Του φτωχού τ’ αρνί και ο παρ’ ολίγον 3ος Παγκόσμιος Πόλεμος

30.000€ πρόστιμο σε κτηνοτρόφο που έσφαξε ένα αρνί [από τις ειδήσεις]

Παρασκευή, 12 Απρίλιος 2019 20:57 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Μια φορά κι έναν καιρό ήταν ένα αρνάκι. Δεν ήξερε το τέλος του. Όπως όλα τα αρνάκια. Το ήξερε όμως ο φτωχός που το είχε. Μια μέρα, πήρε τη μαχαίρα και με χέρι τρεμάμενο, λόγω πείνας, αναγκάστηκε να το εκτελέσει κάτω από μια συκομορέα.
Τον καιρό εκείνο απαγορευόταν η σφαγή ζώων εκτός σφαγείων. Των ανθρώπων η σφαγή και η πείνα τους;
Ένας νομοταγής γείτονας-Φαρισαίος είδε το αποτρόπαιο έγκλημα, έπραξε τα δέοντα και ο φτωχός συνελήφθη. Το πρόστιμο, όσο και η αξία της κατοικίας του. Η είδηση της σφαγής έκανε το γύρο του κόσμου.
Οργανώσεις κατά της σφαγής των ζώων ξεσηκώθηκαν. Ο φτωχός είπε στη γριά του να βρει λεφτά να πληρώσουν το πρόστιμο. Πού να τα βρω; Του λέει. Άει… εκδώσου καλή μου, της λέει, σε Πολάκειο γλώσσα. Τι να κάνει και αυτή; Γράφει στο πι και φι ένα μυθιστόρημα, είχε μάθει απ’ την τηλεόραση, ότι τάχα μου είχε προσπαθήσει να τη σφάξει και αυτή σαν αρνί, μια μέρα που ο φτωχός ήθελε να παίξουν το κριάρι και την προβατίνα.
Μεγάλη επιτυχία. Ξεπούλησε παγκοσμίως. Ο σάλος που δημιουργήθηκε εναντίον του σφαγέα, τεράστιος.
Μαύρες σημαίες σε όλη τη χώρα. Το ίδιο και στη Βόρειο Μακεδονία, το ίδιο και στη Νότιο. Κίνηση αλυτρωτισμού είπε η πολιτική ηγεσία και άρχισαν τα όργανα. Να στον ΟΗΕ, να στο ΝΑΤΟ.
Ο υπουργός-στρατηγός δήλωσε ότι θα ισοπεδώσει βραχονησίδες στο Αιγαίο ανεξαρτήτως αμνοεριφίων, σε όποιον τολμήσει να πειράξει ντόπια αρνάκια.
Τούρκοι υπερασπιστές ζώων το ‘μαθαν και κίνησαν για τις βραχονησίδες.
Από την άλλη ο φτωχός, πρώην φτωχός, άρχισε να δίνει συνεντεύξεις μαζί με τη γριά του σε διεθνή δίκτυα.
Θα το ξανακάνω, έλεγε. Έγινα πλούσιος. Εκείνο που δεν κατάλαβα, εξήντα χρόνια σφάζω και πλούσιος δεν έγινα. Τώρα που απαγορεύτηκε το σφάξιμο τα κατάφερα. Διεθνής σάλος απ’ τα λεγόμενα του. Κλήση και στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης. Και η τηλεθέαση στα ύψη. Όλοι απειλούσαν όσους έσφαζαν αρνιά, όχι ανθρώπους. Οι Τούρκοι, που σας έλεγα, ανέβηκαν στην πρώτη βραχονησίδα που βρήκαν για να πάρουν αμνοερίφια.
Την στιγμή εκείνη ο πρωθυπουργός πήρε τηλέφωνο τον Πλανητάρχη, που εκείνη την ώρα έκανε τραμπολίνο. Το και το, του λέει. Δε χάνει καιρό εκείνος, παίρνει στο τηλέφωνο τους Τούρκους: Για όνομα του Θεού, βρε παιδιά, τους λέει.
Μόλις ακούνε εκείνοι «το όνομα του Θεού» κοκάλωσαν. Ύστερα όπου φύγει φύγει ακολουθώντας τη σιωπή των αμνών.
Την άλλη μέρα ο πρωθυπουργός βγήκε και ευχαρίστησε τον Πλανητάρχη που έφερε πάλι την τάξη στο παγκόσμιο μαντρί. Ο Πλανητάρχης ανταπέδωσε με μια φωτογραφία του στο Twitter πλαισιωμένος από προβατάκια. Όμοιος με λύκο που φυλάει τα πρόβατα.
Έκτοτε στη φάρμα των ζώων επικρατεί σιωπή.
Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, ετοιμάζονται φέτος να σφάξουν αρνιά στα Σάλωνα. Φύλακες γρηγορείτε.
Η πείνα μάτια δεν έχει κι αν έχει δεν ωφελούνε.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΘΡΑ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα