Εκδηλώσεις στο Παρόρι για την 25η Μαρτίου

Με πίστη στα έθιμα και τις παραδόσεις γιόρτασε την εθνική επέτειο και η Τοπική Κοινότητα Παρορείου Δήμου Σπάρτης. Ανήμερα της...
Τρίτη, 29 Μάρτιος 2011 03:00 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκδηλώσεις στο Παρόρι για την 25η Μαρτίου

Με πίστη στα έθιμα και τις παραδόσεις γιόρτασε την εθνική επέτειο και η Τοπική Κοινότητα Παρορείου Δήμου Σπάρτης.

Ανήμερα της εορτής και μετά την θεία λειτουργία τελέστηκε Δοξολογία στον κεντρικό ναό του Αγίου Νικολάου, ενώ τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο δάσκαλος του Δημοτικού Σχολειού Μυστρά-Άγιου Ιωάννου κ. Αντώνης Παπαντώνης.

Στη συνέχεια, τελέστηκε τρισάγιο στο μνημείο των πεσόντων στην πλατεία Κεράμου, από τον νέο ιερέα του χωριού π. Θεολόγο, τον οποίο συνόδευσε ο ιεροψάλτης κ. Σαράντος Κουρτσούνης.

Ακολούθησε η καθιερωμένη παρέλαση των μαθητών και κατόπιν πραγματοποιήθηκε κατάθεση στεφάνων από τον πρόεδρο της ΤΚ Παρορείου κ. Σταύρο Περγαντή, το μαθητή Λυκείου Παναγιώτη Κανάκη και τον μαθητή του Δημοτικού Αθανάσιο Καλαμαρά.

Από τις εορταστικές εκδηλώσεις δεν έλειψαν τα ποιήματα και τα επετειακά τραγούδια από όλους τους μαθητές, ενώ τα μεγαλύτερα παιδιά του χωριού χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς. Τελετάρχης ήταν ο δάσκαλος κ. Θεόφιλος Γερουλάκος.

Το απόγευμα της επόμενης ημέρας, Σάββατο 26/3, επαναλήφθηκαν οι παραδοσιακοί χοροί από τους μαθητές του δημοτικού σχολείου στην πλατεία του Κεράμου, όπου τους παρακολούθησαν σύσσωμοι οι κάτοικοι της Κοινότητας.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti