Η κοινωνία γυρίζει την πλάτη στην κυβέρνηση των διωγμών και αυτο-οργανώνεται

Πέμπτη, 28 Ιούλιος 2016 20:05 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Μετά από 18 μήνες με τον ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία η εικόνα έχει πλήρως ξεκαθαρίσει: Η χώρα είναι σε παρατεταμένη ακυβερνησία χωρίς κανένα σχέδιο που να αφορά την ανακούφιση των πολιτών, την ανασυγκρότηση της οικονομίας και το παραγωγικό μας μοντέλο. 

Η κυβέρνηση αυτή μόνο παρακολουθεί, δεν επεμβαίνει πουθενά. Όσε εκτιμήσεις γίνονται από οικονομικούς αναλυτές γίνονται από μόνα τους εξαιτίας της υπογραφής του μνημονίου και της αξιολόγησης, όχι γιατί ακολουθούμε κάποιο σχέδιο.
Θέλετε δυο παραδείγματα κυβερνητικά ακινησίας που είχαν μεγάλο κόστος (υπάρχουν δεκάδες βέβαια). Αυτή η κυβέρνηση είδε τους αγρότες να είναι στους δρόμους και να καταστρέφονται οι μεταφορές και περίμενε να φύγουν μόνοι τους. Είδε τους δικηγόρους να απεργούν επί 6μηνο και άφησε να αναβληθούν 350.000 δίκες. Πάλι μόνοι τους οι δικηγόροι έκαναν υποχώρηση τακτικής. Για να μην μακρηγορώ, περίπου αποσβολωμένοι δεν επεμβαίνουν πουθενά μόνο κοιτούν: Υπογράφουν τα μνημόνια, νομοθετούν συνήθως τις νύχτες για να περάσουν τροπολογίες βολεμάτων, μοιράζουν δημόσια έργα και μέχρις εκεί.
Και ενώ έχουμε μια κυβέρνηση - θεατή στην πραγματική πορεία της χώρας, έχουμε εξαιρετική δραστηριότητα στο πως θα μηχανευτούν τρόπους για να παραμείνουν στην εξουσία με οποιοδήποτε κόστος ακόμα και για την χώρα.
Στη Βουλή προσπαθούν να βρουν 200 βουλευτές για να συνεχίσουν να κυβερνούν όταν βγουν... δεύτεροι. Είναι η τρίτη φορά που πολιτικοί βάζουν κάτω τα ποσοστά που έχουν και στήνουν τόσο χοντροκομμένα έναν εκλογικό νόμο που να τους βολεύει.
Η πρώτη φορά ήταν το 1956 όταν το εκλογικό σύστημα που εφάρμοσαν έδωσε κοινοβουλευτική πλειοψηφία στον... δεύτερο. Το πέτυχαν γιατί η τότε ΕΡΕ (Καραμανλής) σε όποιον νομό πλειοψηφούσε έπαιρνε όλες τις έδρες, (μηδέν έδρες οι αντίπαλοί του), ενώ στις εκλογικές περιοχές όπου μειοψηφούσε μοιράζονταν οι έδρες στα κόμματα με ένα σύστημα αναλογικό.
Η δεύτερη φορά ήταν το 1989. Τότε οι "δημοκράτες" του ΠΑΣΟΚ, (Τσοχατζόπουλος), κατασκεύασαν έναν εκλογικό νόμο που ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης να γίνει πρωθυπουργός, χρειάστηκε να λάβει το 47% των ψήφων για να κερδίσει 150 βουλευτές και να εξαγοράσει τον μοναδικό βουλευτή της ΔΗΑΝΑ για να έχει οριακή πλειοψηφία 151 εδρών.
Φυσικά οι "δημοκράτες" του ΠΑΣΟΚ δικαιώθηκαν, ο Μητσοτάκης έπεσε τρία χρόνια μετά με την αποχώρηση του Σαμαρά.
Τώρα έχουμε την απίστευτη επιδίωξη να κατακερματιστεί ο πολιτικός - κομματικός χάρτης της χώρας σε τέτοιο βαθμό, ώστε η πρώτη ΝΔ να μην μπορεί να φτάσει στην πλειοψηφία αλλά και να μην βρίσκει... κυβερνητικούς εταίρους. Έτσι ο ΣΥΡΙΖΑ θα μπορεί είτε να τα βρει με τα μικρότερα κόμματα της Κέντροαριστεράς, είτε με τη... ΝΔ γιατί όχι;
Όλα αυτά έχουν κουράσει αφάνταστα τους πάντες. Η ελληνική κοινωνία έχει γυρίσει την πλάτη σε όσα συμβαίνουν σε βάρος της και επιδιώκει μόνη της να ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΘΕΙ για να διασωθεί. Δεν είναι τυχαίο ότι αυξάνονται καθημερινά οι κρυφά αυτοαπασχολούμενοι που προσπαθούν με μαύρη εργασία να αποφύγουν τον κανιβαλισμό των φόρων και να αποκτήσουν ένα μικρό "καθαρό" εισόδημα για να συντηρήσουν τις οικογένειές τους.
Ούτε είναι τυχαίο φυσικά ότι η επιχειρηματικότητα δραπετεύει σε Κύπρο, Βουλγαρία κ.α.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΘΡΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Koutsoviti