Παρέδωσαν ένα μοναδικά αδιανόητο χάος

Πέμπτη, 21 Νοέμβριος 2019 20:54 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Οι προηγούμενες κυβερνήσεις παρέδωσαν τη χώρα σε ένα χάος για το προσφυγικό - μεταναστευτικό. Το χάος αυτό περιγράφει ένα εντελώς παθητικό κράτος που δεν λειτουργεί πουθενά σωστά και ένα πολιτικό σύστημα ανίκανο να το οργανώσει και να το βάλει να δουλέψει. Είναι τέτοια η ανικανότητα μας ώστε αυτά που (μας) συμβαίνουν είναι τρομακτικά:

- Είμαστε η μόνη χώρα με σύνορα - σουρωτήρι. Χιλιάδες άνθρωποι έρχονται εδώ περπατώντας από το τον Έβρο, χωρίς κανείς να τους ενοχλεί. Υπάρχει πουθενά χώρα όπου μπορεί κάποιος από εμάς να περάσει τα σύνορα της χωρίς έλεγχο και μετά να βολοδέρνει εντός αυτής;

- Εκατοντάδες χιλιάδες άγνωστοι άνθρωποι περιφέρονται επί μακρόν σε όλη τη χώρα χωρίς να έχουν καταγραφεί. Κανένας δεν τους αναζητεί, βρίσκονται μόνο αν εντοπιστούν σε παράνομες πράξεις. Ανάμεσά τους πράκτορες, τζιχαντιστές, σκληροί παράνομοι.

- Είμαστε η μόνη χώρα όπου μετανάστες εκδίωξαν από το κέντρο της πρωτεύουσας της χώρας, τους γηγενείς και εγκαταστάθηκαν οι ίδιοι, μετατρέποντας το σε φαβέλα. Έχετε πάει στο κέντρο της Αθήνας;

- Δεν υπάρχει καμία απολύτως διαδικασία επιστροφής των παράνομων μεταναστών. Μετά τη συμφωνία με τον Ερντογάν έχουν επιστρέψει μόλις 1.800 οι οποίοι γύρισαν από μόνοι τους, κρίνοντας ότι μέσω Ελλάδος δεν μπορούν να προχωρήσουν προς Ευρώπη.

- Εντελώς ανίκανοι να αξιοποιήσουμε ακόμη και τα ευρωπαϊκά κονδύλια, δημιουργήσαμε την Μόρια (και μικρότερες) αφήνοντας αθώους ανθρώπους στο έλεος της βρόμας, της πείνας, της βίας, του κρύου (και χωρίς ποτέ να διορθώσουμε κάτι).

Μακρύς ο κατάλογος των επιπτώσεων αυτού του αδιανόητου χάους που δημιούργησαν οι κυβερνήσεις του παρελθόντος. Και είναι ύβρις κατά της κοινής νοημοσύνης, αυτοί ακριβώς που το συν δημιούργησαν να κατηγορούν την νυν κυβέρνηση ότι δεν ήταν προετοιμασμένη. (Γιατί να είναι προετοιμασμένη; Δεν θα έπρεπε ΟΛΑ να λειτουργούσαν κανονικά από πριν και απλώς να τα εποπτεύει;).

Τέλος, ναι, τώρα υπάρχει πια ένα σχέδιο που στα χαρτιά φαντάζει σωστό αλλά θα είναι μια τρύπα στο νερό αν η Ελλάδα δεν σφραγίσει τα σύνορά της, όπως κάθε σοβαρή χώρα, χωρίς να δέχεται ούτε έναν. Τα αιτήματα ασύλου να γίνονται στην Τουρκία.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΘΡΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Σπανός Γεώργιος