Εκδήλωση πλούσιων ηχοχρωμάτων από την Παλλακωνική

Μουσική εκδήλωση προς τιμήν των ομογενών θα πραγματοποιήσει την Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου η Παλλακωνική Ομοσπονδία Ελλάδος στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών,...
Πέμπτη, 02 Σεπτέμβριος 2010 03:00 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκδήλωση πλούσιων ηχοχρωμάτων από την Παλλακωνική

Μουσική εκδήλωση προς τιμήν των ομογενών θα πραγματοποιήσει την Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου η Παλλακωνική Ομοσπονδία Ελλάδος στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στο πλαίσιο του συνεδρίου των Ομοσπονδιών ΗΠΑ και Καναδά.
Το εν λόγω συνέδριο, το οποίο συνδιοργανώνει η ομοσπονδία, πραγματοποιείται κάθε τέσσερα χρόνια στην Ελλάδα με τη συμμετοχή της Ένωσης Επαναπατρισθέντων Λακώνων, ενώ η τιμητική εκδήλωση θα τελεστεί στην αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης του Μεγάρου στις 8.30΄ το βράδυ.
Υπογραμμίζοντας την ανάγκη για συναίνεση και συστράτευση στη δύσκολη αυτή περίοδο, το Διοικητικό Συμβούλιο της ομοσπονδίας αποφάσισε να τιμήσει στην εκδήλωση τον πρόεδρο του ΣΑΕ κ. Στέφανο Ταμβάκη και τον ύπατο πρόεδρο των Ομοσπονδιών ΗΠΑ και Καναδά κ. Κώστα Κουτράκο, για τις προσπάθειες που κατέβαλλαν στην κινητοποίηση των αποδήμων ώστε να συνεισφέρουν και οι ίδιοι στην αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης της χώρας.
Η συναυλία έχει τίτλο «Στην αγκαλιά του Ταΰγετου» και τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού, ενώ το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσης έργα της συνθέτιδος κ. Πηγής Λυκούδη. Πρόκειται για την ενότητα τραγουδιών «Χορεύοντας με τον Ταΰγετο» σε ποίηση Νικηφόρου Βρεττάκου που με ευαισθησία ερμηνεύσει η Ελένη Πέτα και το συμφωνικό ποίημα «Η δίψα στο Μυστρά» σε ποίηση Γιάννη Ρίτσου, τα τραγούδια του οποίου ερμηνεύει με τη μεστή του φωνή ο Δημήτρης Μπάσης. Την απαγγελία των ποιημάτων ανέλαβε ο καταξιωμένος έλληνας ηθοποιός Γιάννης Φέρτης.
Η επιτυχία που σημείωσε η παρουσίαση του συμφωνικού ποιήματος «Η δίψα στο Μυστρά» σε συνδυασμό με την ευκαιρία συμπλήρωσης των εκατό ετών από τη γέννησή του Νικηφόρου Βρεττάκου, είχαν ως αποτέλεσμα να ζητηθεί από την κ. Λυκούδη η μελοποίηση των ποιημάτων δύο πολύ γνωστών ποιητών της λακωνικής γης, ώστε το πρόγραμμα να βασίζεται στην ποιητική δημιουργία του Νικηφόρου Βρεττάκου και του Γιάννη Ρίτσου.
Η εκδήλωση είναι απόλυτα συνυφασμένη  με το όραμα της Παλλακωνικής για την φροντίδα και την προβολή των πολιτιστικών μας αξιών με την αξιοποίηση διακεκριμένων νέων καλλιτεχνών. Συμπράττουν η Καμεράτα-Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής και δεκαεπτά ακόμα μουσικοί υπό τη  διεύθυνση  του Αλέξανδρου Μυράτ.
Η τιμή των εισιτηρίων κυμαίνεται μεταξύ 40 και 10 ευρώ με το φοιτητικό να ανέρχεται στα 7, ενώ η προπώληση έχει αρχίσει από την περασμένη Δευτέρα 30 Αυγούστου στα ταμεία του ΜΜΑ.
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το 210-9582613.
 

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti