Δήμος Σπάρτης: Προϋπολογισμός «σουρωτήρι»!!!

Τετάρτη, 15 Οκτώβριος 2014 03:00 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Κι ενώ το οικονομικό έτος 2014 οδεύει προς τη δύση του, μια ακόμα τροποποίηση του προϋπολογισμού του δήμου Σπάρτης έρχεται στο δημοτικό συμβούλιο:
Συγκεκριμένα, οι πιστώσεις άλλων 7 κωδικών (ΚΑ) του προϋπολογισμού του δήμου Σπάρτης πρόκειται να υποστούν αναμόρφωση ύψους 88.940,32 ευρώ !!!
Τι σημαίνει, όμως, σε απλά νεοελληνικά και τι ακριβώς φανερώνει η αναμόρφωση ενός προϋπολογισμού ;
Σημαίνει κακή ή πρόχειρη και μη επεξεργασμένη εκτίμηση για το ύψος συγκεκριμένων δαπανών (προϋπολογίζεις π.χ. 20.000 ευρώ για μια δαπάνη κι εκείνη φτάνει στις 50.000 ευρώ) και φανερώνει πολιτική ανεπάρκεια, προχειρότητα, έλλειψη οργάνωσης, απουσία επεξεργασμένου προγράμματος και σχεδίου και αδυναμία αντικειμενικής εκτίμησης (εκ των προτέρων) των πραγματικών αναγκών του δήμου καθώς και τους ύψους των δαπανών που απαιτούνται για την ικανοποίησή τους.
Και μην επιχειρήσει κάποιος (κατά πάγια πρακτική ) να μεταθέσει την ευθύνη στους αρμόδιους δημοτικούς υπαλλήλους (οι οποίοι σημειωτέον κάνουν άριστα τη δουλειά τους και πολλές φορές καλύπτουν τις ανεπάρκειες των αιρετών) διότι η σύνταξη ενός δημοτικού προϋπολογισμού είναι μια κορυφαία πολιτική πράξη η οποία αποτυπώνει τη φιλοσοφία, τις προγραμματικές κατευθύνσεις και την εφαρμογή της πολιτικής εκείνων που ο λαός επέλεξε με την ψήφο του για να διαχειριστούν τις τύχες του.
Δυστυχώς, η νέα δημοτική αρχή Σπάρτης κατά το έτος 2015 θα πορευθεί (εκ των πραγμάτων) με βάση τον προϋπολογισμό που συνέταξε η απελθούσα δημοτική αρχή κι αυτό είναι μια ευθύνη της σημερινής κυβέρνησης, η οποία ενώ πραγματοποίησε τις εκλογές για την αυτοδιοίκηση τον Μάιο όρισε να αναλάβουν καθήκοντα οι νέοι αιρετοί την 1η Σεπτεμβρίου (!!!), με αποτέλεσμα η ευθύνη της σύνταξης του προϋπολογισμού για το 2015, λόγω χρονικών περιορισμών, να βρεθεί στην ευθύνη των απερχόμενων δημοτικών αρχών !!!
Είναι κι αυτό μια φαιδρή και συνάμα τραγική πρωτοτυπία της ελληνικής πολιτείας, δηλαδή, η παλιά δημοτική αρχή να συντάσσει τον προϋπολογισμό του πρώτου έτους της νέας !!!
Όπως λέει κι ο σοφός λαός μας :
«Ή στραβός είνʼ ο γιαλός ή στραβά αρμενίζουμε» !
Ας ελπίσουμε ότι η νέα δημοτική αρχή Σπάρτης, αξιοποιώντας την όχι ικανοποιητική εμπειρία από τη σύνταξη και την εφαρμογή των προηγούμενων προϋπολογισμών του δήμου θα προχωρήσει του χρόνου στη σύνταξη ενός προϋπολογισμού συγκροτημένου, τεκμηριωμένου, συμμετοχικού και ρεαλιστικού, με χαρακτήρα αναπτυξιακό, που θα είναι εναρμονισμένος με τις προγραμματικές της θέσεις και το επιχειρησιακό της πρόγραμμα και θα δίνει λύσεις στα πραγματικά προβλήματα του δήμου Σπάρτης και των δημοτών του.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΘΡΑ
RIGAKOS
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
LINARDI

Πρόσφατα Νέα

GOUTOS
Koutsoviti