Πρόγραμμα ανάδειξης του πολιτιστικού αποθέματος Πελ/σου

Σε ετοιμότητα για την 5η Προγραμματική Περίοδο οι αρχαιολογικές υπηρεσίες Με τους προϊσταμένους των αρχαιολογικών υπηρεσιών συναντήθηκε την περασμένη Πέμπτη...
Παρασκευή, 09 Σεπτέμβριος 2011 03:00 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Πρόγραμμα ανάδειξης του πολιτιστικού αποθέματος Πελ/σου

Σε ετοιμότητα για την 5η Προγραμματική Περίοδο οι αρχαιολογικές υπηρεσίες
Με τους προϊσταμένους των αρχαιολογικών υπηρεσιών συναντήθηκε την περασμένη Πέμπτη 8/9 στην Τρίπολη ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης.
Θέμα της συζήτησης αποτέλεσε η συγκρότηση των βασικών αξόνων που θα καταρτίσουν το πρόγραμμα «Αρχαία Ελληνικά Λιμάνια της Πελοποννήσου», το οποίο σε συνδυασμό με τα «Κάστρα Πελοποννήσου» θα αποτελέσουν την πλατφόρμα του πολιτιστικού προγράμματος της περιφέρειας.
Στόχος είναι το εν λόγω πρόγραμμα να αποτελέσει μέρος του ευρύτερου προγράμματος της Unesco «Αρχαία Ελληνικά Λιμάνια της Μεσογείου», για το οποίο έχουν ήδη εκδηλώσει ενδιαφέρον η Γαλλία, η Ιταλία και η Αίγυπτος.
Το πρόγραμμα κινείται προς την κατεύθυνση ανάδειξης του πολιτιστικού αποθέματος της Πελοποννήσου, ώστε να γίνει το «πάντρεμα» με τα γεγονότα του σύγχρονου πολιτισμού, μέσω διακρατικών και διευρωπαϊκών δράσεων.
Πρόταση αλλά και προϋπόθεση υλοποίησης του πολιτιστικού προγράμματος, που θα βασιστεί στα αρχαία λιμάνια, είναι αυτό να υποστηριχθεί από τα μυθολογικά στοιχεία των αντίστοιχων περιοχών της Πελοποννήσου και να εμπλουτιστεί με νέες ιδέες, ούτως ώστε να αποκτήσει αναγνωρισιμότητα και να αποτελέσει επιτυχημένο θεσμό.
Ο περιφερειάρχης ζήτησε αυξημένη περιφερειακή αντίληψη, κατά το σχεδιασμό και την υλοποίηση του προγράμματος, προκειμένου, όπως σημείωσε, να υπάρξει ενιαία πολιτιστική εκπροσώπηση της Πελοποννήσου, αλλά και ετοιμότητα από την πλευρά των αρχαιολόγων για την 5η Προγραμματική Περίοδο, γιατί «αν ξέρουμε τι θέλουμε και τι μπορούμε στον πολιτιστικό τομέα η πρότασή μας προς τα Ευρωπαϊκά Όργανα θα έχει περισσότερες πιθανότητες να γίνει δεκτή».

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti