Υποκρισία και ιδιοτέλεια περί τον εκλογικό νόμο

Πέμπτη, 21 Ιούλιος 2016 20:52 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Αν ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν πρώτος στις δημοσκοπήσεις θα είχε θέσει θέμα εκλογικού νόμου και μάλιστα απλής αναλογικής που αποτρέπει εντελώς την αυτοδυναμία; Όχι. Αφού απόλαυσε ΔΥΟ φορές τις 50 έδρες - μπόνους του εκλογικού νόμου, τώρα ανησυχεί αφού ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ είναι 11,5% πίσω από τη ΝΔ και τι σχεδιάζει; Να μετατρέψει το πολιτικό σύστημα σε ένα παζάρι παρασκηνιακών συναλλαγών ώστε να συνεχίσει να κυβερνά με περισσότερους εταίρους.

Υπό αυτή την έννοια μόνο θλίψη και απογοήτευση προκαλούν οι θέσεις της ανύπαρκτης ΔΗΜΑΡ ή του Λεβέντη που υποκρίνονται ότι δήθεν συζητάμε για εκλογικό νόμο ενώ στην πραγματικότητα συζητάμε για το πως ο ΣΥΡΙΖΑ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ χάνοντας τις... εκλογές. Αυτή είναι η μόνη συζήτηση και καμία άλλη.
Αν το πολιτικό σύστημα είχε αγαθές προθέσεις και ήθελε να μεταρρυθμίσει το εκλογικό σύστημα, τότε ο εκλογικός νόμος θα χτυπούσε χωρίς έλεος το πελατειακό κράτος, θα κατοχύρωνε την διαφορετικότητα των ιδεών και όχι την ιδιοτελή συναλλαγή και θα ψηφιζόταν από όλους ώστε να είναι το ΜΟΝΙΜΟ εκλογικό σύστημα της χώρας (στις ΗΠΑ είναι το ίδιο αιώνες τώρα...)
Ας αφήσουν οι του ΣΥΡΙΖΑ τις δηλώσεις πόνου ψυχής ότι δήθεν κόπτονται για την Δημοκρατία (είδαμε σε όλα τα επίπεδα πως την μεταχειρίζονται ο εκλογικός νόμος τους μάρανε). Επίσης ας αφήσουν τις δηλώσεις δήθεν "δημοκρατικής ευαισθησίας" όσοι απλώς καλοβλέπουν μετεκλογική συνεργασία με τον Τσίπρα όταν... χάσει τις εκλογές.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΘΡΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Koutsoviti