Οι αλήθειες που γράφονται και λέγονται θα περιθωριοποιούν συνεχώς την κυβέρνηση

Τετάρτη, 07 Σεπτέμβριος 2016 20:27 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Αυξάνεται θεαματικά ο αριθμός των αρθρογράφων που σχεδόν καθημερινά στηλιτεύουν τα της κυβέρνησης και κυρίως περιγράφουν με θαυμαστή ακρίβεια την ανεπάρκειά της. Μετά από μια περίοδο προσμονής και στη συνέχεια σύγχυσης με τον ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία, έχει έρθει η ψυχρή αλήθεια να κατατίθεται καθημερινά και επώνυμα.

Επιτρέψτε μου μερικά τέτοια παραδείγματα:
ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΑΡΑΚΟΥΣΗΣ (Βήμα) : "... Το αποτέλεσμα των μαθητευόμενων μάγων της νέας Αριστεράς στον ευαίσθητο τομέα της ενημέρωσης θεριεύει τις ανησυχίες για την εκκόλαψη μιας νέας διεφθαρμένης ομάδας χωρίς φραγμούς και αναστολές..."

ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΛΛΙΤΣΗΣ (Καθημερινή): "... το πολιτικό προσωπικό κινείται σε ένα δικό του, παράλληλο σύμπαν.
- Οι μεν επιχαίρουν ότι δεν θα βγει το Πρόγραμμα και ενθαρρύνουν αλλήλους ανταλλάσσοντας «ασφαλείς» εκτιμήσεις ότι οσονούπω (κάθε τρίμηνο –αν δεν κάνω λάθος...) θα προκηρυχθούν εκλογές, θα υποστεί συντριπτική ήττα η κυβέρνηση και το Πεπρωμένο θα τους καλέσει να αναλάβουν την εξουσία στο χαλιφάτο...
- Οι δε επιχαίρουν ότι η ύφεση δεν συγκρίνεται με εκείνη που έγινε τα προηγούμενα έτη και οραματίζονται την ανάπτυξη να εισβάλει ορμητικά, ανά τρίμηνο επίσης – αν, πάλι, δεν κάνω λάθος: Το προτελευταίο όραμα έδειχνε ότι θα εμφανιζόταν την Ανάσταση, το τελευταίο την τοποθετεί περί τα τέλη του έτους...
Η αντιπολίτευση εξηγεί, με σπαραγμό ψυχής, πόσο φτωχότεροι θα γίνουμε, πόσο μας επιβαρύνουν οι φόροι, πόσο βεβαία είναι η επιβολή του «κόφτη», πόσο ωραία θα ήταν να ήμασταν νέοι, υγιείς και πλούσιοι.
Η κυβέρνηση απαντά, επίσης με σπαραγμό ψυχής, πόσο αντίθετη είναι με όλα όσα συμβαίνουν, όσα υποχρεώνεται να κάνει παρά τις αντίθετες πεποιθήσεις της..."

ΑΛΕΞΗΣ ΠΑΠΑΧΕΛΑΣ (Καθημερινή): "... Ο ιστορικός του μέλλοντος θα γράψει κάποτε για το πώς μια ομάδα νεαρών αριστερών ακτιβιστών μπόρεσε να ξεδοντιάσει ένα μεγάλο μέρος του ελληνικού αστικού καθεστώτος. Είχε με το μέρος της θράσος και μια κοινωνία που έφτασε στα όρια των αντοχών της. Δεν έφταναν, όμως, αυτά. Το ελληνικό κατεστημένο αποδείχθηκε πολύ λίγο και αδύναμο..."
Σύντομα ο ποταμός κάθε αλήθειας θα είναι το μεγάλο πρόβλημα αυτής της κυβέρνησης. Ένας ποταμός που θα την ξεγυμνώνει, θα την εκθέτει και δεν θα μπορέσει να την σώσει το χτίσιμο δικού της πελατειακού κράτους, που λόγω κρίσης είναι πολύ μικρό σε σχέση με όσους καταστρέφει.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΘΡΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Koutsoviti