Αυτόπτης μάρτυς: Οι Γερμανοί και τα πιτόγυρα

Τετάρτη, 07 Ιανουάριος 2015 20:23 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Μεσημέρι και είμαι σ’ ένα μικρό ψητοπωλείο της Σπάρτης. Μπαίνει ένα ζευγάρι ηλικιωμένων γερμανών τουριστών. Κάθονται. Παίρνει το γκαρσόνι παραγγελία. Σε λίγα λεπτά τους φέρνει 2 πίτες με γύρο. Πίτες καλοψημένες και ζεστές, γεμάτες ξέχειλα με χοιρινό γύρο μυρωδάτο, καρυκευμένο και ζουμερό, με πατάτες τηγανητές κάργα, με ντομάτα, με κρεμμύδι, με μαϊντανό και τζατζίκι.
Αυτά δεν ήταν πιτόγυρα! Μπόμπες νοστιμιάς και χορτασιάς ήταν! Αρχίζουν τα γερμανικά "πο..πο...πο..." οι γερμανοί (γερμανικά δεν ξέρω αλλά τα «πο πο πο» ίδια είναι παντού), δαγκώνουν, αρχίζουν να βογγάνε από τη νοστιμιά, μετά μουγκάθηκαν (γιατί πώς να μιλήσεις με μπουκωμένα και τα δυο μάγουλα), περιδρόμιασαν σε χρόνο "ντε - τε" τις πίτες (το χαρτί γλίτωσε), ήπιαν και από δυο ποτήρια νερό (ούτε μια μπίρα δεν παράγγειλαν οι αθεόφοβοι), πλήρωσαν 4 ευρώ κι έφυγαν χορτασμένοι κι ευχαριστημένοι!
Ρωτάω: Πού αλλού στον κόσμο θα έτρωγαν τόσο καλά και φαγητό γκουρμέ-παραδοσιακό με 4 ευρώ; Στη Γερμανία; Μη γένοιτο. Έρχονται "στο Ελλάδα" οι βορειοευρωπαίοι και λοιποί ξένοι τουρίστες, περνάνε μπέικα και φθηνά και μετά μας βρίζουν από πάνω (τεμπέληδες, ανεπρόκοπους, απατεώνες, κ.α.) και χειροκροτούν τις κυβερνήσεις τους που θέλουν να μας εξαφανίσουν.
Η Ελλάδα και οι Έλληνες, παρά τα ελαττώματά τους, αντέχουν, το παλεύουν, αρνούνται να μεταλλαχθούν σε κρυόκωλους βορειοευρωπαίους και συνεχίζουν να διαμηνύουν σε όλους τους τόνους και προς κάθε κατεύθυνση πως αν βρεθεί μια άξια πολιτική ηγεσία που να τους εμπνεύσει, ΜΠΟΡΟΥΝ να κάνουν την Ελλάδα παράδεισο.
Γιατί ΕΙΝΑΙ Έλληνες ! Και... "η Ελλάδα ΠΟΤΕ δεν πεθαίνει - δεν την σκιάζει φοβέρα καμιά..."

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΘΡΑ
RIGAKOS
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
LINARDI

Πρόσφατα Νέα

GOUTOS
Koutsoviti