×

Ειδοποίηση

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: media/k2/galleries/132463

Το δικαίωμα στην απεργία και η υποτακτική κυβέρνηση

Πέμπτη, 18 Ιανουάριος 2018 20:45 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί, ολοκληρώνοντας το μνημονιακό πρόγραμμά της, να χτυπήσει ΚΑΙ το δικαίωμα της απεργίας κατ’ εντολήν των αφεντικών. Το παραμύθι που παπαγαλίζουν τα κυβερνητικά φερέφωνα είναι πως απλώς επιβάλλουν την απόλυτη πλειοψηφία στις συνελεύσεις των Α/θμιων Σωματείων για λήψη απεργιακής απόφασης. Με άλλα λόγια, τους πήρε ο πόνος τους τροϊκανούς, για τη δημοκρατία στα συνδικάτα! Τέτοιο «δούλεμα»!
Η αλήθεια είναι πως στην πρώτη συνέλευση των σωματείων το ζητούμενο σύμφωνα με τα καταστατικά είναι απαρτία με 50%+1. Αν η απαρτία αυτή δεν επιτευχθεί τότε πηγαίνουν σε 2η Συνέλευση με μειωμένη απαρτία και αν χρειαστεί ΚΑΙ σε 3η. Αυτή η θεσμοθετημένη διαδικασία είναι απόλυτα απαραίτητη, γιατί ΟΛΟΙ γνωρίζουν πως τα περισσότερα μέλη των συνδικάτων, δυστυχώς, δεν είναι συνειδητοποιημένα, δεν έχουν ταξική συνείδηση, δεν συμμετέχουν στα συνδικαλιστικά δρώμενα, δεν πηγαίνουν στις απεργιακές συνελεύσεις να πουν τη γνώμη τους και να ψηφίσουν επειδή ντρέπονται, γίνονται συνειδητοί απεργοσπάστες σε περιόδους αγώνων και παραμένουν μέλη στα σωματεία ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ από υστεροβουλία, για να αισθάνονται την ασφάλεια που τους παρέχει η ιδιότητα του μέλους και να καρπώνονται τα οφέλη και τις κατακτήσεις από τους αγώνες των άλλων. Άρα το σωματείο ή πρέπει να τους διαγράψει ή να τους ξεπεράσει θεσμικά, στηριζόμενο στην πλειοψηφία των ενεργών μελών, όπως σωστά γίνεται!
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, υπακούοντας πειθήνια τα αφεντικά επιχειρεί να παραδώσει τα συνδικάτα δεμένα χειροπόδαρα σ’ αυτούς τους αδιάφορους, αμέτοχους, μη συνειδητοποιημένους και απεργοσπάστες εργαζομένους, ώστε, όχι μόνο να χτυπηθεί το δικαίωμα της απεργίας και να αφεθεί ασύδοτο παντελώς το κεφάλαιο και η εργοδοσία, αλλά και να διαλυθεί ουσιαστικά ο Συνδικαλισμός που είναι μοναδική έπαλξη των εργαζομένων. Παράλληλα, τα κυβερνητικά παπαγαλάκια, λασπολογούν κατά των εργαζομένων που κρατούν ψηλά τις σημαίες των αγώνων μιλώντας για «στημένες μειοψηφίες», για «κομματικούς εγκάθετους» , για «εργατοπατέρες» , κλπ , κλπ , κλπ.
Πώς όμως να κολλήσει η κυβερνητική λάσπη πάνω σε αγωνιστές τβν Α/θμιων Σωματείων που παράλληλα με τη δουλειά τους παλεύουν και αγωνίζονται για τα δικαιώματα ΟΛΩΝ των εργαζομένων;
Πώς να γίνει πιστευτή η γλοιώδης κυβερνητική προπαγάνδα και συκοφαντία για αγωνιστές μεροκαματιάρηδες που έχουν καταθέσει εκατοντάδες μεροκάματα στο βωμό των απεργιακών αγώνων, που δυστύχησε η οικογένειά τους για να είναι περήφανοι και να έχουν ψηλά το κεφάλι, που θυσίασαν πολύτιμο χρόνο από την οικογένεια τους τον εαυτό τους και τη ζωή τους για να είναι ενεργοί στα σωματεία τους, που μπήκαν στο στόχαστρο της εργοδοσίας, που σύρθηκαν στα δικαστήρια «τυλιγμένοι σε μια κόλλα χαρτί», που πολλές φορές έχασαν τη δουλειά τους εξαιτίας της συνδικαλιστικής τους δράσης και που παλιότερα σύρθηκαν εξόριστοι στα ξερονήσια, βασανίστηκαν και κλείστηκαν στα μπουντρούμια της εξουσίας είτε σε περιόδους "δημοκρατίας" είτε σε περιόδους δικτατοριών !!!
-Ναι ! Αυτή η «μειοψηφία» δικαιούται να παίρνει αποφάσεις όταν χρειάζεται …
-Ναι ! Αυτή η «μειοψηφία» δικαιούται να κηρύσσει απεργίες για να αντιπαλεύει αντεργατικές και αντιλαϊκές επιλογές …
-Ναι ! Αυτή η «μειοψηφία» δικαιούται να έχει στα χέρια της τα συνδικάτα, γιατί αυτή είναι στις επάλξεις και μάχεται όταν η «πλειοψηφία» κρύβεται στα λαγούμια της …
-Ναι ! Αυτή η «μειοψηφία» είναι η αδιαμφισβήτητη ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ των σωματείων, την οποία κανένας λακές των ξένων δεν μπορεί να καταργήσει .
Οι συνειδητοποιημένοι εργαζόμενοι, αυτοί που η κυβέρνηση κατηγορεί ως «μειοψηφία», οφείλουν να προασπίσουν το δικαίωμα της απεργίας συνεχίζοντας να παίρνουν αποφάσεις με βάση τα καταστατικά τους. Από εκεί και ύστερα μένει να δούμε αν οι δουλικές κυβερνήσεις θα έχουν το θάρρος να κηρύσσουν τις απεργίες παράνομες και να σέρνουν στα δικαστήρια και στις φυλακές τους «παρανομούντες» απεργούς!!! Ίσως θα ήταν πιο τίμιο για τους κυβερνώντες να απαγόρευαν την απεργία όπως είχε κάνει η χούντα.
Έτσι κι αλλιώς τα έχουμε δει ΟΛΑ και καθένας θα κοιμηθεί όπως στρώνει !!!

«Ότι αρχή και τέλος, παλαιόθεν και ως τώρα, όλα τα θερία πολεμούν να μας φάνε και δεν μπορούνε• τρώνε από μας και μένει και μαγιά. Και οι ολίγοι αποφασίζουν να πεθάνουν• και όταν κάνουν αυτείνη την απόφασιν, λίγες φορές χάνουν και πολλές κερδαίνουν.»ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ

Έκθεση εικόνων

{gallery}132463{/gallery}
ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΘΡΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Koutsoviti