«Μαραθονήσεια 2010» στο Δήμο Γυθείου

Με ένα πλούσιο μουσικό πρόγραμμα από τη Φιλαρμονική του Δήμου Σπαρτιατών και υπό τη διεύθυνση του αρχιμουσικού κ. Σαράντου Κανελλακου,...
Τετάρτη, 04 Αύγουστος 2010 03:00 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Με ένα πλούσιο μουσικό πρόγραμμα από τη Φιλαρμονική του Δήμου Σπαρτιατών και υπό τη διεύθυνση του αρχιμουσικού κ. Σαράντου Κανελλακου, ξεκίνησαν το περασμένο Σάββατο 31/7 στο Γύθειο τα «Μαραθονησεια 2010».
Ακολούθησαν παραδοσιακοί χοροί και θεατρικές παραστάσεις το περασμένο τριήμερο, και το φεστιβάλ Δήμου Γυθείου συνεχίζεται σήμερα Τετάρτη 4/8 με το θέατρο σκιών του Πάνου Δεληγιάννη, το οποίο θα παρουσιάσει το έργο «Ο Καραγκιόζης και οι επτά γαμπροί στο κιούπι». Η παράσταση θα δοθεί στις 9 το βράδυ στην πλατεία Βενετσανακη (Παρθεναγωγείο).
Επίσης αύριο Πέμπτη την ίδια ώρα, το θέατρο σκιών του Π. Δεληγιάννη θα βρίσκεται στο Δημοτικό Σχολείο Αγίου Βασιλείου για την παράσταση «Ο Καραγκιόζης και το φάντασμα».
Στις 8 το βράδυ της Παρασκευής 6/8 ανοίγει τις πύλες της στο αίθριο του Δημαρχιακού Μεγάρου η έκθεση βιβλίου στην οποία συμμετέχουν βιβλιοπώλες της περιοχής.
Μεγάλη μουσική συναυλία με τους Ευρυδίκη και Κοργιαλα θα λάβει χώρα στις 9.30 το βράδυ του ερχόμενου Σαββάτου 7/8 στην πλατεία Δημαρχείου, ενώ την ίδια ώρα της Κυριακής 8/8 το θέατρο σκιών Γιάνναρου θα παρουσιάσει την παράσταση «Ο Καραγκιόζης και ο Μινώταυρος», στην πλατεία Βενετσανακη.
Τραγούδια του αξέχαστου  Γρηγόρη Μπιθικώτση θα ερμηνεύσουν τη Δευτέρα 9/8 ο Κώστας Καράλης και άλλοι αξιόλογοι καλλιτέχνες, σε μια συναυλία που θα αρχίσει στις 9.30μμ στην πλατεία Δημαρχείου.
Την έκδοση «Ελληνοβιβλος» του Κυριάκου Κάσση θα παρουσιάσει στις 9 το βράδυ της Τρίτης 10/8 ο κ. Ηλίας Πατρικουνάκος και η εκδήλωση η οποία θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Δημαρχείου, θα συνεχιστεί με προβολή ντοκιμαντέρ για τη «Μάνη» του κ. Γ. Ζερβουλάκου.
Την Τετάρτη 11/8 και ώρα 9.30μμ σειρά έχει παιδικό θέατρο με το έργο του Ευγένιου Τριβιζά «Για μια χούφτα μπάμιες». Και αυτή η παράσταση θα δοθεί στην πλατεία Δημαρχείου.
Οι εκδηλώσεις του φεστιβάλ συνεχίζονται την Παρασκευή 13/8, ώρα 9μμ στην πλατεία Βενετσανάκη, με το θέατρο σκιών του Κώστα Μακρή και το έργο «Ο Καραγκιόζης και ο Κύκλωπας», και στις 10 το βράδυ του Σαββάτου 14/8 η μουσική σχολή της κ. Χρύσας Μάνδρου-Φιλιππάκου θα δώσει συναυλία στην πλατεία Μαυροβουνίου.
Τα φετινά «Μαραθονήσεια» θα ολοκληρωθούν ανήμερα τον δεκαπενταύγουστο, ώρα 10πμ, με τις επετειακές εκδηλώσεις στον Πολυάραβο για την ηρωική μάχη  εναντίον των ορδών του Ιμπραήμ στις 15/8 του1826. Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο καθηγητής Πανεπιστημίου κ. Δημήτρης Κουκουλομμάτης.  

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti