Διαλέχτεεεεεεε!!!

Γλώσσα Δ΄ Δημοτικού

Παρασκευή, 14 Οκτώβριος 2016 21:13 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Το γεγονός ότι η Ελληνική Γλώσσα αποτελεί στόχο των κύκλων εκείνων, στο εξωτερικό αλλά και στο εσωτερικό, που θέλουν να απογυμνώσουν τον Ελληνισμό από ΟΛΑ εκείνα τα χαρακτηριστικά του με τα οποία πορεύθηκε μέσα στους αιώνες είναι πλέον αποδεδειγμένο. Από το 1980 και μετά εξελίσσεται με συνέπεια (ασχέτως κυβερνήσεων ) αυτή η προσπάθεια, η οποία αποτυπώνεται, δυστυχώς, στα αναλυτικά προγράμματα και τα σχολικά βιβλία. Δηλαδή, εκεί που πάει το Ελληνόπουλο να μάθει γράμματα εκεί ακριβώς, μέσα στο σχολείο, αποκόπτεται από τη σωστή γνώση και χρήση της Ελληνικής Γλώσσας, αυτής της Γλώσσας που υπήρξε η Μήτρα η οποία γέννησε τον παγκόσμιο πολιτισμό, αυτής της Γλώσσας που απευθύνεται σ’ ένα ανώτερο επίπεδο πνευματικότητας και την οποία το σχολείο έχει υποχρέωση να την προσεγγίσει και να τη διδάξει σωστά. Μέχρι να γραφτεί η «Μαύρη Βίβλος» της υπονόμευσης της Ελληνικής Γλώσσας μέσα στο Ελληνικό Σχολείο θα αντλούμε μεμονωμένα χαρακτηριστικά παραδείγματα από τα βιβλία της Γλώσσας, τα οποία αποτελούν αδιάψευστους μάρτυρες του γλωσσικού εγκλήματος που συντελείται, με την ανοχή (δυστυχώς) της ελληνικής κοινωνίας. Ας δούμε, λοιπόν, δυο φωτογραφίες από το βιβλίο Γλώσσας της Δ΄Δημοτικού:
1η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Στο βιβλίο Γλώσσας (παράθεμα: "Η Γραμματική μου) στην κλίση του επιθέτου ο πολύς-η πολλή- το πολύ, δίνεται η γενική του αρσενικού, «του πολύ / του πολλού», και του ουδετέρου, «του πολύ / του πολλού», που χρησιμοποιούνται πολύ σπάνια και τις οποίες ΔΕΝ ΕΔΙΝΑΝ οι σχολικές Γραμματικές των μεγάλων μας Γλωσσολόγων, του Τριανταφυλλίδη και του Τσολάκη.

2η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Στο Τετράδιο Εργασιών που συνοδεύει το παραπάνω βιβλίο δίνεται και πάλι ο πίνακας κλίσης του επιθέτου ο πολύς-η πολλή- το πολύ, ΧΩΡΙΣ όμως να υπάρχουν οι γενικές του αρσενικού και του ουδετέρου!!!

- Τι να πεις και τι να σχολιάσεις για τους συντάκτες;
- Τι να διαλέξει ο μαθητής; Αυτό που υποδεικνύει το Βιβλίο Γλώσσας ή αυτό που υποδεικνύει το Τετράδιο Εργασιών;
- Τι εξηγήσεις να δώσει και ΤΙ να διδάξει ο δάσκαλος;
- ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΙΣΧΥΡΙΣΤΕΙ ΣΤΑ ΣΟΒΑΡΑ ΟΤΙ ΜΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΣΩΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ;
Μη γένοιτο!

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΘΡΑ
RIGAKOS
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
LINARDI

Πρόσφατα Νέα

GOUTOS
Koutsoviti