Ποιοι έφτιαξαν του οδικούς άξονες; Μα... οι «κακοί» Ευρωπαίοι

Παρασκευή, 07 Απρίλιος 2017 18:43 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Μόνο μια υποανάπτυκτη τριτοκοσμική χώρα στην οποία τίποτε δεν σχεδιάζεται, θα χρειαζόταν πάνω από 70 χρόνια για να κατασκευάσει το εθνικό της οδικό δίκτυο. Μετά τον Β Παγκόσμιο Πόλεμο όλες οι χώρες αποκατέστησαν τις καταστροφές των βομβαρδισμών, αναγείροντας ακόμη και από το μηδέν πόλεις που είχαν κυριολεκτικά ισοπεδωθεί.
Η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα που σε όλη την επικράτεια είχε μονίμως το οδικό δίκτυο από τις μέρες του πολέμου, που κατάργησε το τρένο (!), που δεν ξέρει τι να κάνει τα σκουπίδια της κ.ο.κ.
Χρειάστηκε να φτάσουμε στο 2017 και να δοθούν οι πρώτοι πλήρεις οδικοί άξονες της χώρας που αλλάζουν την επικοινωνία και την μετακίνηση σε όλη την Ελλάδα. Πρώτος παραδόθηκε ο δρόμος Κορίνθου - Καλαμάτας (και Σπάρτης). Ολοκληρώθηκε επίσης και η Αθηνών - Θεσσαλονίκης που κατασκευαζόταν μερικές δεκαετίες.
Σε λίγες εβδομάδες θα αποδοθούν η Πατρών - Κορίνθου και η Αντιρρίου - Ιωαννίνων. Υπάρχει και η Εγνατία Οδός αν και χρειάζεται σοβαρές παρεμβάσεις.
Πώς αποκτήθηκαν αυτοί οι οδικοί άξονες που ενώνουν την ελληνική επικράτεια; Τους χρηματοδότησαν κατά 90% οι... "κακοί" Ευρωπαίοι που έδωσαν μάχη για να καταφέρουν να τα ολοκληρώσουν.
Για παράδειγμα, οι Ευρωπαίοι παρά την χρηματοδότηση, είδαν τις ελληνικές κυβερνήσεις του 2010-13 να τα παρατούν και 40.000 εργαζόμενοι να περνούν στην ανεργία. Ρωτήστε Βορίδη, Χρυσοχοϊδη, αυτοί τα παράτησαν πρώτοι.
Μετά είδαν τα κονδύλια που είχαν στείλει για την συνέχιση των έργων, να τα παίρνει ο Βαρουφάκης για να πληρώνει... μισθούς και συντάξεις όσο έκανε "αγώνα" εναντίον τους (Φοβερό: Έκανε "αγώνα" εναντίον τους με τα λεφτά τους).
Σχεδόν σε απόγνωση οι Ευρωπαίοι δείτε τι έκαναν για να ολοκληρώσουν αυτοί τα οδικά έργα και κανείς άλλος:απαγορεύεται να εισπράξει η ίδια έστω και ένα ευρώ από τα κονδύλια για τα οδικά έργα και να τα χρησιμοποιήσει αλλού.
- Άνοιξαν έναν λογαριασμό στην ΤτΕ όπου έμπαιναν τα χρήματα των Ευρωπαίων και ήσαν αυτοί που με αυτά πλήρωναν ομαλά τους κατασκευαστές των έργων!
- Αν και για όλα τα έργα χάθηκαν οι ημερομηνίες αποπεράτωσης έκαναν τα στραβά μάτια και δεν ενεργοποίησαν τις ρήτρες επιστροφής κονδυλίων.
Από τα παραπάνω υποψιάζομαι ότι αν δεν είχαμε τους "κακούς" Ευρωπαίους να βάζουν τα χρήματα, να τα προστατεύουν σε... ακατάσχετο λογαριασμό και να πληρώνουν οι ίδιοι, ακόμη θα μετράγαμε νεκρούς στις καρμανιόλες του Μαλιακού και της Πατρών - Κορίνθου.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΘΡΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti