Η χώρα χάνει την ευκαιρία των πολιτικών μεταρρυθμίσεων

Παρασκευή, 05 Αύγουστος 2016 20:30 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Είναι πράγματι εντυπωσιακό το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αδυνατεί σε τέτοιο βαθμό να προσφέρει στην πατρίδα τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη η χώρα. Με τον εκλογικό νόμο χάθηκε (προσωρινά ελπίζουμε) μια μεγάλη ευκαιρία να εδραιωθεί στην χώρα το σύστημα εκείνο που θα αφάνιζε το πελατειακό κράτος και θα έδινε ένα χτύπημα στην κομματισμό.

Ψήφισαν μια καρικατούρα εκλογικού συστήματος που όχι μόνο δεν καινοτομεί και δεν μεταρρυθμίζει αλλά θα επιφέρει σύγχυση και αδιέξοδα αν εφαρμοστεί.
Τώρα αφού βρήκαν το σωστό σύνθημα ("η νέα μεταπολίτευση") μιλούν για Συνταγματική Αναθεώρηση. Δεν ρωτούν κανέναν, πετάνε μερικές σκόρπιες σκέψεις σαν την σουπιά που βγάζει μελάνι για να "κρυφτεί" και έτσι σίγουρα θα χαθεί και μια δεύτερη ευκαιρία για την Δημοκρατία: Να απαλλαγούμε από τις αποδεδειγμένες παθογένειες του Συντάγματος και να προωθήσουμε τον εκμοντερνισμό του Πολιτεύματος.
Πάλι βγάζουν βαρύγδουπους λόγους αδιαφορώντας για την σπουδαιότητα και την ουσία του εγχειρήματος. Ακόμη προωθούν εξοργιστικές διατάξεις όπως συνταγματική καθιέρωση του εκλογικού συστήματος που έφεραν στην Βουλή, ή δημοψηφίσματα για κάθε τι.
Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να γνωρίζετε ότι στο ελληνικό Σύνταγμα υπάρχουν διατάξεις ΜΗ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΙΜΕΣ. Κανείς τρελός δεν μπορεί π.χ. να περάσει αλλαγή στο Σύνταγμα που να επιβάλλει την... δικτατορία.
Οι διατάξεις αυτές αφορούν τη βάση και τη μορφή του Πολιτεύματος ως Προεδρευόμενης Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας, τον σεβασμό και την προστασία της αξίας του ανθρώπου ως πρωταρχικής υποχρέωσης της Πολιτείας, την ισονομία για τους Έλληνες Πολίτες, την κατοχύρωση των δικαιωμάτων τους στη στελέχωση των δημοσίων υπηρεσιών, την κατάργηση των τίτλων ευγενείας και διακρίσεων, το δικαίωμα στην ελεύθερη ανάπτυξη της προσωπικότητας, το απαραβίαστο της προσωπικής ελευθερίας, την ανεξιθρησκεία και τη διάκριση των εξουσιών.
Κάτι που επίσης πρέπει να γνωρίζετε είναι ότι κάθε αλλαγή στο Σύνταγμα απαιτεί τα 3/5 της Βουλής δηλαδή 180 ψήφους. Συνεπώς η στάση της ΝΔ να καταγγείλει την όλη μεθόδευση ως προσχηματική ανοίγει τον δρόμο να απορριφθούν οι Συνταγματικές φλυαρίες που προωθεί ο ΣΥΡΙΖΑ και ενδεχομένως να αντικατασταθούν με τα σοβαρά.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΘΡΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Koutsoviti