Δεν γίνεται διαπλοκή χωρίς πολιτικό στην μια πλευρά

Παρασκευή, 12 Αύγουστος 2016 20:39 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Στόχος της κυβέρνησης είναι η ταπείνωση των ιδιοκτητών καναλιών. Κάποιοι εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ βρήκαν καλή την ιδέα να φέρουν μπροστά στο αδηφάγο κοινό, πρόσωπα που σπάνια εμφανίζονται δημόσια (ή εμφανίζονται όταν το επιθυμούν για συγκεκριμένους λόγους), ώστε να περάσουν το μήνυμα ότι "θα χτυπηθούν και τα πρόσωπα της διαπλοκής".

Το έχουν στήσει ωραία. Ενώ καλούν τους ιδιοκτήτες των καναλιών ως μάρτυρες, τους αντιμετωπίζουν ως οιωνεί ενόχους, τους υβρίζουν, τους λοιδορούν, τους κακολογούν, τους κατασυκοφαντούν. Είναι ντροπιαστικό και απάνθρωπο αυτό αλλά εδώ σημασία έχει να δείξουν ότι έχουν δήθεν περάσει στην... "κάθαρση" (τρομάρα τους).
Όλο το σκηνικό περιγράφει την βαθιά παρακμή του πολιτικού συστήματος. Καμιά διαδικασία και κανένας σεβασμός στην αλήθεια. Γιατί όλα όσα αναφέρονται στην διαδικασία σπίλωσης των καναλαρχών είναι ΗΔΗ ΓΝΩΣΤΑ: Πόσα είναι τα δάνεια, πότε τα πήραν, τι δικαστικές εκκρεμότητες έχουν κ.α.
Τι έχει συμβεί; Μέχρι το 2004 ή και λίγο παραπάνω, τα ΜΜΕ ήσαν ΚΕΡΔΟΦΟΡΑ με ελάχιστα δάνεια. (Την δεκαετία του 80 και 90 για παράδειγμα το «Έθνος» πωλούσε 300.000 φύλλα, σήμερα πωλεί 5.000 φύλλα!). Μετά την οικονομική κρίση (που ξεκίνησε το 2008) τα ΜΜΕ υπέστησαν το σοκ που έζησε όλη η αγορά: Μείωση εσόδων, δάνεια που πλέον δεν μπορούσαν να αποπληρωθούν κ.ο.κ. Χρειάζεται εξεταστική για να απαγγέλουν τα ήδη γνωστά;
Υπάρχει διαπλοκή; Φυσικά υπάρχει διαπλοκή μόνο που ξεκινά από τους ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ. Αυτοί μοίραζαν με ένα τηλεφώνημα δάνεια στα ΜΜΕ, αυτοί έδιναν δεκάδες εκατομμύρια κρατική διαφήμιση σε εφημερίδες των 1.000 φύλλων, αυτοί έστελναν το ΣΔΟΕ σε "εχθρικά" ΜΜΕ.
Τι βλέπουμε λοιπόν; Να καλούν οι πολιτικοί τραπεζίτες και καναλάρχες αλλά να μην έχουν καλέσει ούτε έναν πολιτικό από αυτούς που μοίραζαν το τραπεζικό χρήμα. Η υποκρισία σε αυτή την εξεταστική επιτροπή δεν έχει προηγούμενο. Ενώ ξέρουν πρόσωπα και πράγματα έχουν στήσει μια θεατρική παράσταση και μέχρις εκεί.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΘΡΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Koutsoviti