Η πολιτική ασημαντότητα έχει καθηλώσει την Ελλάδα

Τετάρτη, 13 Ιούλιος 2016 19:23 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Το πολιτικό σκηνικό στην Ελλάδα είναι καθηλωμένο. Παρά την συνεχή καταστροφή της Ελλάδος (πάντα ακυβέρνητη), το ψαλίδι σε συντάξεις και μισθούς (ήδη ξεκίνησαν οι περικοπές - το σοκ είναι μεγάλο) και τα χειρότερα που έρχονται, είμαστε σε πολιτικό τέλμα. Οι βασικοί παράμετροι είναι: 

1. Δυο μόνο κόμματα έχουν διψήφιο ποσοστό στις δημοσκοπήσεις. Όλα τα υπόλοιπα φυτοζωούν με ποσοστά κάτω του... 6%, δηλαδή κανένα από τα μικρά κόμματα δεν θεωρείται ικανό για μια ανατροπή. (Ανάμεσά τους το ΠΑΣΟΚ, το ΚΚΕ και η ακροδεξιά).
2. Από τα δυο κόμματα των διψήφιων ποσοστών, η ΝΔ απλώς ΚΡΑΤΑ τα ποσοστά της ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ έχει χάσει το 40% των ψήφων που πήρε πέρυσι στις δυο εκλογικές αναμετρήσεις.
Ωστόσο δεν είναι δύσκολο να προβλέψει κανείς αυτό που θα συμβεί στα πολιτικά πράγματα της χώρας μετά το Φθινόπωρο.
- Ο ΣΥΡΙΖΑ θα βουλιάξει δημοσκοπικά εξ αιτίας της βαρβαρότητας που θα βιώσουν πολίτες, οικογένειες και επιχειρήσεις από τους εισπρακτικούς και φορολογικούς διωγμούς. Τα ποσοστά που λαμβάνει σήμερα στις δημοσκοπήσεις είναι το "ταβάνι" του, μόνο προς τα κάτω μπορεί να πάει πια και θα πάει.
- Η ΝΔ όταν ανακοινώσει ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ μέτρα για την ανακούφιση της κοινωνίας θα δει άνοδο των ποσοστών της. Γνωρίζουν στο περιβάλλον Μητσοτάκη ότι δεν φέρνουν νέες ψήφους και θα κάνουν "αυτό που πρέπει". Αντίθετα από τον ΣΥΡΙΖΑ, είναι βέβαιο ότι η ΝΔ θα έχει άνοδο ποσοστών.
Το συμπέρασμα είναι ότι τίποτε καινούργιο δεν έχει γεννηθεί στην πολιτικά ερημοποιημένη Ελλάδα, για να ελπίζουμε σε ένα άλλο μέλλον, συνεπώς οι πολίτες θα... "καταφύγουν" στο παλιό πολιτικό σύστημα για να ανακοπεί τουλάχιστον ο κατήφορος Σε αυτό το σενάριο υπάρχει μόνο ο κ. Μητσοτάκης η εικόνα και το κόμμα του οποίου θα ενισχύονται αργά αλλά σταθερά.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΘΡΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Koutsoviti