Μετά το Βατερλό των αδειών απεδείχθη ότι δεν είναι ούτε τακτικιστές

Πέμπτη, 08 Σεπτέμβριος 2016 21:30 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Υπήρξε και ένα διάστημα που οι πολιτικοί αναλυτές στην χώρα πίστευαν πως η ομάδα Τσίπρα που βρίσκεται στην εξουσία, ναι μεν δεν κυβερνά αλλά περίπου έδινε ρεσιτάλ τακτικισμών με αποτέλεσμα να κατατροπώνει τους πάντες και να κερδίζει τις εντυπώσεις. Έτσι δημιουργήθηκε προσωρινά ο μύθος ότι διαθέτοντας επικοινωνιακό χάρισμα μπορούν και να κερδίζουν πολιτικές μάχες και να παρατείνουν την παραμονή τους στην εξουσία.

Έρχεται όμως το Βατερλό των τηλεοπτικών αδειών και γκρεμίζει κάθε τέτοια εκτίμηση. Οι άνθρωποι είναι εξ ίσου ανίκανοι και στην επικοινωνία. Δείτε για παράδειγμα τι εισπράττουν (απολογισμός) με τις τηλεοπτικές άδειες που οργανώθηκαν ακριβώς για να έχουν επικοινωνιακά οφέλη και τίποτε περισσότερο.
- Τα δύο υπάρχοντα κανάλια (ή και "βοθροκάναλα" κατά τον ΣΥΡΙΖΑ), πήραν άδεια και τώρα επιδεικνύουν μένος κατά της κυβέρνησης. Το διαπιστώνει κανείς στα δελτία ειδήσεων όπου από την αρχή μέχρι το τέλος περιγράφουν δεινά, ψεύδη και την συνολική κατάρρευση της χώρας λόγω ΣΥΡΙΖΑ.
(Το ότι πήραν άδεια δεν σημαίνει και πολλά. Ο Antenna για παράδειγμα καλείται να δώσει 7,2 εκατ. ευρώ για κάθε χρόνο που θα έχει την άδεια. Τα χρήματα αυτά δεν πρόκειται να τα πάρει ποτέ πίσω από την αγορά και φαντάζει αδιανόητο να τα πληρώνει για κάτι που ήδη είχε).
- Τα τέσσερα κανάλια που δεν πήραν άδεια έχουν εξαπολύσει επίσης πόλεμο κατά της κυβέρνησης με κάθε τρόπο για να αντιμετωπίσουν την αδικία. Ειδικότερα ο Alpha, που βρισκόταν στην πρώτη θέση και είχε πορεία σοβαρής ανάκαμψης, αν και έδωσε σχεδόν 20 εκατ. παραπάνω από τον ΣΚΑΙ, δεν πήρε άδεια!
- Εκατοντάδες εργαζόμενοι και τα Συνδικάτα Τύπου καταγγέλλουν με σφοδρότητα τις επικείμενες απολύσεις. Αυτό "ξεδοντιάζει" τον... αριστερό ΣΥΡΙΖΑ που και απολύει και κλείνει υγιείς επιχειρήσεις ΑΝΑΙΤΙΑ, την ώρα της βαθιάς κρίσης και της ανεργίας - ρεκόρ.
- Όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης είναι ΑΠΈΝΑΤΙ και έχουν μαζί τους τον νομικό κόσμο που ευθέως ομιλεί για παράνομες και αντισυνταγματικές διαδικασίες. Ούτε ένας νομικός δεν έχει καλύψει τις κυβερνητικές μεθοδεύσεις.
Το Βατερλό για την ομάδα Τσίπρα ολοκληρώνεται με την κοινή διαπίστωση πια ότι η διαπλοκή δεν έπαθε τίποτε, απολύονται άδικα άνθρωποι, τα έσοδα από τις άδειες είναι ΛΙΓΟΤΕΡΑ από αυτά που θα εισέπραττε το Δημόσιο αν λειτουργούσαν όλα τα κανάλια για 10 ακόμη χρόνια, Όλοι καταλαβαίνουν επίσης ότι οι άδειες μπορούσαν α δοθούν με υψηλό τίμημα (π.χ. 30 εκατ. ευρώ η μια), χωρίς τον περιορισμό των τεσσάρων αδειών και έτσι να φέρουν νέες θέσεις εργασίας ταυτόχρονα με την εξάλειψη της εκκρεμότητας.
Σκεφθείτε τον Τσίπρα στην ΔΕΘ να έχει δώσει 11 άδειες, να έχει εισπράξει 330 εκατ. ευρώ, να έχει διακόψει την παρανομία των μη αδειών και να έχει δημιουργήσει 3.000 θέσεις εργασίας. Είναι ο ίδιος με τον Τσίπρα που κλείνει κανάλια και έχει τους πάντες ΑΠΕΝΑΝΤΙ και θα προσπαθεί να πει ότι χτύπησε την διαπλοκή;
Δεν κάνουν ούτε για τις εντυπώσεις λοιπόν. Αποδεδειγμένα είναι και σε αυτό λίγοι. Και έτσι η φθορά τους θα είναι μεγαλύτερη αυτό δεν μπορούν να το διορθώσουν. Όσους κορόιδεψαν, κορόιδεψαν.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΘΡΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Koutsoviti