Το ανέκδοτο ΣΥΡΙΖΑ για την δήθεν ελάφρυνση του χρέους

Δευτέρα, 23 Μάιος 2016 20:08 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Αυτή η δήθεν "Αριστερά" που βρίσκεται στην εξουσία στην Ελλάδα, ενώ είναι παντελώς ανίκανη να κυβερνήσει ή να εκπονήσει έστω ένα στοιχειώδες σχέδιο για το παρόν και το μέλλον της χώρας, αποδεικνύεται ιδιαιτέρως ικανή στην παραπλάνηση. Οι άνθρωποι έχουν πτυχία στο πως να "πετούν την μπάλα έξω", να κρατάνε καθυστέρηση ή να βάζουν τους πάντες να συζητούν ένα ανύπαρκτο θέμα ώστε να καλύπτουν ένα υπαρκτό.

Ένα παράδειγμα είναι η γελοία συζήτηση για την "ελάφρυνση του χρέους". Οι πάντες γνωρίζουν ότι το ελληνικό χρέος ΘΑ ΚΟΥΡΕΥΤΕΙ σε μεταγενέστερο χρόνο όταν το ελληνικό ζήτημα θα έχει ξεχαστεί και τα κράτη - μέλη εύκολα θα περάσουν την σχετική απόφαση από τα Κοινοβούλια τους. Σε 10 - 15 χρόνια όταν την Ευρώπη θα την απασχολούν άλλα ζητήματα και η σημερινή επικαιρότητα θα είναι εντελώς ξεχασμένη τότε, επαναλαμβάνω, ΘΑ ΚΟΥΡΕΨΟΥΝ και μάλιστα γενναία το ελληνικό χρέος γιατί πολύ απλά γνωρίζουν ότι:
α) Στην πραγματικότητα δεν έσωσαν την Ελλάδα αλλά τις Τράπεζες τους που είχαν εκτεθεί με ομόλογα ελληνικό Δημοσίου και εκεί πήγε το 90% των νέων "δανεικών"..
β) Το ελληνικό χρέος ΔΕΝ είναι βιώσιμο ακόμα και αν το καταστήσουν άτοκο αυξάνοντας τον χρόνο αποπληρωμής του. Μόνο αν κουρευτεί θα μπορέσει η Ελλάδα να επιστρέψει ένα μέρος του.
Αυτά τα γνωρίζουν όλοι: και στη ομάδα Τσίπρα και στη ΝΔ και φυσικά στην ΕΕ. Απλά σήμερα δεν μπορεί να τεθεί κούρεμα του ελληνικού χρέους γιατί οι αντιδράσεις στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες θα είναι μεγάλες. Γιατί λοιπόν θέτει η ομάδα Τσίπρα ζήτημα ελάφρυνσης του χρέους ενώ γνωρίζει ότι θα λυθεί και μάλιστα με κούρεμα στο μέλλον και ενώ μέχρι το 2022 δεν πληρώνει η Ελλάδα δόσεις;
Το κάνουν για να δικαιολογήσουν τα καταστροφικά μέτρα που παίρνουν φορολογώντας και καταδιώκοντας όλους τους Έλληνες πολίτες. Στήνουν την εξής ψευδέστατη εικόνα: Ναι, σας φορολογούμε σκληρά και άδικα αλλά έτσι θα πετύχουμε ελάφρυνση του χρέους που είναι η βάση για να ξεκινήσει η ανάπτυξη στην χώρα. Βγαίνουν μάλιστα στα ΜΜΕ και κομπάζουν ότι το θέμα "επιτέλους" (!) συζητήθηκε στο Eurogroup.
Τι συζητήθηκε; Τίποτε πέραν του ότι θα εξετάσουν μια χρονική επιμήκυνση και μια πιθανή μικρή μείωση των επιτοκίων. Φυσικά το χρέος θα παραμένει μη βιώσιμο, η Ελλάδα δεν θα μπορεί να πληρώσει στο μέλλον ούτε μια δόση αν δεν δανειστεί, ενώ οι εταίροι μπαίνουν σε αυτή την ΑΝΟΥΣΙΑ συζήτηση για να ξεμπερδεύουν με την ελληνική αξιολόγηση. Άλλα τους απασχολούν αυτόν τον καιρό.
Ότι ακούτε λοιπόν για την "ελάφρυνση" του χρέους να ξέρετε ότι γίνεται στην προσπάθεια συγκάλυψης των εγκλημάτων που ψηφίζονται και καταστρέφουν την ελληνική οικονομία. Μόνο γι αυτά είναι ικανοί οι άνθρωποι. Το τίποτα να το χρησιμοποιούν για να σκεπάζουν την εφιαλτική πραγματικότητα.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΘΡΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Koutsoviti