Επεα… Πτερόεντα;

Το ευρώ και η ΕΕ καταστρέφουν την Ελλάδα

Πέμπτη, 30 Μάρτιος 2017 20:23 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Νόαμ Τσόμσκι - Μάικλ Χάντσον: «...η παραμονή στο ευρώ θα οδηγήσει το Βερολίνο στην επίτευξη του στόχου του που δεν είναι άλλος από το να συντρίψει την Ελλάδα. Η καλύτερη επιλογή για το χρέος είναι να προσφύγει η Ελλάδα νομικά στο Διεθνές Δικαστήριο καταγγέλλοντάς το ως απεχθές και στο διάστημα μέχρι να βγει η απόφαση, να προετοιμαστεί για την έξοδο από το ευρώ, καθώς η παραμονή σ’ αυτό θα οδηγήσει στην επίτευξη του στόχου του Βερολίνου: να συντρίψει την Ελλάδα».

ΠΛΑΣΤΙΚΟ ΧΡΗΜΑ
(…) «παρουσιάζεται ένα όμορφο περιτύλιγμα κατάργησης της φοροδιαφυγής και της λεγόμενης παράνομης δραστηριοτητας (την παράνομη δραστηριότητα των επικεφαλής του Συστήματος ποιος θα την ελέγχει;) για να πεισθούν οι πολίτες ότι είναι ώρα να εγκαταλείψουν την ελευθερία τους και να ενδυθούν όλοι τις «στολές» επί εποχής Μάο, και να συμμετάσχουν οικειοθελώς στο μυθιστόρημα του Τζορτζ Όργουελ το «1984», όπου όλα παρακολουθούνται και όλα κατευθύνονται, αλλά κυρίως όλα απαγορεύονται (…)».

ΤΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΥΛΑ
Αν ο ελληνικός λαός δεν χωνέψει πως λύση στο πρόβλημα επιβίωσης που αντιμετωπίζει ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ μέσα στο υπάρχον σύστημα (ΕΕ, ευρώ, κλπ), δεν πρόκειται ΠΟΤΕ να αξιώσει και να δώσει πολιτικές λύσεις προς μια ριζικά αντίθετη κατεύθυνση απ' αυτήν που ακολουθείται εδώ και 8 χρόνια. Όσο κι αν το πείραμα ΣΥΡΙΖΑ απέτυχε παταγωδώς και διέσυρε την έννοια της «αριστεράς», έχουμε υποχρέωση να δοκιμάσουμε ξανά τη ρήξη!

ΠΩΣ Η ΕΕ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!
Η κόλαση στην οποία φτάσαμε δεν ήταν ένα τυχαίο γεγονός. Η Ευρωπαϊκή Ένωση και τα μεγάλα συμφέροντα που υπηρετεί, με τη βοήθεια των ντόπιων εθελόδουλων, μας οδήγησαν εδώ που είμαστε. Το 1996, π.χ. , οι Έλληνες κτηνοτρόφοι έφαγαν πρόστιμο γιατί ξεπέρασαν την παραγωγή που είχε επιβάλλει δεσμευτικά η ΕΕ και είχαν αποδεχθεί οι «ελληνικές» κυβερνήσεις !!!!

ΑΥΣΤΗΡΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΠΙΤΑΛ-ΚΟΝΤΡΟΛ ;
Ο φτωχοποιημένος κοσμάκης «τρώει» εδώ και καιρό «από τα έτοιμα» , το σύστημα ανησυχεί από την πτώση των καταθέσεων και ετοιμάζεται (;) για αυστηροποίηση των καπιταλ-κοντρόλ , που σημαίνει:
- Ότι κατ αρχήν, θα μπορούσε να επανέλθει το προηγούμενο όριο αναλήψεων των 420 ευρώ την εβδομάδα, αντί των 840 το δεκαπενθήμερο, συν το επιπλέον ποσό που κατατίθεται ως νέο χρήμα
- Περιορισμοί αναλήψεων ακόμη και για το νέο χρήμα. Σήμερα, μπορεί ο καταθέτης να προβεί σε ανάληψη του συνόλου του ποσού που κατέθεσε ως νέο χρήμα (από εξωτερικό, σεντούκια κλπ)
- Περιορισμοί, αν όχι και…απαγόρευση, επανεπένδυσης σε αμοιβαία κεφάλαια ξένων οίκων. Να σημειωθεί ότι έχουν εισρεύσει στο σύστημα πολλά κεφάλαια, ως ρευστοποιήσεις ξένων αμοιβαίων κεφαλαίων. Θεωρητικά θα μπορούσαν να τεθούν περιορισμοί στην επανεπένδυση.
- Μείωση του ποσοστού ανάληψης σε χαρτονομίσματα εμβασμάτων από το εξωτερικό. (Και τα πειραματόζωα (εμείς) ακόμα στον κόσμο μας!)

ΟΥΡΕΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΛΙΓΑ ΤΡΟΦΙΜΑ !!!
Κοιτάζει κανείς τις θλιβερές ουρές των δυστυχισμένων και ταπεινωμένων ανθρώπων επί ΣΥΡΙΖΑ στις διανομές τροφίμων και στα συσσίτια και δεν διακρίνω ΚΑΜΙΑ διαφορά από τις ουρές των δυστυχισμένων και ταπεινωμένων ανθρώπων επί ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Ας το έχουμε κι αυτό υπόψη όταν στηθούν οι κάλπες.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΘΡΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti