Μέσα στην γενική ακυβερνησία, σχεδιάζουν εκλογικό νόμο που να νικούν οι.... δεύτεροι

Δευτέρα, 27 Ιούνιος 2016 20:26 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Δεν υπάρχει ούτε ένας τομέας στην ελληνική οικονομία και κοινωνία όπου η κυβέρνηση να έχει σχέδιο. Μέχρι πρότινος την πλήρη απουσία σχεδίου την κάλυπτε με "αριστερές" κορώνες, ώστε να εμφανίζεται πως τουλάχιστον ότι κάνει το κάνει από τα... "αριστερά".

Μετά την υπερφορολόγηση και την κλοπή μισθών και συντάξεων όμως, τι "αριστερό" να πουν; Έτσι πέρασαν στην προσχηματική αλλαγή Συντάγματος (που και αυτοί το έχουν κουρελιάσει) και κυρίως στον εκλογικό νόμο όπου με βαθιά δημοκρατική συναίσθηση της ευθύνης, θέλουν να συνεχίσουν να κυβερνούν ως... δεύτεροι.
Ας τα πάρουμε με την σειρά. Πρώτα απ όλα δυο κλασικά παραδείγματα έλλειψης σχεδίου:
* ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ: Φέτος θα υπάρξει πτώση παντού. Δείτε δε το παράδειγμα της κρουαζιέρα. Παρά την απελευθέρωση της αγοράς (2012) και ενώ ΟΛΕΣ οι γύρω Μεσογειακές χώρες έχουν καταντήσει επικίνδυνες, η Ελλάδα έχει... μείωση και εσόδων και ταξιδιωτών, χάνοντας κοντά στο 1 δισ. ευρώ το χρόνο.
Ο λόγος; Δεν υπάρχει κανένα σχέδιο, ενώ δεν ασχολέιται και κανείς με τις ελλείψεις σε υποδομές, υπηρεσίες κ.α.
* ΑΝΕΡΓΙΑ: Η ασήμαντη μείωση στο 24,1% τον Μάρτιο οφείλεται στην μετανάστευση χιλιάδων παιδιών μας στο εξωτερικό όπου πλέον εργάζονται ή ψάχνουν να εργαστούν. Δεν υπάρχει κανένα απολύτως σχέδιο για την ανεργία πέραν του "να έρθει η δόση, να δώσουμε στους ιδιώτες χρήματα, να πληρωθεί και το ΕΣΠΑ, να γίνουν επενδύσεις και να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας"
Αυτό δεν είναι σχεδιο, προσευχή είναι μήπως και βάλει ο Θεός το χέρι του.
Πάμε τώρα στον εκλογικό νόμο. Ο κ. Τσίπρας θέλει να βρει 200 βουλευτές και να περάσει εκλογικό νόμο που θα ισχύσει από τις επόμενες κι όλας εκλογές και θα δίνει μπόνους 28 εδρών (γιατί 28 και όχι 25 ή 30; Τα έχουν λογαριάσει μην ανησυχείται) σε όσα κόμματα δηλώσουν ότι θα ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΟΥΝ και έχουν όλα μαζί 40%.
Δηλαδή αν η ΝΔ βγει πρώτη με 37% μπορεί να μείνει στην αντιπολιτευση εφόσον οι υπόλοιποι του... "δημοκρατικού" τόξου συνεργαστούν με τον ΣΥΡΙΖΑ.
Στη σημερινή Βουλή έχουμε 75 βουλευτές της ΝΔ και 15 βουλευτές του ΚΚΕ που δεν τους έχει ο Τσίπρας (το ΚΚΕ ψηφίζει μόνο απλή αναλογική). Πως μαζεύονται οι 200; Μόνο αν στο "δημοκρατικό" τόξο σπεύσει και η Χρυσή Αυγή που έχει 18 βουλευτές.
Τα γράφω όλα αυτά για να υπογραμμίσω την αντίφαση: Ενώ δεν έχουν σχέδιο για τίποτε, μπορούν να σχεδιάζουν τρικ παραμονής τους στην εξουσία, κανένα πρόβλημα. Τρικ που δεν έχουν καμία σχέση βέβαια με την Δημοκρατία και τις τύχες της χώρας.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΘΡΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Koutsoviti