Το ξύλο βγήκε από τον παράδεισο

Δευτέρα, 25 Νοέμβριος 2019 21:21 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Ήταν Δευτέρα 18/11/19, μια μέρα μετά τον εορτασμό του Πολυτεχνείου εφέτος και 46 χρόνια μετά τα γεγονότα του 1973. Είμαι πρωινός στις δουλειές μου και επιστρέφω ενωρίς στο σπίτι μου. Ανοίγω και τον υπολογιστή μου, κυρίως στη Σοφοκλέους. Είμαι μικρομέτοχος κι εγώ του χρηματιστηρίου Αθηνών και ενημερώνομαι για την πορεία του.

Στην οθόνη είναι ο κ. Τσίπρας, τέως πρωθυπουργός της χώρας μας και μας παροτρύνει «για μια νέα σχέση με τον πολίτη. Κάνε το επόμενο βήμα, γίνε μέλος μας τώρα». Αναρωτήθηκα μήπως και άλλαξε ρότα και ψάχνει να βρει ψηφοφόρους στις τράπεζες και τα χρηματιστήρια που ολοένα κατηγορεί; Και στην πορεία του δεν πήγε μέχρι την Αμερικάνικη Πρεσβεία, αλλά μόνο μέχρι τη Βουλή των Ελλήνων.

Βλέποντας την οθόνη, είχα πάντα ένα φόβο, ότι θα πέσει η δείκτης των τιμών των μετοχών. Έκλεισε τελικά με 0,34% επάνω και με τζίρο 88 εκατομ. Και την επομένη με 0,57% επάνω και τζίρο 74 εκατομ. Προηγήθηκαν φίλοι μου αναγνώστες τα γεγονότα του Πολυτεχνείου και είχα συνηθίσει απ’ τα περασμένα χρόνια, σε εκδηλώσεις μπαχαλάκηδων, με καταστροφές και καψίματα, τραυματισμούς πολιτών και αστυνομικών, που δεν είναι καθόλου ευνοϊκές για την οικονομία ενός τόπου. Σ’ αυτές τις περιπτώσεις τα χρηματιστήρια όλου του κόσμου κατρακυλούν. Οι εκδηλώσεις βίας πρέπει πάντα να καταδικάζονται, από όπου και να προέρχονται. Να λαμβάνονται προληπτικά μέτρα, όπως ορθώς εγένετο προσφάτως. Δούλεψε αποτελεσματικά η κυβέρνηση με τα όργανά της. Ανακάλυψε γιάφκες και συνέλαβε μπαχαλάκηδες, έτοιμους να δράσουν, να χαλάσουν την ημέρα του Πολυτεχνείου, αλλά και την εικόνα της χώρας μας στα μάτια των επενδυτών.

Κάτι εκστόμισε ο Υπουργός κ. Βορίδης για το θέμα της βίας των αστυνομικών, όπου είναι απολύτως αναγκαίο να εφαρμόζεται κι’ έπεσαν πάνω του να τον κατασπαράξουν οι αντίπαλοί του. Έχουμε 10ετίες ολόκληρες τους γνωστούς αγνώστους μασκοφόρους μπαχαλάκηδες ( Της Σακοράφα δεν της άρεσε η λέξη αυτή για τα συντρόφια της), να τα κάνουν λαμπόγιαλα κάθε τόσο, χωρίς ποτέ κανείς να πληρώνει τα σπασμένα. Μέσα σ’ αυτούς είναι και παιδιά επωνύμων γονέων, που πρέπει κάποτε να κληθούν να πληρώσουν τα σπασμένα των κανακάρηδών τους και αναδρομικά, από τότε που ήτανε ανήλικα κι έκαναν το χόμπι τους σπάζοντας διότι έτσι ανέβαινε το κασέ τους στη μελλοντική τους σταδιοδρομία στο κόμμα κι αργότερα στην πολιτική.

Οι φοιτητές εφ’ όσον αγαπούν τον χώρο τους και δεν επιθυμούν την Αστυνομία να επεμβαίνει, γιατί μόνοι τους δεν προστατεύουν το ίδρυμά τους απ’ τα κακοποιά στοιχεία που μπάζουν ανενόχλητα μολότοφ, κράνη, μάσκες, ρόπαλα, ναρκωτικά; Γιατί ανακατεύονται με αυτούς και η Αστυνομία δεν μπορεί να ξεχωρίσει τους μεν από τους δε; Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κάνει καλά τη δουλειά του, γιατί εφαρμόζει, τα προεκλογικά λεγόμενα της κυβέρνησης. Και γι’ αυτό ψηφίστηκε ο κ. Μητσοτάκης, δεν θα προδώσει το λαό σε ότι είχε υποσχεθεί προεκλογικά.

Δεν είναι τυχαίο που ακόμα τώρα προβάλλονται ταινίες όπως το «ξύλο βγήκε απ’ τον παράδεισο, με τη Βουγιουκλάκη κλπ, που το σκαμπίλι έπεφτε σύννεφο, απ’ τους καθηγητές του κολλεγίου εκείνου, όπου φοιτούσαν, κακομαθημένα πλουσιοκόριτσα. Ήθελαν να τα συνετίσουν έτσι, αφού με την άτακτη συμπεριφορά τους, έκαναν τη ζωή τους δύσκολη, ακόμα και την ώρα της διδασκαλίας των μαθημάτων. Θα είχε απαγορευθεί η προβολή αυτών των ταινιών εκείνων των εποχών από την τηλεόραση, αν πράγματι προσβάλλουν σήμερα το δημόσιο αίσθημα, για απαράδεχτη συμπεριφορά των καθηγητών εκείνων με τα σκαμπίλια τους. Όπου δεν πέφτει λόγος, πέφτει ράβδος λοιπόν και πρόλαβαν οι μαθήτριες να μάθουν κάποια χρήσιμα πράγματα στο Γυμνάσιο πριν τελειώσει η χρονιά τους, πριν αποφοιτήσουν.

Με ικανοποίηση σήμερα το πρωί άκουσα ότι σε κάποια ιδρύματα οι φοιτητές αποφασίζουν πλέον με πλατιές Γενικές συνελεύσεις τους για τις καταλήψεις ή όχι. Πήραν στα χέρια τους την τύχη τους και δεν αφήνουν τους ολίγους ταραξίες να διαφεντεύουν. Οι προηγούμενοι στην κυβέρνηση, δεν επιθυμούσαν ιδιωτικά πανεπιστήμια στη χώρα μας για να μη δυνάμεθα να συγκρίνουμε την ομαλότητα που θα επικρατεί σ’ αυτά, απ’ την αναρχία που θέλουν να επικρατεί στα κρατικά, όπως συμβαίνει τώρα. Γιατί οι ιδιώτες επιχειρηματίες δεν θα επιτρέπουν παραβατικότητες των μπαχαλάκηδων και η Αστυνομία ελεύθερη θα επιβάλλει την τάξη σ’ αυτά. Αυτοί δεν έχουν κανένα συμφέρον να ψαρεύουν σε θολά νερά ψηφοφόρους, όπως συμβαίνει στα κρατικά, για κομματικά συμφέροντα.

Πρέπει να τελειώνουμε με τα εσωτερικά μας, για να έχουμε χρόνο να κοιτάξουμε τον κακό μας γείτονα Ερντογάν, που συνέχεια μας απειλεί. Ενωμένοι πρέπει να δούμε τα προβλήματά μας και να μην τα περιμένουμε όλα απ’ τους συμμάχους μας. Και η Αμερική δεν θέλει να χάσει την Τουρκία από σύμμαχό της και παίρνει ολοφάνερα τη θέση Ερντογάν, ο πλανητάρχης Τράμπ. Εγρήγορση λοιπόν, έχουμε και το μεταναστευτικό να λύσουμε.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΘΡΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Σπανός Γεώργιος