Αριστερά: Ενότητα τώρα για το καλό του λαού και του τόπου

Τετάρτη, 02 Νοέμβριος 2016 20:10 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Η δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας που παρουσιάστηκε στον ΣΚΑΪ εμφανίζει αξιοπρόσεχτα πολιτικά χαρακτηριστικά:
1. Τα συστημικά-μνημονιακά κόμματα με τους δορυφόρους τους και το φασιστικό κόμμα, συγκεντρώνουν ποσοστό 65%!!! Σε συνθήκες βαθιάς και παρατεταμένης κρίσης 7 χρόνων, που κανείς δεν ξέρει ΑΝ και ΠΟΤΕ θα τελειώσει, είναι εξωπραγματικό κι ακατανόητο ένας λαός, ο οποίος δίνει αγώνα επιβίωσης σε μια υπό κατοχήν χώρα, να παρέχει εμπιστοσύνη σε ποσοστό 65% στους υπηρέτες των μνημονίων, στους αίτιους της δυστυχίας του και σ’ εκείνους που ορκίζονται στα φασιστικά ιδεώδη.
2. Από το υπόλοιπο 35% της δημοσκόπησης, το οποίο έχει σαφώς αντιμνημονιακό υπόβαθρο και το οποίο υπό ενιαία έκφραση θα μπορούσε να είναι ξεκάθαρα πλειοψηφικό, το ΚΚΕ παίρνει μόλις 5,5 % κι ένα απογοητευτικό 1,5 % η ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ!!!
Τα κόμματα του αριστερού τόξου οφείλουν να μελετήσουν και να αναλύσουν σοβαρά και σε βάθος τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων με ζητούμενο την απάντηση στο καθοριστικό πολιτικό ερώτημα:
Γιατί η Αριστερά, που σηκώνει το βάρος του πολιτικού αντιμνημονιακού αγώνα, δεν μπορεί να καρπωθεί τη λαϊκή δυσαρέσκεια;
Σίγουρα μια καθοριστική αιτία είναι η τεράστια ζημιά που έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος σπίλωσε την έννοια της «Αριστεράς» στη λαϊκή συνείδηση με την αντιλαϊκή - μνημονιακή - εξοντωτική πολιτική που ασκεί και με την καταρράκωση του ηθικού πλεονεκτήματος που επίσειε πάντοτε ως σημαία η αριστερά. Δεν είναι καθόλου τυχαίο που η δεξιά παράταξη παίζει συνεχώς το ίδιο χαρτί χρεώνοντας τον ΣΥΡΙΖΑ στην αριστερά προκειμένου να εμποδίσει την ανάπτυξη ενός γνήσιου αριστερού ρεύματος που θα την απειλούσε ως αντίπαλο δέος.
Δεν είναι όμως μόνον αυτό: Η απουσία συγκροτημένου, ρεαλιστικού και τεκμηριωμένου κυβερνητικού προγράμματος προοδευτικής εξόδου από την κρίση και η πολυδιάσπαση της αριστεράς σε «μαγαζάκια» και φέουδα είναι βασικές αιτίες που οι λαϊκές τάξεις δεν ενισχύουν αποφασιστικά τον χώρο αυτόν.
Η αριστερά, που το κύριο ηθικό χαρακτηριστικό της ήταν πάντοτε η ευθύνη απέναντι στα λαϊκά συμφέροντα, ΟΦΕΙΛΕΙ σ’ αυτήν την κρίσιμη στιγμή να σηκώσει το γάντι που της πέταξε η ιστορία, να βρει τα κοινά σημεία που μπορούν να συγκροτήσουν την ενότητά της και να χαράξει τη γραμμή εκείνη που μπορεί να ενώσει τις εργατικές και λαϊκές δυνάμεις, σε ένα πλατύ κοινωνικό μέτωπο αγώνα και ανατροπής των μνημονιακών πολιτικών προς όφελος του εργαζόμενου λαού.
Δυνάμεις και δυνατότητες υπάρχουν, αλλά είναι διάσπαρτες χωρίς συνεκτικό κρίκο. Διάθεση αγωνιστική υπάρχει, αλλά δε βρίσκει καθοδήγηση, έμπνευση και συντονισμό. Πολιτικές δυνάμεις στο χώρο της ευρύτερης αριστεράς υπάρχουν επίσης. Εκείνο που λείπει απελπιστικά είναι η πολιτική βούληση, η υπέρβαση των κομματικών γραφειοκρατιών και το ξαναδιάβασμα (με ανοιχτό μυαλό, χωρίς παρωπίδες και χρωματιστά γυαλιά) των κομματικών ευαγγελίων.
Στην ιστορία και στις επόμενες γενιές, αύριο, δεν θα λογοδοτήσουν εκείνοι που κατέστρεψαν τον λαό και τη χώρα, αλλά κι εκείνοι που την ώρα της κρίσης δεν ανέλαβαν την ευθύνη τους!
Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ ΑΠΟΚΟΥΜΠΙ ΚΙ ΑΠΑΝΤΟΧΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ ΛΑΟΥ.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΘΡΑ
RIGAKOS
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
LINARDI

Πρόσφατα Νέα

GOUTOS
Koutsoviti