Προς αιώνιον φίλον και αδελφόν, ήρωα, Κωνσταντίνον Κατσίφα

Παρασκευή, 02 Νοέμβριος 2018 21:34 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Γεια σου Κωνσταντίνε!
Είμαι ο αδελφός και φίλος σου Ανάργυρος. Δεν με ξέρεις. Δύο λόγια μόνο αδερφέ…
ΚΙΝΗΘΗΚΕΣ μέσα στον Ιερό Χώρο του `21, ψάλλοντας τον Εθνικό μας Ύμνο και ΥΨΩΝΟΝΤΑΣ την Ελληνική Σημαία πάνω στα μετερίζια της σκλαβωμένης ΒΟΡΕΙΟΥ ΗΠΕΙΡΟΥ!
Την ΗΜΕΡΑ που η Πατρίδα μας η Ελλάδα τιμούσε την 28η Οκτωβρίου 1940, την ΗΜΕΡΑ που τιμούσε τους 10.000 Έλληνες στρατιώτες που ΕΠΕΣΑΝ στα βουνά της Βορείου Ηπείρου και την Ελευθέρωσαν, την ΙΔΙΑ ΩΡΑ οι Αλβανοί για να ταπεινώσουν την Ελλάδα μας που γιόρταζε και τη νίκη εναντίον τους, προγραμμάτισαν τη δολοφονία σου, ΠΑΝΩ στα ένδοξα και μαρτυρικά βουνά της Βορείου Ηπείρου!
ΚΥΚΛΩΘΗΚΕΣ από 150 Αλβανούς Αστυνομικούς που διψούσαν για ΑΙΜΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟ… Οι εχθροί αλαλάζουν, λυσσούν, βλαστημούν… Εσύ μόνος όμως αντιστάθηκες στην ΑΝΙΣΗ μάχη, και ρίχτηκες στην αγκαλιά του θανάτου για την Ελευθερία! Μ` ένα σκίρτημα ΟΥΡΑΝΙΟ, με μια δίψα Αρετής, ΑΚΑΤΟΝΟΗΤΗ στην κοσμική σοφία!

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΕ, ΠΙΣΤΕΥΕΣ ΒΑΘΙΑ μέσα σου, πως η ζωή του Έλληνα πρέπει να τελειώνει ή ΓΙΑ την Ελευθερία του, ή ΜΕ την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ του!
ΣΕ ΒΛΕΠΩ ΚΥΚΛΩΜΕΝΟ από χιλιάδες ΝΕΟΜΑΡΤΥΡΕΣ που μαρτύρησαν για την Πίστη του ΧΡΙΣΤΟΥ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, να σε Αγκαλιάζουν ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ και να σε Στεφανώνουν! Ακούω Αγγελικές ΜΕΛΩΔΙΕΣ να σε περιμένουν! Κινήθηκες μέσα στον Ιερό Χώρο του `21 και του `40 ψάλλοντας Τον εθνικό μας ύμνο, Και υψώνοντας περήφανα την Ελληνική Σημαία απάνω στα μετερίζια…
ΚΩΣΤΑ, ΕΒΛΕΠΕΣ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ μπροστά σου, αλλά εσύ με ΉΡΕΜΟ, καρτερικό και πατριωτικό βλέμμα ΑΓΚΑΛΙΑΣΕΣ ΠΕΡΗΦΑΝΟΣ το ΘΑΝΑΤΟ, φωνάζοντας “Ζήτω η Ελλαδα, Ζήτω η Βόρειος Ήπειρος!” Αλλά, για ποιο θάνατο μιλάω; Του Αντρειωμένου ο Θάνατος, θάνατος ΔΕ λογιέται!
ΤΗΝ ΩΡΑ που σε σβάρνιζαν για 70 μέτρα, την ώρα που σε ΕΚΤΕΛΟΥΣΑΝ με μια σφαίρα στην καρδιά και μια στο κεφάλι, ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΩΡΑ σκόρπισε γύρω σου ένα ουράνιο και ΥΠΕΡΟΥΣΙΟ ΦΩΣ…
ΑΝ σήμερα υπάρχουμε σαν Ελεύθεροι Έλληνες το οφείλουμε στην Πίστη και στο ακμαίο Εθνικό φρόνημα Ηρώων σαν και σένα, που ΕΠΕΣΑΝ για την Πατρίδα μας!
ΣΤΟΥΣ ντροπιασμένος μας καιρούς, τους απογυμνωμένους από τον φόβο του Θεού και την αγάπη προς στην Πατρίδα, που τους πιο πολλούς μας τραβά το χώμα, σήκωσες τη σημαία για τα Ιερά και τα Όσιά μας, ΣΗΚΩΣΕΣ μπαϊράκια για τη σκλαβωμένη Βόρειο Ήπειρό ΜΑΣ και ανέμισες γιαταγάνια, σαν τους Ήρωες του `21! Έγινες ΠΥΡΙΝΟΣ δαυλός και ολοκαύτωμα για την ελευθερία της Πατρίδος μας!

ΚΩΣΤΑ, από εκεί ψηλά στον Ουρανό που είσαι, βλέπεις με τι σκοτεινό και τυφλό μίσος ΜΙΛΟΥΝ ΓΙΑ ΣΕΝΑ, πολλοί σύγχρονοι “Νενέκοι”, “Πηλιογουσηδες”, και Εφιάλτες εδώ στην Πατρίδα μας!
Βλέπεις ΟΛΟΥΣ αυτούς τους ΝΑΝΟΥΣ που μυκτυρίζουν Αιώνιες Αξίες, να χρησιμοποιούν τέτοιους φτηνούς χαρακτηρισμούς για σένα..! Τρίζουν τα κόκκαλα των Ηρώων και σε λίγο και τα δικά σου, ΟΤΑΝ βλέπουν αυτούς που ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΑΓΑΠΗΣΑΝ Ελλάδα και Ορθοδοξία, που ΠΟΤΕ δεν πίστεψαν στην Πραγματική Ελευθερία και Δικαιοσύνη, ΝΑ ΑΜΑΥΡΩΝΟΥΝ τη μνήμη σου!
.
Οι πραγματικοί Έλληνες σε όποιο σημείο της γης και αν βρίσκονται, θα σε θυμούνται για πάντα!
ΙΣΩΣ τα ξαναπούμε Φίλε και Αδερφέ Κώστα… ΑΙΩΝΙΑ ΣΟΥ Η ΜΝΗΜΗ.
Ο Αδερφός σου ΑΝΑΡΓΥΡΟΣ, από τη ΣΠΑΡΤΗ.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΘΡΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα