Ένας χρόνος ΣΥΡΙΖΑ: Ιδού η πραγματική αποτίμηση

Παρασκευή, 29 Ιανουάριος 2016 20:47 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Θέλετε να αποτιμήσουμε τον ένα χρόνο ΣΥΡΙΖΑ; Πρώτα οι αριθμοί: Η χώρα χρειάστηκε 84 δισ. ευρώ νέα δανεικά. Οι Τράπεζες, μαζί με το σύνολο των δανείων τους (ξενοδοχεία, επιχειρήσεις, αγροτικές εκτάσεις) ξεπουλήθηκαν σε ιδιώτες με την μετοχή τους στο... 1 λεπτό και είναι πάντα κλειστές, ενώ έχουν capital controls. 

Στην ανεργία είμαστε μακράν οι πρωταθλητές, η Ισπανία που μας "απειλούσε" την μείωσε πέρυσι κατά 8% και μας άφησε μόνους μας στο 25%.ΕΣΠΑ δεν έχουν πληρώσει ούτε ένα ευρώ, ενώ δεν έχουν ξεκινήσει το επόμενο ούτε έχουμε νέο αναπτυξιακό νόμο. Οι εξαγωγές μειώθηκαν, αυξήθηκαν οι επιχειρήσεις (μικρές και μεγάλες) που το σκάνε σε διπλανές χώρες.
Δεν μου επιτρέπει ο χώρος να σας περιγράψω με αριθμούς την καταστροφή του 2015 (πτώση κατανάλωσης, μείωση τζίρων, κι άλλα λουκέτα, δημόσια έργα - φαντάσματα, άδεια ταμεία, 4,5 εκατ. Ελλήνων δια βίου οφειλέτες κ.ο.κ.). Ας περάσουμε λοιπόν στην ΗΘΙΚΗ πλευρά του τι ζούμε. Μήπως τουλάχιστον εκεί κάτι άλλαξε;
Εδώ κι αν ζούμε το Βατερλό της ελληνικής κοινωνίας. ΟΛΟΙ είναι εχθροί τους και αυτονόητα... εχθροί της χώρας: Οι δημοσιογράφοι, οι καναλάρχες, η ΝΔ, το Ποτάμι και το ΠΑΣΟΚ, οι επενδυτές στις Σκουριές, ο Σόιμπλε, οι αγρότες, το κίνημα της γραβάτας, οι καταθέτες εξωτερικού, οι πρώην σύντροφοι (Λαφαζάνης και λοιποί), τώρα τελευταία ο Μητσοτάκης, οι διοικητές Νοσοκομείων και Οργανισμών που έπρεπε εσπευσμένα να αλλάξουν, γενικώς όλοι οι Έλληνες επειδή είναι συνειδητά φοροφυγάδες και εμποδίζουν αυτή την κυβέρνηση να αλλάξει επιτέλους την χώρα.
Κατά μία έννοια έχουν διχάσει την χώρα στα δύο: Αυτοί και όλοι οι άλλοι, δηλαδή εμείς. Ποιοι είναι όμως αυτοί; Αυτοί είναι σε επίπεδο ηγεσίας μια μικρή ομάδα περί τον Τσίπρα η οποία σκαρφίζεται διάφορα επικίνδυνα, αντισυνταγματικά, αντιδημοκρατικά για να μείνει στην εξουσία ενώ δεν έχει σχέδιο για τίποτε.
Μαζί τους ένας κόσμος που ήταν επί χρόνια στο περιθώριο της πολιτικής ζωής και ξαφνικά απέκτησε επαφή: διορίζει, διορίζεται, είναι μέρος της εξουσίας (ή έτσι νομίζει), στηρίζει με έναν σχεδόν θρησκευτικό φανατισμό τον Τσίπρα και την κυβέρνηση. Οπαδοί αποφασισμένοι να κρατηθούν στην εξουσία με κάθε τρόπο. Δεν θα την επιστρέψουν εύκολα στους άλλους, τους "εχθρούς".
Ένα χρόνος ΣΥΡΙΖΑ; Από την μια καταστρέφεται η χώρα σε ολόκληρο τον κοινωνικό και οικονομικό της ιστό γιατί είμαστε ακυβέρνητοι και δεν υπάρχει σχέδιο για τίποτε και από την άλλη έχουν εγκαταστήσει ένα ιδεοληπτικό καθεστώς που μας έχει βάλει όλους απέναντι για να αυτο-συσπειρώνεται ώστε να μην πέσει.
Αυτό ζούμε ένα χρόνο τώρα.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΘΡΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Koutsoviti