Ο (δικός μου) πόλεμος ενάντια στο αδηφάγο θεριό που το λένε καρκίνο

Πέμπτη, 23 Μάρτιος 2017 20:38 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Αγαπητοί φίλες και φίλοι,
το κείμενο που ακολουθεί δεν γράφτηκε για να ελκύσει (ή να «κερδίσει») την Συμπάθεια, την Λύπη ή την Παρηγοριά. Γράφτηκε (και το αναρτώ και στο Διαδίκτυο) για:
• Να γίνει σαφές σε όλους μας (αγωνιστές/ηττημένους και νικητές) ότι ο μέγιστος αντίπαλος του Καρκίνου είναι η δύναμη της ψυχής,
• Να είμαστε έτοιμοι (και ενωμένοι) για την αντιμετώπιση του Θεριού, είτε μας αφορά, είτε αφορά Φίλους/ή Γνωστούς /ή Συμπολίτες, και
• Να γνωρίζουμε ότι η πλειονότητα της Ιατρικής Κοινότητας είναι και Έντιμη και Ικανή και – κυρίως – Ανθρώπινη…
Πάμε λοιπόν μαζί για να σας γνωρίσω το Χρονολόγιο του «ΠΟΛΕΜΟΥ»

Οκτώβριος 2015: Εξέταση αίματος – Αυξημένο PSA – Βιοψία – Επιθετικός Καρκίνος στον Προστάτη.
Νοέμβριος 2015: Ιατρικό Αθηνών/ Ουρολόγος (ειδικός στην Ρομποτική Χειρουργική) κ. Γιώργος Κυριάκου – σειρά ιατρικών εξετάσεων.

Νοέμβριος 2015: Αξονικές τομογραφίες στο Νοσοκομείο «ΣΩΤΗΡΙΑ» (Διευθυντής κ.Θάνου) Θώρακος, ΄Ανω-κάτω κοιλίας, εγκεφάλου – ΛήψηΒιοψίας από τον πνεύμονα.

Δεκέμβριος 2015: Η Βιοψία καταγράφει Καρκίνο στον αριστερό πνεύμονα (μήκος 2 πόντοι και χιλιοστά) ανεξάρτητο από τον Καρκίνο του Προστάτη.

Δεκέμβριος 2015: Ιατρικό Αθηνών – Συνάντηση με τον διαπρεπή Θωρακοχειρουργό κ. Τζαμπραήλ Νταχάμπρε – δόθηκε άμεση χειρουργική αφαίρεση.

Ιανουάριος 2016: Ιατρικό Αθηνών
α. 11/1/2016 Ρομποτική επέμβαση για τον Καρκίνο του Προστάτη από τον Ουρολόγο κ. Γιώργο Κυριάκου.

β. 29/1/2016 Χειρουργική επέμβαση για τον Καρκίνο του αριστερού Πνεύμονα από τον Θωρακοχειρούργο κ. Τζαμπραήλ Νταχάμπρε.

Φεβρουάριος 2016: Αποτέλεσμα Βιοψίας – Εντολή για προληπτική Χημειοθεραπεία για τον καρκίνο του πνεύμονα.

Μάρτιος – Ιούλιος 2016: Ιατρικό Αθηνών
Τέσσερα Χημειοθεραπευτικά σχήματα (διαιρεμένα σε ένα (1) την εβδομάδα για είκοσι τέσσερις εβδομάδες) από τους Ογκολόγους Ισάμ Μπανκουσλί και Βίβιαν Δημακοπούλου
Η χειρότερη – και πιθανώς η πλέον τραγική – χρονική περίοδος. Δεν ένοιωθα - Δεν καταλάβαινα -- Δεν έκανα τίποτα.
Είχα, όμως την σταθερή Πίστη ότι το θεριό δεν θα με πάρει (μαζί του) στα σκοτάδια.

Στο τετράμηνο της Χημειοθεραπείας δεν φοβήθηκα απλώς. Τρόμαξα. ΄Όχι για τοαν θα ζήσω, αλλά γι’ αυτά που άκουγα, έβλεπα και βίωνα. Νέοι άνθρωποι με σοβαρές μορφές Καρκίνου επιβεβαιώνοντας τις Μελέτες ότι το ΘΕΡΙΟ «χτυπάει παντού» χωρίς διακρίσεις : κοινωνικές – ηλικιακές και οικονομικές.
Και ξέρετε ποιο είναι το «αλώβητο» όπλο του: Δεν υπάρχει η κοινή φωνή/πίστη. Γιατί πέρα από την αδιαμφισβήτητη προσφορά /εξέλιξη της Ιατρικής Κοινότητας οφείλουμε να στηρίζουμε με την δύναμη της ψυχής (ως μία οντότητα) και τους αγωνιστές και τους ηττημένους και τους νικητές.
Ολοκληρώνω: Αυτό είναι το μήνυμα της σημερινής επικοινωνίας. Και τώρα που είμαι «καθαρός» θα ξεκινήσω (με κάθε προσφερόμενη δυνατότητα) για την πραγμάτωση αυτής της ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ…
Θα ΄ναι χαρά και τιμή η συμμετοχή σας.
Σε αναμονή –
9 Μαρτίου 2017 (Δευτέρα, Αθήνα)

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΘΡΑ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα