Ποικίλες ευκαιρίες μάθησης στο Γεράκι

Την ευκαιρία μιας νέας ευχάριστης και δημιουργικής απασχόλησης, προσφέρει στα μέλη και τους φίλους του, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γερονθρών. Πρόκειται...
Παρασκευή, 01 Οκτώβριος 2010 03:00 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Ποικίλες ευκαιρίες μάθησης στο Γεράκι

Την ευκαιρία μιας νέας ευχάριστης και δημιουργικής απασχόλησης, προσφέρει στα μέλη και τους φίλους του, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γερονθρών.
Πρόκειται συγκεκριμένα για μαθήματα σκάκι, τα οποία θα αρχίσουν στις 11 το πρωί της ερχόμενης Κυριακής 3/10, στο χώρο του «Ρελλείου» στο Γεράκι, με τη φροντίδα του συλλόγου και υπό την  καθοδήγηση του μέλους του Σκακιστικού Ομίλου Σπάρτης κ. Ιωάννη Δρούσια.
Η συμμετοχή είναι ελεύθερη για μικρούς και μεγάλους, με ένταξή τους στην ανάλογη ηλικιακή κατηγορία.
Επίσης, υπό την αιγίδα του Πολιτιστικού Συλλόγου, και με τη βοήθεια και χορηγία φίλων και μελών του, ανασυγκροτήθηκε η Φιλαρμονική Γερονθρών.
Μάλιστα, μετά την ευγενική παραχώρηση προς χρήση των οργάνων, από το Δήμο Γερονθρών και τις απαραίτητες συντηρήσεις, τα μαθήματα ήδη άρχισαν, δίνοντας τη δυνατότητα σε παιδιά  επτά ετών και άνω, να μάθουν δωρεάν ένα μουσικό όργανο και να συμμετέχουν στις εκδηλώσεις.
Τα μαθήματα πραγματοποιούνται κάθε Πέμπτη απόγευμα, στο χώρο της Μουσικής Σχολής Γερακίου, υπό την καθοδήγηση του κου Στάθη Σεργιάδη. Η πρώτη μουσική εκδήλωση της Φιλαρμονικής, είναι προγραμματισμένη για την μαθητική παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου.
Όμως, οι ενδιαφέρουσες δράσεις στην πρωτεύουσα του Δήμου Γερονθρών, δεν σταματούν στις ανωτέρω. Την τέχνη που μετρά αιώνες παράδοσης στο Γεράκι, υφαντική σε ορθό αργαλειό, διδάσκει στους νεώτερους η κ. Χρυσούλα Σταματοπούλου, ενώ κάθε  Κυριακή, στην οικία - χοροδιδασκαλείο της κ. Πουλημενάκου, παραδίδονται  σε παιδιά και ενήλικες, μαθήματα ελληνικών, παραδοσιακών και λαϊκών χορών. 
 

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti