Αγοράζοντας 150.000 νέες κάλπες

Τρίτη, 15 Ιανουάριος 2019 20:08 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Η Ελλάδα είναι ακόμη μια χρεοκοπημένη χώρα. Δεν έχει Τράπεζες, δεν μπορεί να βγεί στις αγορές για να δανειστεί, δεν έχει πραγματική ανάπτυξη, η φτωχοποίηση των ανθρώπων εξαπλώνεται, δεν υπάρχει σχέδιο, είναι ένα ακυβέρνητο καράβι.
Όπως πολλές φορές έχουμε πει, αυτή η μόνιμη πια χρεοκοπία, είναι αυστηρά έργο των πολιτικών που καταστρέφουν τις ευκαιρίες της χώρας μέσα από ένα χάος συμπεριφορών που στοχεύουν στην επανεκλογή τους. Είναι μόνο αυτό; Όχι. Ταυτόχρονα ΚΑΤΑΣΠΑΤΑΛΟΥΝ τα δημόσια ταμεία.
Ένα απλό παράδειγμα είναι: Πόσο κοστίζουν οι αλλαγές των τίτλων των... Υπουργείων; Κάθε φορά που αλλάζουμε κυβέρνηση, αλλάζουν και τις ονομασίες τους, ξοδεύοντας απίστευτα ποσά για ταμπέλες, σφραγίδες, έγγραφα, κ.α.
Δείτε ένα τελευταίο παράδειγμα. Η κυβέρνηση οργανώνει ΠΕΝΤΑΠΛΕΣ κοινές εκλογές τον Μάιο (βουλευτικές, ευρωβουλής, περιφερειακές, δημοτικές, κοινοτικές). Τις θέλει ώστε να επωφεληθεί:
α) Από την αυξημένη προσέλευση (αφού θα πας να ψηφίσεις τον γνωστό σου στις δημοτικές θα πας και για τις βουλευτικές).
β) Να εκτονωθεί η οργή στις άλλες κάλπες όχι στις βουλευτικές.
Πόσο θα στοιχίσει - με χρήματα των φορολογουμένων - αυτός ο κυβερνητικός τακτικισμός; Σημειώστε παρακαλώ:
- Αγοράζουν 150.000 νέες κάλπες.
- Επίσης αγοράζουν και πρέπει να τοποθετηθούν 90.000 παραπάνω παραβάν.
- Θα λειτουργήσουν 40.000 παραπάνω εκλογικά τμήματα με τους αντίστοιχους εκλογικούς αντιπροσώπους που φυσικά θα πληρωθούν.
Για τα παραπάνω, αυτή η χρεοκοπημένη χώρα θα ξοδέψει δεκάδες εκατομμύρια ευρώ, με μοναδικό στόχο όπως είπαμε να υλοποιηθεί ένας αυστηρά κομματικός τακτικισμός.
Δυστυχώς δεν είναι η μοναδική περίπτωση κατασπατάλησης δημοσίου χρήματος της χρεοκοπημένης Ελλάδας για το κομματικό καπρίτσιο. Η κυβέρνηση με έναν αυξανόμενο προεκλογικό ρυθμό κλείνει δουλειές, μοιράζει (άχρηστα) έργα, υπογράφει μαζικά συμβάσεις, αναγγέλλει προσλήψεις, ΟΛΑ με χρήματα που δεν υπάρχουν.
Πώς αυτή η χώρα θα σώσει τον εαυτό της με τέτοια πορεία είναι άγνωστο. Μόνο η παραψυχολογία θα μπορούσε να μας δώσει μια απάντηση.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΘΡΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα