Μόνο οι Θεσμοί σώζουν τον πολίτη στην σύγχρονη "Δημοκρατία"

Δευτέρα, 08 Αύγουστος 2016 20:36 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Σε μια εποχή απόλυτης σύγχυσης όπου Δεξιά και Αριστερά κάνουν τα ίδια όταν κυβερνούν και το μόνο κριτήριο για να αξιολογήσεις πολιτικούς είναι πόση παλαβομάρα κουβαλούν (Τραμπ, Γκρίλο, Φάρατζ, Λεβέντης κ.ο.κ.) υπάρχει πάντα ο δρόμος που δείχνει τι ακριβώς μας σώζει: ΟΙ ΘΕΣΜΟΙ.
Απέναντι στους πολιτικούς που αυθαιρετούν, παρανομούν και αποφασίζουν χωρίς να απολογούνται σε κανέναν, μόνον ΟΙ ΘΕΣΜΟΙ μπορούν να προστατεύσουν τον κάθε πολίτη και να υπερασπιστούν τα δικαιώματά του.
Ένα πρόσφατο παράδειγμα είναι η σαφής ξεκάθαρη και ομόφωνη απόφαση του ΣτΕ να θεωρήσει αντισυνταγματικές και παράνομες τις διαρκείς χρονικές παρατάσεις (και πέραν της 10ετίας) για την επιβολή προστίμων σε φορολογικούς ελέγχους.
Πράγματι οι πολίτες είναι ανυπεράσπιστοι μπροστά στην κατάχρηση εξουσίας που βιώνουν καθημερινά. Σκεφθείτε έναν επιχειρηματία που τον κατέστρεψε η κρίση., να τον ελέγχουν πάλι... 15 χρόνια πίσω (!), αυτός να μην έχει πια παραστατικά και αποδείξεις για να εξηγήσει τα ανεξήγητα και να του φορτώνουν (εξωλογιστικά) πρόστιμα που πλέον τον καθιστούν δια βίου οφειλέτη.
(Θα είναι δε στις λίστες οφειλετών του Δημοσίου και μετά θάνατον όπως διαπιστώνουμε κάθε φορά που τις δημοσιοποιούν).
Ποιος σώζει αυτόν τον αδικούμενο άνθρωπο; Το ΣτΕ που αποφάσισε αμετάκλητα ότι πέραν της 5ετίας και 10ετίας δεν μπορούν να επιβάλλονται πρόστιμα γιατί δεν είναι δυνατόν ο πολίτης να είναι σε διαρκή ομηρία και σε χρόνο που πιθανόν να μην μπορεί να αποδείξει την αθωότητά του.
Το ηθικόν δίδαγμα είναι απλό: Δεν θέλουμε να μας σώζει ο Σαμαράς, ο Τσίπρας, ή ο Μητσοτάκης. Θέλουμε να μας σώζουν οι θεσμοί και ξέρετε από ποιούς; Μα από την αυθαιρεσία των Σαμαρά, Τσίπρα και αύριο του Μητσοτάκη όταν κυβερνούν. (Μόνο που οι πολιτικοί ποδηγετούν κάθε θεσμό βάζοντας δικούς τους παντού, ακριβώς για να κυβερνούν ανεξέλεγκτα).

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΘΡΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Koutsoviti