Είναι πια οριστικό: Και η Βουλή έχει γίνει ένα καφενείο μιας ασήμαντης επαρχιακής κωμόπολης

Πέμπτη, 28 Ιανουάριος 2016 20:56 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Η κατάπτωση του Κοινοβουλευτισμού στην Ελλάδα, δεν έχει προηγούμενο. Ζούμε μια πρωτοφανή απαξίωση της Δημοκρατίας και με μαθηματική ακρίβεια οδηγούμαστε σε όλο και χειρότερες μέρες. Μάλιστα, επειδή ακριβώς οι κοινοβουλευτικοί κανόνες έχουν πλήρως καταργηθεί, η χώρα κυβερνάται μονίμως από μικρές παρέες περί τον εκάστοτε πρωθυπουργό, οι οποίες απλώς κυνηγούν τις εντυπώσεις, υπερασπίζονται μια εικονική διακυβέρνηση της χώρας, αν και η Ελλάδα είναι σταθερά ακυβέρνητη χωρίς κανένα σχέδιο.

Δείτε τι έγινε στην συζήτηση στη Βουλή. Ο κ. Τσίπρας και η ομάδα περί αυτόν που κυβερνά χωρίς να ερωτά κανέναν, γνωρίζει ότι έχει τις 153 ψήφους για να περάσει το έκτρωμα του δήθεν Ασφαλιστικού. Γνωρίζει δηλαδή ότι δεν κινδυνεύει από νέες αποχωρήσεις. Τι τον ενδιαφέρει λοιπόν και γιατί κάλεσε ο ίδιος συζήτηση αρχηγών στη Βουλή;
ΠΡΩΤΟΝ, να "εκθέσει" την αντιπολίτευση ότι δεν έχει προτάσεις και διαμαρτύρεται μόνο από αντιπολιτευτική υποχρέωση.
ΔΕΥΤΕΡΟΝ, να παρουσιάσει το ασφαλιστικό έκτρωμα ως δήθεν μεταρρύθμιση και όχι ως στυγνή φορολογική επιδρομή.
ΤΡΙΤΟΝ, να συνεχίσει την τακτική του διχασμού: Αυτοί (που τόσο καλά κυβερνούν και δίνουν αγώνα να αποκαταστήσουν μια κατεστραμμένη Ελλάδα που παρέλαβαν) και όλοι οι άλλοι (που υπονομεύουν αυτή την αγνή προσπάθεια).
Με τέτοιες ταπεινές προθέσεις και επιδιώξεις ξεγυμνώθηκαν. Η συζήτηση στην Βουλή ήταν ένα πρελούδιο θανάτου του Κοινοβουλευτισμού. ΤΙΠΟΤΕ δεν λειτουργεί στην Ελληνική Δημοκρατία. Μετά την απονεύρωση - αφυδάτωση των θεσμών και την μετατροπή του Συντάγματος σε κουρελόχαρτο, διέλυσαν και την Βουλή. Την έχουν μετατρέψει σε κερκίδα συνοικιακού γηπέδου, σε αμφιθέατρο επαρχιακής κωμόπολης, σε ένα καφενόβιο χώρο όπου επιδιώκουν μόνον "να την φέρουν" του αντιπάλου και όχι να συνεννοηθούν ή να συνεργαστούν σε οτιδήποτε.
Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι ένας καθολικός καρκίνος κατατρώει τις σάρκες και διαλύει όλα τα όργανα αυτής της τραγικής πια χώρας και πως έρχονται οι επτά πληγές του Φαραώ, στην οικονομία, στο προσφυγικό, στην ατομική αξιοπρέπεια, στην καθημερινότητα. Ποτέ δεν υπήρξε τέτοιος τρόμος απέναντι σε ότι ζούμε και σε αυτό ευθύνονται αυτοί που δήθεν κυβερνούν, αλλά στην πραγματικότητα ακόμα "παίζουν" τους φοιτητές στα αμφιθέατρα, σκοπεύοντας με εικονικές πλειοψηφίες να κρατηθούν στην εξουσία, με όποιο κόστος για την χώρα.

(Υ.Γ. Δυστυχώς και ο κ. Μητσοτάκης απέτυχε στην Βουλή. Αντί να αγνοήσει περιφρονητικά την μικροπολιτική Τσίπρα και να εκφωνήσει τον πρώτο του δημόσιο λόγο προς τον ελληνικό λαό, μπήκε στην λεκτική αντιπαράθεση μαζί του και έγινε όμοιος του. Αν συνεχίσει έτσι δεν έχει να κερδίσει τίποτε απολύτως).

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΘΡΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Koutsoviti