Κερδίσαμε, χρειάζεται αγώνας ακόμα. Το είπε και ο αρχηγός μας

Σήμερα είναι Δευτέρα 27/5, μια μέρα μετά τις εκλογές της 26/5, με θριαμβευτική νίκη του Κυριάκου Μητσοτάκη και της ΝΔ. Ο πρωθυπουργός αναγκάσθηκε, μετά τα μεσάνυχτα της χθες να υποσχεθεί ότι θα οδηγήσει τη χώρα άμεσα σε εκλογές. Όλοι μας βάλαμε το χεράκι μας να επιτευχθεί αυτό το αποτέλεσμα.
Ακόμα κι’ εγώ σαν Συντ/χος Τραπ/κός και κάτοχος κάποιων μετοχών, κυρίως Τραπεζών, που απέκτησα την τελευταία τετραετία, παρακολουθούσα με αγωνία την αναμενόμενη ανάπτυξη, όπως έλεγαν, για να έχω κι εγώ όπως όλος ο κόσμος, κάποιο όφελος απ’ αυτήν. Μάταια όμως, όλην την τετραετίαν του Τσίπρα, περίμενα.
Την 22/12/18 έγραφα στην εφημερίδα μας, μεταξύ άλλων. «Σαν Τραπ/κός Συντ/χος, θα μου επιτρέψετε να παραθέσω κι εγώ κάποια νούμερα που αφορούν την οικονομία μας, αρκετόν κόσμο κι εμένα προσωπικώς. Έτυχε να διαθέτω κάποιες μετοχές τραπεζών, έτσι για τα γεράματά μου κι έξοδα τελετής μου, να μην γίνω βάρος στα παιδιά μου».
«Μου τα φάγανε οι συνεχόμενες ανακεφαλαιοποιήσεις, που ο ανοιχτομάτης αρμόδιος Υπουργός, απεφάνθη ότι επέτυχαν, τότε, εγώ γιατί δεν τα βλέπω. Φτάσανε στον πάτο και ξανά μανά το ίδιο. Για ποια ανάπτυξη μιλάμε κύριοι, που η χρηματιστηριακή αξία των μετοχών από 25 δις έπεσε στα 5, που παρέθεσε ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κ. Μητσοτάκης στη Βουλή;
Την 6/2/19 έγραφα επίσης. «Είναι εποχή των κεραυνών, φίλοι μου αναγνώστες. Μετά τη Συμφωνία των Πρεσπών έχουν ενταθεί τα καιρικά φαινόμενα. Όλα βροντούν κι αστράπτουν. Πολλοί κεραυνοί έπεσαν και στα έδρανα της Βουλής και επί της κεφαλής του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, από όλους τους Βουλευτές του Κυβερνητικού Κόμματος. Ο λαός λέει ότι οι κεραυνοί πέφτουν στα ψηλώματα και οι απανωτές κεραυνοβόλες κατηγορίες τους εντός της Βουλής, χωρίς να κυβερνά, τον έχουν καταστήσει αψηλό θεόρατο κυπαρίσσαρο στα μάτια του κόσμου, έτοιμο να κυβερνήσει με άνετη πλειοψηφία και ικανότητα, να μας βγάλει απ’ το βάλτο της ακινησίας.
«Δεν του χρειάζεται πλέον καμία προβολή από το κόμμα του, με αφίσες και τα τοιαύτα, το έργο αυτό το έχει αναλάβει η Κυβέρνηση με τα όργανά της. Είναι το μόνο έργο, που θα φέρει σε πέρας στην εντέλεια, φεύγοντας από την εξουσία, να του ανοίξει διάπλατα τις πύλες να περάσει, να δω κι εγώ κι ο κόσμος την ανάπτυξη και οι μετοχές μας να ξεπετάγονται και να γλυτώσουμε την ολοσχερή εξαφάνισή τους για τρίτη φορά, με τα νέα συστήματα του παρόντος καθεστώτος».
Την 6/3/19 έγραφα στην εφημερίδα μας: «Μετά την γεώτρηση της Κύπρου, κάτι φαίνεται να κινείται σα λιμνάζοντα ύδατα της Μεσογείου και της χώρας μας. Ακόμα και το εν υπνώσει χρηματιστήριο Αθηνών άρχισε να κινείται, γιατί οι αγορές προεξοφλούν και τη νίκη του Μητσοτάκη στις προσεχείς εκλογές, όποτε γίνουν κι’ αυτές. Υπήρχε η ελπίδα να γίνουν την άνοιξη αυτές και η απομάκρυνσή τους δεν βοηθά την ανάπτυξη και την οικονομία. Δεν τους έχουν εμπιστοσύνη».
Πράγματι, στην προεκλογική περίοδο όλα έμειναν καθηλωμένα. Ο κόσμος ζούσε τη αβεβαιότητα και αρκετοί έφυγαν απ’ το χρηματιστήριο Αθηνών. Σήμερα όμως με την εξαγγελία των νέων εκλογών άλλαξε η συμπεριφορά των επενδυτών κι έπεσε το επιτόκιο των ομολόγων. Το χρηματιστήριο Αθηνών σημείωσε άνοδο 6,09% με τζίρο 172 εκατομ. ευρώ.
Άρχισε να πνέει άνεμος ελπίδας και ανάπτυξης γιατί οι επενδυτές γνωρίζουν το πρόγραμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη που προεξοφλούν την νίκην και στις βουλευτικές εκλογές, ώστε να το εφαρμόσει, επ’ ωφελεία όλων των παραγόντων της ανάπτυξης, των εργαζομένων και των συνταξιούχων ακόμα.
Να λαδώσει τα σκουριασμένα γρανάζια των μηχανών του παρελθόντος, να δουλέψουνε στο φουλ, μήπως οι νεοέλληνες, γνωρίσουμε κάποτε, μιαν άσπρη ημέρα. Θέλω να επισημάνω, ότι και το κόμμα της ΝΔ πρέπει να οργανωθεί καλύτερα, να έχει πρόσβαση εύκολα ο ψηφοφόρος.
Πέρσι το καλοκαίρι κλείστηκα έξω από το σπίτι μου στην Καστέλλα της Μον/σιας. Φώναξα δύο γείτονές μου να με βοηθήσουν να μπω μέσα. Έχεις κάρτες με ρωτάει ο ένας. Έχω του απαντώ στο πορτοφόλι μου. Ανάμεσά τους ήτανε και δύο κάρτες μέλους της ΝΔ το 1998 και του 2002. Μπα μου λένε περιφρονητικά νεοδημοκράτης είσαι κι εμείς σε βοηθάμε; Γιατί τους ρωτάω πρώτη φορά βλέπετε νεοδημοκράτη στην Καστέλλα; Είναι είδος προς εξαφάνιση εδώ μου απαντάνε, φίλοι μου αναγνώστες και είμαστε στη Λακωνία, το άντρο της δεξιάς, κάποτε.
Όταν επέστρεψα στη Σπάρτη, έτσι από πείσμα, θέλησα να την ανανεώσω. Πήρα κάποια τηλέφωνα εδώ, με παρέπεμψαν σε άλλα στην Αθήνα, μιλούσαν, δεν μπόρεσα να εφοδιαστώ την κάρτα μέλους. Είδα έναν γνωστό του κόμματος, μου απάντησε, ότι κάτι θα γίνει, αλλά δεν κουβαλάω και πολλούς σταυρούς. Θα συνεχίσω φαίνεται να κουβαλάω τον σταυρό του μαρτυρίου, φίλοι μου, εγώ που, αν είναι έτσι, έχω την ανάγκη στήριξης, περισσότερο από άλλους. Ελπίζω ότι κάποιος θα φιλοτιμηθεί να μου προμηθεύσει την νέα κάρτα μέλους, ν’ αρχίσω να πληρώνω κι’ εγώ την συνδρομή των 12 ευρώ ετησίας.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΘΡΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα