Πρωτομαγιά στη Λακωνία

Γλέντια και εκδηλώσεις

Σάββατο, 27 Απρίλιος 2019 09:44 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Πρωτομαγιά στη Λακωνία

Ιδανική επιλογή για μια ημέρα χαλάρωσης και διασκέδασης με συγγενείς και φίλους αποτελεί η εξόρμηση σε μία από τις εκδηλώσεις που στήνονται στη Λακωνία για τον εορτασμό της Πρωτομαγιάς.

Στις προτάσεις που συγκεντρώσαμε για την αργία της Τετάρτης, ξεκινάμε από τα γλέντια που διοργανώνονται στον Δήμο Σπάρτης. Εδώ, το ΝΠ Πολιτισμού & Περιβάλλοντος συνδιοργανώνει με τον τοπικό πολιτιστικό σύλλογο εκδήλωση στο Ζορό Κονιδίτσας. Η τοποθεσία με τα όμορφα πλατάνια και τις πηγές, σε συνδυασμό με την παραδοσιακή μουσική και το καλό φαγητό, έχουν καταστήσει το Ζορό την πολυπληθέστερη διοργάνωση.

Στα προάστια της Σπάρτης και συγκεκριμένα στη Μαγούλα, το Πολιτιστικό και Φιλανθρωπικό Σωματείο «Κοινωνία Μαγούλας - Άγιος Νίκανδρος» διοργανώνει εκδήλωση για να «πιάσουμε τον Μάη», με μουσική, φαγητό και κρασί, αλλά και δωρεάν άνθη για το πλέξιμο του στεφανιού.

Τα τελευταία χρόνια, πλήθος κόσμου επιλέγει να γιορτάσει την Πρωτομαγιά δίπλα στις πηγές του Καταγιάννη Αμυκλών - Καλυβίων Σοχάς. Εκεί, το φυσικό τοπίο, στη σκιά του δάσους και πλάι στα γάργαρα νερά του Ταϋγέτου, προσελκύει μεγάλες παρέες που στήνουν το δικό τους γλέντι.

Για όσους σκοπεύουν να βρεθούν κοντά στην περιοχή των Μολάων, το γλέντι που στήνεται στο Φαράγγι του Λάρνακα είναι μοναδικό. Η πρόσβαση πραγματοποιείται μέσω του γραφικού λιθόστρωτου μονοπατιού που ξεκινά από την πλατεία της πόλης. Απαιτείται περπάτημα 15 λεπτών για να βρεθείτε σε ένα καταπράσινο και όμορφο περιβάλλον, όπου ζωντανή μουσική, φρεσκοψημένο ψητό και παγωμένη μπύρα και κρασί, σας περιμένουν. Τι άλλο χρειάζεστε;

Μια εναλλακτική πρόταση για να γιορτάσετε την Άνοιξη, είναι η εκδρομή στο παραθαλάσσιο Γύθειο, όπου μέχρι και την Τετάρτη 1 Μάη λειτουργεί η «7η Γιορτή Λουλουδιών», στην πλατεία Δημαρχείου. Πλημμυρισμένη από τα χρώματα και τα αρώματα των ανθέων, η γιορτή δίνει τη δυνατότητα στον επισκέπτη να γνωρίσει καλύτερα τον φυτικό κόσμο και -γιατί όχι- να επιλέξει τα είδη που επιθυμεί για τη σύνθεση του πρωτομαγιάτικού στεφανιού.

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 22 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti