Εκατόν πενήντα τρία «ΝΑΙ»

Παρασκευή, 19 Μάιος 2017 20:56 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Και να, λοιπόν! Ψηφίστηκε ΚΑΙ το 4ο μνημόνιο!
Ένα μνημόνιο ο Παπανδρέου, ένα μνημόνιο ο Σαμαράς, ΔΥΟ μνημόνια ο Τσίπρας!
Εκατόν πενήντα τρεις βουλευτές που τα προηγούμενα χρόνια «χώνονταν» μέσα στις συγκεντρώσεις των πλατειών, που «ανακατεύονταν» με τους αγανακτισμένους και μανιπουλάριζαν το κίνημά τους, που «μούντζωναν» τις μνημονιακές κυβερνήσεις, που διαδήλωναν στους δρόμους κρατώντας αντιμνημονιακά πανώ, εκατόν πενήντα τρεις βουλευτές που βρέθηκαν στην εξουσία εξαπατώντας πολιτικά τον ελληνικό λαό με υποσχέσεις για σκίσιμο των μνημονίων, για άρνηση πληρωμής τους «επαχθούς κι επονείδιστου χρέους», για «ελεύθερη και ανεξάρτητη Ελλάδα», για άρνηση ξεπουλήματος του δημόσιου πλούτου, για στήριξη των εργαζομένων και των συνταξιούχων, για ενίσχυση της κοινωνικής πρόνοιας, της υγείας και της παιδείας, για φορολογικές ελαφρύνσεις, για εθνική πολιτική και αυτοδύναμη οικονομική ανάπτυξη, για αξιοκρατία και χτύπημα της διαφθοράς, του νεποτισμού και της διαπλοκής …. εκατόν πενήντα τρεις βουλευτές που έταξαν ΕΛΠΙΔΑ στον ταλαιπωρημένο κοσμάκη, ΨΗΦΙΣΑΝ (ελαφρά τη καρδία και συνείδηση εν υπνώσει) ΚΑΙ το 2ο μνημόνιο εξόντωσης και ΑΠΕΛΠΙΣΙΑΣ, που ολοκληρώνει τα σχέδια των ξένων και ντόπιων αφεντικών, που φέρνει εις πέρας, με τον καλύτερο τρόπο, τη μνημονιακή πολιτική που ξεκίνησαν και θεμελίωσαν οι προηγούμενες μνημονιακές κυβερνήσεις !!!
Αυτοί, που όταν ψηφιζόταν το 1ο και το 2ο μνημόνιο ήταν απ’ ΕΞΩ απ’ τη βουλή διαδηλώνοντας και διαμαρτυρόμενοι, την αποφράδα για τη χώρα μέρα της 18 Μαΐου 2017 ήταν ΜΕΣΑ στη βουλή ως κυβέρνηση και ΨΗΦΙΖΑΝ το 4ο μνημόνιο, με επιχειρήματα και «υφάκι» που θύμιζαν τις χειρότερες στιγμές των κυβερνήσεων Παπανδρέου και Σαμαρά !!!.
Αυτοί που θα «έπαιζαν τα νταούλια» και θα χόρευαν στο ταψί τους τροϊκανούς, εισέπραξαν τα περισσότερα εύσημα και τα περισσότερα «μπράβο» απ’ αυτούς για την προθυμία αλλά και την ικανότητα που επέδειξαν στην εξυπηρέτηση των εντολών και των ιταμών αξιώσεων των ευρωπαίων αφεντικών.
Αυτοί, που βγήκαν βουλευτές και βρέθηκαν στην εξουσία με τον πολύχρονο, συνεπή, αγνό και ανιδιοτελή αγώνα χιλιάδων απλών αριστερών αγωνιστών, ΠΡΟΔΩΣΑΝ τον αγώνα τους και ΚΟΥΡΕΛΙΑΣΑΝ το όνομα, το ήθος, τα οράματα και τις αξίες της Αριστεράς, δίνοντάς της τέτοιο καίριο χτύπημα που ούτε η σκληρότερη συντήρηση και αντίδραση δεν μπόρεσε ποτέ να της δώσει.
Αυτοί που πήραν εντολή από το λαό στο δημοψήφισμα για ΟΧΙ στα μνημόνια, ψήφισαν 153 ΝΑΙ στο 4ο μνημόνιο, αφού είχαν ψηφίσει πριν και το 3ο !!!
Τους ανέμους ήδη τους έσπειραν . Ας περιμένουν να θερίσουν τις θύελλες!
«(…) την Ελλάδα ήδη κυβερνά ο κ. Μακρόν και από καιρό κυβερνά η κυρία Μέρκελ. Οι τοποτηρητές τους είναι ικανοί μόνον να τσακώνονται σε επίπεδο Αδωνι -Πολάκη – Κασιδιάρη, για το ποιος θα κάνει τη βρόμικη δουλειά καλύτερα. (…) Μια χώρα με πολίτευμα υπό αναστολήν, με πολιτική πέραν του λόγου και της ηθικής, με λαό φυλακισμένο στα δεινά της καθημερινής του ζωής, μια χώρα ανδραπόδων στα χέρια των ανδρεικέλων...»
(Στάθης Σαυρόπουλος- enikos.gr/stathis-17/5/2017)

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΘΡΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Koutsoviti