Ώστε φταίνε πάντα οι άλλοι; Και εμείς;

Τρίτη, 20 Σεπτέμβριος 2016 20:32 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Έχω την άποψη ότι είμαστε εμείς που καταστρέφουμε συνεχώς την Ελλάδα και όχι οι ξένοι. Είμαστε εμείς που δεν έχουμε καταφέρει να δημιουργήσουμε ένα εύρυθμο ευρωπαϊκό κράτος και όχι οι ξένοι. Είμαστε εμείς που καταληστεύουμε την ίδια την πατρίδα μας - κάνουμε πλιάτσικο όπου μπορούμε - και όχι οι ξένοι.
Για να πω την αλήθεια, οι ξένοι δεν ήσαν και τόσο ξένοι. Αυτοί μεγάλωσαν την Ελλάδα αφού σε κάθε ευκαιρία της πρόσθεταν εδάφη. Μόλις το 1948 πήραμε και τα Δωδεκάνησα και μάλιστα για δεκαετίες μετά οι Έλληνες ταξίδευαν εκεί σχεδόν με... διαβατήριο.
Με τον όρο "εμείς" εννοώ κατ αρχήν το πολιτικό σύστημα που σχεδόν πάντοτε συντηρούσε το λεγόμενο πελατειακό κράτος, είχε αναγάγει το ρουσφέτι σε μοχλό επηρεασμού των πολιτών, δεν είχε ποτέ σχέδιο για τίποτε και θεωρούσε το κράτος και τους Θεσμούς ιδιοκτησία του.
Ακόμα χειρότερα, με το "εμείς" εννοώ τους πολίτες. Αυτοί που μέχρι το 2009 επέλεγαν τον βουλευτή επειδή θα έκανε μια μετάθεση στο στρατευμένο παιδί τους επειδή υπηρετούσε λίγο πιο πέρα από την μαμά του, ή που θα τους έβαζε την κόρη για 8 μήνες part time τηλεφωνήτρια στον ΟΤΕ, ή που θα τους έσβηνε μια κλήση για παρκάρισμα. Κάπως έτσι δεν φτάσαμε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ να έχουν το 85% των ψήφων;
Με το "εμείς" εννοώ ακόμα και σήμερα όσους ψηφίζουν οπαδικά είτε ΣΥΡΙΖΑ, είτε ΠΑΣΟΚ, είτε ΝΔ, αδιαφορώντας και για το τι λένε και για το τι κάνουν.
Είμαστε πάντα στο απόλυτο χάος γιατί από το 1830 που ιδρύθηκε το ελληνικό κράτος μέχρι και σήμερα, εμείς καταστρέφουμε την πατρίδα και οι ξένοι την συντηρούν! Σκεφθείτε ότι το 1830 Αγγλία, Ρωσία και Γαλλία όρισαν τα ελληνικά σύνορα μέχρι τον Αχελώο, δηλαδή ακόμα και μέρος της Στερεάς Ελλάδος ήταν εκτός, ενώ Θεσσαλία, Μακεδονία, Θράκη ήταν Οθωμανική Αυτοκρατορία, τα Επτάνησα Βρετανική, η Κρήτη και τα περισσότερα νησιά του Αιγαίου ήσαν τουρκικά κ.ο.κ.
Και τι λένε οι Έλληνες πολίτες εν έτει 2016 στις δημοσκοπήσεις; Σε ποσοστό 70% πιστεύουν ότι υπάρχει ξένος δάκτυλος που έφερε την κρίση στην Ελλάδα γιατί "θέλουν να μας πάρουν τον επίγειο και υπόγειο πλούτο που έχουμε". Ποιοι να μας τα πάρουν; Αυτοί που μεγάλωναν συνεχώς την Ελλάδα. Και τι να πάρουν; Αυτά που δεν έχουμε, πέραν του ήλιου και της θάλασσας.
Ζώντας αυτή την τρελή καθημερινότητα στην χώρα όπου η λογική έχει παραμεριστεί και ζούμε μέσα στην ανυποληψία και το ψεύδος καλό είναι να γνωρίζουμε τα περί ατομικής ευθύνης. Τι κάνει ο καθένας από εμάς απέναντι σε αυτήν την καταστροφή; Ποιους ψηφίζει και γιατί;
(ΥΓ: Φυσικά σήμερα δεν έχεις και τι να ψηφίσεις, η παρακμή έφτασε στον πάτο, αλλά μήπως είχαμε τα τελευταία 30 χρόνια;)

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΘΡΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Koutsoviti