Τα τρία "πρέπει" που δεν... πρέπει να καθυστερήσει ο κ. Μητσοτάκης

Παρασκευή, 10 Ιούνιος 2016 19:44 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Ο κ. Μητσοτάκης εδώ και 5 μήνες ως αρχηγός της ΝΔ έχει κάνει τη "μισή δουλειά": Περιγράφει με χειρουργική ακρίβεια και ειλκιρίνεια τι είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και που μας οδηγεί. Είναι πειστικός, έχει επιχειρήματα και δυστυχώς δεν υπερβάλλει στο ελάχιστο όταν περιγράφει που θα μας φτάσει η ακυβερνησία των τελευταίων 16 μηνών (που φυσικά θα συνεχίζεται έως πτώσεως τους).

Υπάρχει όμως και η υπόλοιπη "μισή δουλειά" που δεν έχει γίνει και ο κ. Μητσοτάκης καθυστερεί. Καθυστερεί αναίτια μάλιστα, αν σκεφτούμε ότι ζητά εκλογές ακόμα και σήμερα. Ποια είναι η υπόλοιπη μισή δουλειά; Το σχέδιο ανασυγκρότησης της χώρας.
Γνωρίζουμε ότι η ΣΥΡΙΖΑ σχέδιο δεν έχει. Σχέδιο δεν έχει κανένα κόμμα στη Βουλή - έξι χρόνια τώρα μπουρδολογούν στα τηλεπαράθυρα - τι απομένει; Να αναλάβει αυτόν τον ρόλο ο κ. Μητσοτάκης δεδομένου ότι είναι ο επόμενος πρωθυπουργός.
Το σχέδιο για την Ελλάδα έχει τρεις ενότητες και με αυτές οφείλει να ασχοληθεί ο κ. Μητσοτάκης:
1. ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ: Οφείλει να περιγράψει τους εκατοντάδες άχρηστους φορέις και τις χιλιάδες Γραμματείες που πρέπει να κλείσει. Δεν έχουν κανένα αντικείμενο και δημιουργήθηκαν μόνο και μόνο για προσλήψεις ψηφοφόρων - πελατών. Η αναδιάρθρωση του Δημοσίου πρέπει να φτάσει ακόμα και στις Ένοπλες Δυνάμεις με κλείσιμο άχρηστων στρατοπέδων, μείωση λειτουργικών δαπανών κ.α..
Χιλιάδες εργαζόμενοι αυτών των άχρηστων τμημάτων θα πρέπει να επαναξιολογηθούνκαι να αξιοποιηθούν αλλού (καμία απόλυση - μηδενικές προσλήψεις τα επόμενα χρόνια στο Δημόσιο).
2. ΜΕΤΡΑ ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΗΣ: Κατάργηση της φορολογικής ενημερότητας για έναρξη δραστηριότητας, χαμηλά δικαστικά παράβολα, διαγραφή χρεών πτωχευμένων και δεύτερη ευκαιρία, υπάρχουν ΧΙΛΙΑΔΕΣ μέτρα ασφυξίας που δεν βοηθούν τον άνθρωπο, δεν φέρνουν έσοδα, είναι παράλογα κι όμως κανείς δεν τα αγγίζει. Ο κ. Μητσοτάκης οφείλει να ΤΑ ΑΠΑΡΙΘΜΗΣΕΙ ΕΝΑ - ΕΝΑαν θέλει να ανοίξει διαύλους με την κοινωνία.
3. ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟ ΜΟΝΤΕΛΟ: Ο κ. Μητσοτάκης θα πρέπει να περιγράψει το παραγωγικό μοντέλο που θα πρέπει να ακολουθήσει η Ελλάδα αξιοποιώντας τις δυνατότητές της, τα νησιά της, την ολοκλήρωση των υποδομών της.
Όλοι γνωρίζουν ότι η Ελλάδα έχει αυτά τα τρία προβλήματα: Κράτος - δυνάστη και μαύρη τρύπα ταυτόχρονα, ασφυξία στις ζωές όλων από παράλογα μέτρα που δεν εφαρμόζονται σε καμία άλλη χώρα του κόσμου και ανυπαρξία παραγωγικού μοντέλου (δεν ξέρουμε τι πρέπει να παράγουμε, ο καθένας ότι σκεφτεί).
Ο κ. Μητσοτάκης οφείλει ΆΜΕΣΑ να σχεδιάσει και να περιγράψει ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ σε όλους τους Έλληνες το σχέδιο με βάση τους παραπάνω τρεις πυλώνες. Τότε θα υπάρχει μια πραγματική ελπίδα για τη χώρα ενώ θα δει και τα ποσοστά της ΝΔ στις δημοσκοπήσεις κοντά στο 35%.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΘΡΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Koutsoviti