όλους, μας αυτοί που έβγαζαν χρήματα διαλύοντας αυτό που όλοι αγαπούσαμε. Κανείς τους δεν έπαθε τίποτε.

Και σήμερα όμως, υπάρχουν προσωπικές ευθύνες που το ελληνικό ποδόσφαιρο εξακολουθεί να είναι σάπιο, όχι όπως την εποχή της "παράγκας" αλλά σίγουρα προβληματικό. Την ευθύνη έχουν και πάλι αυτοί που το διοικούν και τους χωρίζει κανείς σε δυο κατηγορίες:

- Είναι οι ιδιοκτήτες των μεγάλων ομάδων που ενώ μπορούν ταχύτατα να οργανώσουν το ελληνικό ποδόσφαιρο στα αγγλικά πρότυπα, συντηρούν όλες τις αιτίες που το υποβαθμίζουν. Αυτοί θέλουν τα χρήματα των ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων, νιώθουν κάτι σαν ροκ σταρ όταν τους αποθεώνουν οι χουλιγκάνοι και ξαναγίνονται παιδιά της αλάνας όταν τσακώνονται μεταξύ τους.

- Είναι και οι ιδιοκτήτες των μικρότερων ομάδων οι περισσότεροι των οποίων διοικούν ομάδες με μαύρα ποινικά μητρώα, χωρίς χρήματα και με το βλέμμα προς το παράνομο ή νόμιμο στοίχημα...

Τίποτε δεν θα αλλάξει αν η νέα κυβέρνηση δεν εκπονήσει ένα πλήρες σχέδιο εξυγίανσης σε συνεννόηση με την ΟΥΕΦΑ και την FIFA (που γνωρίζουν την κατάσταση), το θέσει σε όλους τους μεγάλους του ποδοσφαίρου και τους πει: Ή το εφαρμόζουμε ή τέλος η Ευρώπη για εσάς.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΘΡΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti