Ελλάδα, Μητέρα των Πάντων!

Πέμπτη, 24 Ιανουάριος 2019 20:34 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Σήμερα δεν θα μιλήσω εγώ, θα μιλήσουν δύο μεγάλοι υπηρέτες του πνεύματος, ο Γάλλος λογοτέχνης Jean Richepin, (1849 – 1926), και ο Γερμανός φιλόσοφος Φρειδερίκος Νίτσε, (1844 – 1900). Αλίευσα τις ρήσεις τους από αναρτήσεις στο διαδίκτυο της φίλης εκπαιδευτικού Κρινιώς Καλογερίδου.
Αξίζει να δώσετε προσοχή στα λεγόμενά τους, για να καταλάβετε ποιοι ήμασταν, καιποιοι πρέπει να είμαστε τώρα. Βαρύ το φορτίο που κουβαλάμε, κι έχουμε χρέος μέγα να φανούμε αντάξιοι αυτών που μας το άφησαν κληρονομιά! Ας αρχίσουμε με τον Γάλλο:
«Γκρεμίστε όλη την Ελλάδα σε βάθος εκατό μέτρων. Αδειάστε όλα τα μουσεία σας απ’ όλο τον κόσμο. Γκρεμίστε κάθε τι Ελληνικό απ’ όλο τον πλανήτη. Έπειτα σβήστε την Ελληνική γλώσσα από παντού. Από την Ιατρική σας και την Φαρμακευτική σας. Από τα Μαθηματικά σας (Γεωμετρία – Άλγεβρα).
Από τη Φυσική και τη Χημεία σας.
Από την Αστρονομία σας.
Από την Πολιτική σας.
Από την καθημερινότητά σας,
Διαγράψτε τα μαθηματικά, διαγράψτε κάθε σχήμα, κάντε το τρίγωνο - οκτάγωνο, κάντε την ευθεία – καμπύλη, σβήστε την γεωμετρία από τα κτίριά σας, τους δρόμους σας, τα παιχνίδια σας, τα αμάξια σας.
Διαγράψτε την Δημοκρατία και την Πολιτική. Διαγράψτε τη βαρύτητα και φέρετε το πάνω κάτω. Αλλάξτε τους δορυφόρους σας να έχουν τετράγωνη τροχιά. Αλλάξτε όλα τα βιβλία σας, γιατί παντού θα υπάρχει έστω και μια Ελληνική λέξη. Αλλάξτε τα Ευαγγέλια. Αλλάξτε το όνομα του Χριστού, που κι αυτό βγαίνει από τα Ελληνικά, και σημαίνει «Αυτός που έχει το χρίσμα».
Αλλάξτε και το σχήμα κάθε ναού, ώστε να μην έχει την Ελληνική γεωμετρία. Σβήστε τον Μέγα Αλέξανδρο κι όλους τους Μυθικούς και Ιστορικούς ήρωες. Αλλάξτε την παιδεία σας. Αλλάξτε τον τρόπο γραφής σας. Χρησιμοποιείστε τον Αραβικό. Διαγράψτε την φιλοσοφία, διαγράψτε, διαγράψτε, διαγράψτε..
Θα μου πείτε, «Δεν γίνεται».
Σωστά, δεν γίνεται, γιατί δεν θα μπορείτε να στεριώσετε ούτε μία πρόταση. Δεν γίνεται να σβήσει η Ελλάδα, ο Έλληνας, η προσφορά του πάνω σε αυτόν τον πλανήτη!
Η πρόκληση πάντως ισχύει…»
Τι να πούμε; Ότι είμαστε αδιόρθωτοι; Ας στήσουμε ένα άγαλμα τουλάχιστον του ανθρώπου, ας ονομάσουμε μια οδό με το όνομά του!
Περνάμε τώρα στον Νίτσε. Το απόσπασμα που παραθέτουμε είναι από το βιβλίο του «Η γέννηση της τραγωδίας», κεφ 15.
«Αποδεδειγμένα σε κάθε περίοδο της εξέλιξής του ο δυτικοευρωπαϊκός πολιτισμός προσπάθησε να απελευθερώσει τον εαυτό του από τους Έλληνες. Η προσπάθεια αυτή είναι διαποτισμένη με βαθύτατη δυσαρέσκεια, διότι οτιδήποτε κι αν δημιουργούσαν, φαινομενικά πρωτότυπο και άξιο θαυμασμού, έχανε χρώμα και ζωή στη σύγκρισή του με το Ελληνικό μοντέλο, συρρικνωνότανε, κατάληγε να μοιάζει με φτηνό αντίγραφο, με καρικατούρα.
Έτσι ξανά και ξανά μια οργή ποτισμένη με μίσος ξεσπάει εναντίον των Ελλήνων, εναντίον αυτού του μικρού κι αλαζονικού έθνους, που είχε το νεύρο να ονομάσει βαρβαρικά, ότι δεν είχε δημιουργηθεί στο έδαφός του. Κανένας από τους επανεμφανιζόμενους εχθρούς του δεν είχε τη δύναμη ν’ ανακαλύψει το κώνειο, με το οποίο θα μπορούσαμε μια για πάντα ν’ απαλλαγούμε από αυτούς. Όλα τα δηλητήρια του φθόνου, της ύβρεως, του μίσους έχουν αποδειχτεί ανεπαρκή να διαταράξουν την υπέροχη ομορφιά τους.
Έτσι οι άνθρωποι συνεχίζουν να νοιώθουν ντροπή και φόβο απέναντι στους Έλληνες. Βέβαια, που και που, κάποιος εμφανίζεται που αναγνωρίζει ακέραιη την αλήθεια, την αλήθεια που διδάσκει ότι οι Έλληνες είναι οι ηνίοχοι κάθε επερχόμενου πολιτισμού, και σχεδόν πάντα τόσο τα άρματα, όσο και τα άλογα των επερχόμενων πολιτισμών είναι πολύ χαμηλής ποιότητας σε σχέση με τους ηνίοχους, οι οποίοι τελικά αθλούνται οδηγώντας το άρμα στην άβυσσο, την οποία αυτοί ξεπερνούν με αχίλλειο πήδημα…»

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΘΡΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα