Εκλογές 2015: Το τέλος της αθωότητας

Παρασκευή, 16 Ιανουάριος 2015 19:10 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Η Ελλάδα υπήρξε η μητέρα της Δημοκρατίας. Δε γνωρίζουμε ποια θα ήταν η μορφή της σημερινής κοινωνίας των ανθρώπων, ΑΝ οι αρχαίοι ημών πρόγονοι δεν είχαν ανακαλύψει αυτήν τη θεμελιακή σύμβαση της οργανωμένης κοινωνικής συμβίωσης και λειτουργίας των ανθρώπων, ότι ΠΡΕΠΕΙ, δηλαδή, «…. Το πλήθος να είναι κύριο και κυρίαρχο». (Αριστοτέλης, Πολιτικά)
Η ίδια η λέξη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ προσδιορίζει με σαφήνεια το περιεχόμενό της, αφού παράγεται από τις λέξεις δήμος + κράτος (δήμος = λαός, κράτος=δύναμη) και σημαίνει το πολίτευμα στο οποίο τη δύναμη την έχει ο λαός.
Άρα, λοιπόν, το δικαίωμα του πολίτη να καθορίζει τη ζωή και το μέλλον του αποτελεί τη βασική αρχή μιας δημοκρατικής κοινωνίας, δικαίωμα το οποίο θεσμικά εκφράζεται ΜΟΝΟ με τις εκλογές αφού η ευθύνη για τη λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος ανήκει σε ΟΛΟΥΣ, είναι –δηλαδή- συλλογική και δεν αποτελεί ιδιοκτησία κομμάτων, προσώπων, συντεχνιών, οργανωμένων συμφερόντων, κλπ, κλπ.
Γι’ αυτό, ενόψει των εκλογών της 25-1-2015, αποτελούν οδυνηρή έκπληξη αλλά και πλήγμα κατά της δημοκρατίας οι αρνητικές επιχειρηματολογίες για τη διενέργεια εκλογών εκ μέρους της κυβέρνησης, οι οποίες έφτασαν στο επίπεδο του ευτελισμού με αιτιάσεις του τύπου « δεν έπρεπε να γίνουν εκλογές επειδή ο καιρός είναι χιονιάς» ή
«δεν έχουμε χρήματα για το χαρτί των ψηφοδελτίων»!!!
Επί 5 σχεδόν χρόνια η Ελλάδα και ο Λαός της υφίστανται τα εξοντωτικά αποτελέσματα των μνημονιακών πολιτικών, οι αιτίες των οποίων αλλά και οι ευθύνες των προσώπων και των κυβερνήσεων γι’ αυτές ακόμα ΔΕΝ έχουν διαφωτισθεί κι ελεγχθεί θεσμικά.
Η παρούσα κυβέρνηση πήρε την εξουσία με προεκλογικές εξαγγελίες στα Ζάππεια 1, 2 και 3, οι οποίες ήταν προς την τελείως αντίθετη κατεύθυνση με όσα εφάρμοσε μετεκλογικά. Ουσιαστικά ο Λαός εξαπατήθηκε πολιτικά: Άλλα ενέκρινε με την ψήφο του κι άλλα εφαρμόστηκαν σε βάρος του!!!
Άρα, η διενέργεια εκλογών ήταν μια άκρως απαραίτητη δημοκρατική διαδικασία προκειμένου ο λαός να αποκαταστήσει τη διασαλευθείσα δημοκρατική τάξη και να αποφασίσει, κυριαρχικά, για τη συνέχεια αξιοποιώντας πολιτικά την πικρή εμπειρία του.
Στις συνθήκες αυτής της βαθιάς και ανελέητης κρίσης η οποία έχει οδηγήσεις τεράστιες κοινωνικές ομάδες στα όρια της εξαθλίωσης ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ άλλη διέξοδος δημοκρατική από το να εκφραστεί η φωνή, η αγωνία και η ελπίδα του λαού μέσω της εκλογικής διαδικασίας.
Στην Ελλάδα του 2015 τα αποτελέσματα των μνημονιακών πολιτικών της συγκυβέρνησης ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ – ΠΑΣΟΚ (κατ’ επιταγήν των ξένων) καταγράφονται ξεκάθαρα πάνω στο βασανισμένο σώμα της Ελλάδας και του Λαού της:
-Ένα στα έξι παιδιά ζει σε συνθήκες στέρησης, ενώ η χώρα μας βρίσκεται στις πρώτες θέσεις της ευρωπαϊκής και παγκόσμιας φτώχειας.
-Η Ελλάδα βρίσκεται στην κορυφή της ανεργίας και είναι πρώτη σε ποσοστά μακροχρόνιας ανεργίας.
-Το 60% περίπου των νέων μας είναι καταδικασμένοι στην ανεργία ενώ το υπόλοιπο 40% βολοδέρνει και βασανίζεται στα ελαστικά βραχυχρόνια προγράμματα απασχόλησης, ανασφάλιστο και με «φιλοδωρήματα» που δε φτάνουν ούτε για καφέ.
-Στη χώρα μας καταγράφεται η μεγαλύτερη αύξηση αυτοκτονιών παγκοσμίως.
-Καταφέραμε να έχουμε πάνω από 20.000 αστέγους με συνεχή αυξητική τάση.
-Διαλύθηκε η Παιδεία, η Υγεία και η Κοινωνική Πρόνοια.
-Αυξήθηκε κι εντάθηκε η κρατική καταστολή εναντίον του λαού που διεκδικεί τα δίκαια αιτήματά του.
-Καταπατήθηκαν βάναυσα τα ανθρώπινα δικαιώματα.
-Μειώθηκε ο κατώτατος μισθός σε εξευτελιστικά επίπεδα.
-Μειώθηκαν δραματικά οι συντάξεις, οι μισθοί, και τα επιδόματα, ακόμα και για τα ΑΜΕΑ.
-Καταργήθηκε ο Οργανισμός Εργατικής Κατοικίας και Εστίας.
-Καταργήθηκαν οι φοροαπαλλαγές, το ελάχιστο αφορολόγητο εισόδημα και ο χαμηλός ΦΠΑ για είδη πρώτης ανάγκης.
-Αυξήθηκαν τα όρια και οι προϋποθέσεις συνταξιοδότησης. Μεγάλες μάζες λαού δε βλέπουν τη συνταξιοδότηση ούτε ως όνειρο.
-Καταργήθηκε η καθολικότητα της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.
-Καταργήθηκαν τα Δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα όπως και τα επιδόματα αδείας για τους δημοσίους υπαλλήλους και τους συνταξιούχους.
-Θεσμοθετήθηκαν κι ενθαρρύνθηκαν οι ομαδικές απολύσεις.
-Χιλιάδες μόνιμοι εργαζόμενοι του δημοσίου πετάχθηκαν στη διαθεσιμότητα, στην ανασφάλεια και στη φτώχεια.
-Καταργήθηκαν τα οικογενειακά επιδόματα.
-Ξεπουλήθηκε αντί πινακίου φακής ο δημόσιος πλούτος και η δημόσια περιουσία.
-Εξοντώθηκε η αγροτιά και η αγροτική παραγωγή.
-Εξοντώθηκαν οι μικρομεσαίοι και οι επαγγελματοβιοτέχνες. Γέμισε η Ελλάδα από κλειστά μαγαζιά και λουκέτα.
-Κατέρρευσαν τα ασφαλιστικά ταμεία και μπήκε στην αβεβαιότητα ακόμα και αυτή η καταβολή των συντάξεων.
-Αυτοί που δημιούργησαν την κρίση πολλαπλασιάζουν τα κέρδη τους την ώρα που ο λαός βουλιάζει στη φτώχεια και τη δυστυχία.
-Η Ελλάδα αιμορραγεί. Χιλιάδες Ελληνόπουλα, ό,τι καλύτερο διαθέτει η χώρα, φεύγουν κατά κύματα στο εξωτερικό για να βρουν δουλειά.
-Ο ελληνικός πληθυσμός μειώνεται ραγδαία και η Ελλάδα μπήκε στη ζώνη κινδύνου της ιστορικής της ύπαρξης.
-Η Ελλάδα έχει βουλιάξει στην υπανάπτυξη και στο τέλμα.
-Μικρά παιδιά λιποθυμούν στα σχολεία από πείνα, χιλιάδες άνθρωποι θυσιάζουν την αξιοπρέπειά τους στις ουρές των συσσιτίων και στις άλλες ουρές για μια σακούλα λαχανικά.
-Χιλιάδες οικογένειες ξεπαγιάζουν μέσα στον χειμώνα κι άλλες γύρισαν 70 χρόνια πίσω, στα μαγκάλια, στα τζάκια και τις ξυλόσομπες
-Το ξένο κεφάλαιο απορρόφησε ακόμα και δυναμικές ελληνικές επιχειρήσεις ενώ άλλες τις έκλεισε.
-Επιχειρηματικά κέρδη φεύγουν στο εξωτερικό αντί να συμβάλλουν σε ντόπιες επενδύσεις.
-Η σήψη και η διαπλοκή έχουν γίνει κυρίαρχο στοιχείο της ελληνικής πραγματικότητας.
-Η ακρίβεια «ζει και βασιλεύει» τη στιγμή που μειώνονται δραματικά τα εισοδήματα.
-Οι βαριά φορολογία και τα χαράτσια στέλνουν κάθε μήνα τους Έλληνες στις ατέλειωτες ουρές των εφορειών και των τραπεζών προκειμένου να καταθέσουν τις τελευταίες ρανίδες τους αίματός τους στο αδηφάγο στόμα των μνημονίων.
-Εκατομμύρια Έλληνες κοιμούνται και ξυπνούν με τον ασήκωτο βραχνά των χρεών που τους φόρτωσε η μνημονιακή συγκυβέρνηση.
-Ακόμα και αυτό το σπίτι του Έλληνα, ένα διαχρονικά ιερό και σεβαστό ιδιοκτησιακό στοιχείο, μπήκε σε καθεστώς απαλλοτρίωσης κάτω από τα βάρη των χρεών.
- H μικρή και ασήμαντη περιουσία φορολογείται κι αυτή κι ας μην παράγει εισόδημα.
-Με τον κεφαλικό φόρο, τον ΕΝΦΙΑ, φτάσαμε στο σημείο να πληρώνουμε νοίκι για το σπίτι που με κόπους, θυσίες και χρέη αποκτήσαμε.
-Η εθνική ανεξαρτησία καταλύθηκε και η λαϊκή κυριαρχία αμφισβητείται! Ξένα κέντρα αποφάσεων καθορίζουν την πορεία της χώρας στον διεθνή χώρο, τη δομή της οικονομικής της ανάπτυξης και τη δομή, ακόμα, της πολιτικής εξουσίας. Οι εθνικές επιλογές γίνονται, πλέον, με κριτήριο τα οικονομικά συμφέροντα των ξένων και του μεγάλου κεφαλαίου (ντόπιου και ξένου) και ανάλογα με τα στρατηγικά τους συμφέροντα στον γεωπολιτικό χώρο της Μεσογείου.
-Η νοσοκομειακή, ιατρική και φαρμακευτική περίθαλψη έχει καταστεί υποτυπώδης κι έχει παραδοθεί στην εκμετάλλευση. Καρδιοπαθείς με μπάι-πας δικαιούνται, με εντολή υπουργού, τρίπλεξ κάθε 5 χρόνια και οι γυναίκες τεστ-Παπ κάθε 3 χρόνια ενώ ανάπηροι χαρακτηρίζονται ως υγιείς για να τους κόβονται οι παροχές.
-Η μητέρα, το παιδί και τα γηρατειά έμειναν απροστάτευτα.
-Η ήδη εγκαταλειμμένη ύπαιθρος ερημώνει.
-Το περιβάλλον καταστρέφεται ασύδοτα από τα μεγάλα και μικρά οικονομικά (και άλλα) συμφέροντα.
Για όλα αυτά (και για πολλά άλλα-η «μαύρη βίβλος» της μνημονιακής πολιτικής είναι ατέλειωτη) οι εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015 είναι η μοναδική διέξοδος από το τραγικό αδιέξοδο.
Ίσως, είναι οι πιο κρίσιμες εκλογές στη μεταπολεμική ιστορία της Ελλάδας.
Από το αποτέλεσμά τους θα κριθεί η πορεία της χώρας και του λαού της.
Αυτήν τη φορά η προσωπική ευθύνη δε θα παραγραφεί για κανέναν.
Κανείς δεν θα μπορεί και δεν θα δικαιούται, μετεκλογικά, να δηλώνει παραπλανημένος, μετανοημένος και κοψοχέρης.
Ο καθένας είναι, πλέον, υπόλογος απέναντι στην ιστορία και απέναντι στους συνανθρώπους του που υποφέρουν, απέναντι στα παιδιά και στα εγγόνια του, απέναντι στις μελλοντικές γενιές :
Ή με την ψήφο του θα πει ένα μεγάλο «ΜΠΡΑΒΟ» σ’ αυτούς που τον θυσίασαν στεγνά πάνω στον «πάγκο του χασάπη», δίνοντάς τους νέα εξουσιοδότηση «εν λευκώ», για να ολοκληρώσουν τη θυσία ή θα τους τιμωρήσει σκληρά στέλνοντας συγχρόνως μήνυμα και σε πιθανούς μελλοντικούς μιμητές τους.
Η εποχή της αθωότητας πέρασε ανεπιστρεπτί.
«DELENDA CARTHAGO»

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΘΡΑ
RIGAKOS
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
LINARDI

Πρόσφατα Νέα

GOUTOS
Koutsoviti