Θα ενισχύσουν τον Τύπο χωρίς κριτήρια;

Τετάρτη, 18 Δεκέμβριος 2019 17:58 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Τελικά είναι βέβαιον ότι στη χώρα μας έχει χαθεί η κοινή λογική. Μόνο έκπληξη προκαλεί η πρόθεση της κυβέρνησης να δώσει από 200.000 ευρώ σε κάθε ημερήσια αθηναϊκή εφημερίδα, χωρίς κριτήρια!

Δηλαδή μια εφημερίδα που πωλεί 60 - 70 φύλλα την ημέρα και έχει 1 εργαζόμενο, να πάρει όσα η "Καθημερινή" που πωλεί 55.000 φύλλα και έχει 330 εργαζόμενους. Επίσης να πριμοδοτούνται εφημερίδες - σκουπίδια που προωθούν την λεκτική βία, τα ψεύδη και μολύνουν την καθημερινότητα του δημόσιου βίου.

Ακόμα χειρότερα δεν υπάρχει καμία απολύτως αντίστοιχη χειρονομία για τον περιφερειακό Τύπο. Ενώ θα μοιράσουν χωρίς κριτήρια 6,7 εκατ. ευρώ σε 36 αθηναϊκές εφημερίδες, (μέχρι και αυτές που ασχολούνται με το... Στοίχημα), αδιαφορούν προκλητικά για ιστορικές εφημερίδες της υπόλοιπης Ελλάδας με μακρά ιστορία και υψηλή ποιότητα.

Τέλος είναι εντελώς ακατανόητο να δίδονται χρήματα χωρίς να έχει εξασφαλιστεί πως θα αξιοποιηθούν. Να αγοράζει το τελευταίο μοντέλο της Porche;

Θα μπορούσε η κυβέρνηση να επιδοτεί αγορές φύλλων με διανομή τους σε συγκεκριμένους αποδέκτες, την έκδοση βιβλίων για δωρεάν διανομή με την εφημερίδα, την διοργάνωση ημερίδων με υψηλό περιεχόμενο, ακόμα και την εξόφληση χρεών του Τύπου προς την ΔΕΗ ή το Δημόσιο.

Ναι, ο έντυπος Τύπος πρέπει να ενισχυθεί και μάλιστα άμεσα αλλά α) ΟΛΟΙ, όχι μόνον οι αθηναίοι και β) με ποιοτικά και δημιουργικά κριτήρια. Που είναι η δυσκολία;

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΘΡΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Σπανός Γεώργιος