Η μαύρη κάλπη της οργής

…τέκνο της Ανάγκης κι ώριμο τέκνο της Οργής | Κώστας Βάρναλης

Παρασκευή, 17 Μάιος 2019 20:38 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Μαύρο το αποτέλεσμα που θα βγάλει η κάλπη.
Μαύρο το παρόν, μαύρο και το μέλλον.
Σε μνημόσυνο της δημοκρατίας και όχι σε γιορτή θα εξελιχθούν οι δημοτικές και οι ευρωπαϊκές εκλογές.
Η οικονομική κρίση που έχει διαβρώσει την πνευματική, ψυχική και σωματική υγεία των πολιτών, θα εμφανισθεί με το μανδύα της δημοκρατίας, ντυμένη στα μαύρα «εντός του κυτίου».
Τα αποτελέσματα θα είναι δραματικά και οι εξελίξεις ραγδαίες προς το χειρότερο.
Σε αυτές τις εκλογές δε θα ψηφίσουν οι αποκλεισμένες κινητήριες δυνάμεις για την πρόοδο της ανθρωπότητας. Δε θα ψηφίσει η οργανωμένη εκπαίδευση που βρίσκεται υπό διωγμό. Δε θα ψηφίσει ο ορθολογισμός, η ελευθερία της σκέψης, η παραγωγική και δημιουργική δράση.
Ούτε η ισότητα, τα ανθρώπινα δικαιώματα, η κοινωνική αλληλεγγύη, οι αξίες, η ηθική, η αισθητική, οι ιδέες.
Δε θα ψηφίσει η επιλεκτική υποκριτική γενναιοδωρία των προσωρινών επιδομάτων. Δε θα ψηφίσουν οι ορδές των απελπισμένων. Δε θα ψηφίσουν οι κοψοχέρηδες.
Δε θα ψηφίσουν όσοι εκδιώχθηκαν για να βρουν το μέλλον τους στα ξένα. Ούτε οι εκατοντάδες χιλιάδες νέοι που δε θα επιστρέψουν. Σύντομα θα έχουν άλλη υπηκοότητα.
Δε θα ψηφίσουν οι αυτόχειρες. Όσοι πέθαναν στα παγκάκια της χώρας. Άστεγοι γαρ. Όσοι κάηκαν στο Μάτι, στην Ηλεία. Όσοι πνίγηκαν στη Μάνδρα. Όσοι έχασαν τη ζωή τους σε τροχαία από έλλειψη παιδείας (ευθύνη της πολιτείας) και από δρόμους κατασκευής και συντήρησης συμφερόντων. Όσοι έγιναν ΑΜΕΑ λόγω τροχαίων και έλλειψης φαρμάκων. Όσοι κατασχέθηκαν οι περιουσίες τους. Δε θα ψηφίσει η υγεία των πολιτών.
Θα ψηφίσει η μολυσμένη ψυχολογία. Οι 500.000 Έλληνες που υποφέρουν από κατάθλιψη. Οι μελλοθάνατοι.
Με σήμα κινδύνου που εκπέμπουν οι επιστήμονες προειδοποιούν ότι μέχρι το 2030 το 18% του πληθυσμού θα εμφανίσει καρδιακά νοσήματα, ενώ το 15% θα βρεθεί αντιμέτωπο με εγκεφαλικά επεισόδια, λόγω λιτότητας και όλα δείχνουν ότι η γενοκτονία είναι θέμα χρόνου να ολοκληρωθεί.
Κανείς δε θα ψηφίσει δαγκωτό, οι μισοί Έλληνες δεν πάνε πια στον οδοντογιατρό.
Δε θα ψηφίσουν οι πολίτες που γνωρίζουν ότι το ΟΧΙ τους θα γίνει ΝΑΙ. Όσοι κατάλαβαν ότι ο φασισμός δεν είναι «προνόμιο» όσων οι άλλοι αποκαλούν φασίστες. Δε θα ψηφίσει το περιβάλλον. Δε θα ψηφίσει η τεχνητή νοημοσύνη, ούτε καν η νοημοσύνη. Δε θα ψηφίσουν οι εκδρομείς του Σαββατοκύριακου, λόγω αύξησης των καυσίμων.
Θα ψηφίσει ο πολιτικός κυνισμός. Η ανέχεια, η υπογεννητικότητα, η αφελληνοποίηση των επιχειρήσεων, η καμιά προοπτική, η ημιμάθεια και η αποθέωση της.
Η βία της φτώχειας. Η νοθεία των λέξεων και ο μηχανισμός των ψεύτικων ειδήσεων. Η καταστροφή των συνειδήσεων.
Ο θυμός, η εκδίκηση. Η ιδιοτέλεια, η μη εμπιστοσύνη, ο λαϊκισμός, η αμφιβολία, το ψέμα, το χάιδεμα των αυτιών. Ο κατακερματισμός των πολιτών και τα κέρδη των λίγων.
Θα ψηφίσει μια πυρομηχανή κατευθείαν από το πυρ το εσώτερον.
Θα ψηφίσει η οργή υπό μορφή ανάγκης.
Δε θα ψηφίσουν όσοι δεν έχουν παπούτσια να φθάσουν ως τις κάλπες αν βρέχει, αλήθεια σας λέω. Θα μου πείτε υπάρχουν και άλλοι που δεν έχουν πόδια, για να φθάσουν κι ας μη βρέχει.
Ναι. Μα υπάρχει κι ένας άνθρωπος που τον ‘μποδίζουν να βαδίσει, υπάρχει ένας άνθρωπος που τον αλυσοδένουνε. Του ΝαζιμΧικμέτ και πολύ γνωστός μας. Βρέχει αποτροπή μέσα κι έξω από την κάλπη και η Κιβωτός αναχωρεί πλήρης ημερών οργής.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΘΡΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα