Το προσφυγικό ξεγυμνώνει την Ελλάδα των απαίδευτων

Παρασκευή, 08 Νοέμβριος 2019 22:08 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Το πρώτο σοκ το έζησε η Ελλάδα με την είσοδο στα μνημόνια. Ξεγυμνώθηκε τότε ολόκληρο το πολιτικό σύστημα. Διαπιστώθηκε ότι οι πολιτικοί ήσαν άχρηστοι, χωρίς σχέδια, λεηλατούσαν τον δημόσιο πλούτο, ήσαν οι μόνιμοι υπεύθυνοι για την χρεοκοπία της χώρας μέσα από το κλεπτοκρατικό - δουλοκτητικό κράτος.

Αυτή η απομυθοποίηση όμως δεν έφερε την εξυγίανση. ΟΙ ΙΔΙΟΙ πολιτικοί αφού μεταμφιέστηκαν σε σωτήρες άρχισαν να υποκρίνονται ότι είναι οι κατάλληλοι για να επιλύσουν τις παθογένειες της χώρας που... ΟΙ ΙΔΙΟΙ είχαν δημιουργήσει μέσα από την φαυλοκρατία. (Σωτήρες μας οι καταστροφείς μας).

Τώρα η Ελλάδα θα ζήσει το δεύτερο σοκ. Αυτή τη φορά η αφορμή είναι το προσφυγικό - μεταναστευτικό. Μπροστά στα μάτια μας θα ξεγυμνωθούν όχι πια οι πολιτικοί αλλά οι ίδιοι οι Έλληνες πολίτες. Καθημερινά θα αναδεικνύεται μια κοινωνία ΑΠΡΕΠΕΙΑΣ και ΑΓΕΝΕΙΑΣ, που θα περιγράφεται με μικρά και μεγάλα περιστατικά στα οποία θα συμμετέχουν και μικροί και μεγάλοι.

Το μεταναστευτικό θα είναι η αφορμή για να διαπιστωθεί κάτι συγκλονιστικό: Πόσο ΑΠΑΙΔΕΥΤΟΙ είναι οι Έλληνες. Δηλαδή, θα φανεί ξεκάθαρα ότι αυτές οι αντιδράσεις δεν είναι αντιδράσεις μόνο της μειοψηφίας των ακροδεξιών αλλά της πλειοψηφίας των απαίδευτων.

Για να επιστρατεύσω επ’ αυτού επιχειρήματα να υπενθυμίσω: Τους πολίτες που διαδήλωναν ή έκραζαν αρχαίες ρήσεις υπό τον μυθομανή Αρτέμη Σώρρα. Τους γαϊδάρους που πέρυσι Μεγάλη Παρασκευή με στόμφο, έψηναν αρνιά μπροστά σε εκκλησίες (απέναντι σε Έλληνες, όχι σε μετανάστες με χοιρινό).

Τους καπνίζοντες μέσα σε κλειστούς χώρους γράφοντας στα παλαιότερα των υποδημάτων τους κάθε διπλανό τους, παιδί ή ασθενή. Τους δήθεν αναρχικούς που καίνε τρόλεϊ, κατεβάζοντας γέροντες στο δρόμο. Τους δήθεν καλλιτέχνες που βάφουν τοίχους και οχήματα. Τους πρωτόγονους που καταστρέφουν πινακίδες. Τους νοικοκυραίους που πετάνε τα σκουπίδια από τα μπαλκόνια. Τους οδηγούς που παρκάρουν στις θέσεις αναπήρων.

Να συνεχίσω; Τους αξιοθρήνητους της πολιτικής που ψευδόμενοι και αλληλυβριζόμενοι στα τηλεπαράθυρα ή στη Βουλή, δίνουν την εικόνα του σημερινού "επιτυχημένου". Τους ξερόλες τους διαδικτύου.

Ο κατάλογος δεν έχει τελειωμό και οι αιτίες που η Ελλάδα είναι πλέον μια χώρας απρέπειας και αγένειας είναι η αδιανόητη ΕΛΛΕΙΨΗ ΠΑΙΔΕΙΑΣ. Τέτοιους πολίτες παραδίδει το εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας στην κοινωνία. Με "ένα χαρτί στα χέρια" αλλά απαίδευτους.

Τίποτε μην σας ξαφνιάζει πια. Και να ξέρετε ότι η άδικη βία δεν αφορά μόνο τους πρόσφυγες της δυστυχίας αλλά όλους μας. Ανά πάσα στιγμή μπορεί να την υποστεί ο καθένας μας, ενώ ήδη την ζούμε καθημερινά παντού.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΘΡΑ
του ΚΥΡ
Το κλίκ της ημέρας
του ΚΥΡ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα