Ενόψει νέων δράσεων έκοψε βασιλόπιτα το 300ο Σύστημα Προσκόπων Σπάρτης

Τρίτη, 05 Φεβρουάριος 2019 16:19 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Ενόψει νέων δράσεων έκοψε βασιλόπιτα το 300ο Σύστημα Προσκόπων Σπάρτης

Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 2/2 η κοπή της βασιλόπιτας του 300ου Συστήματος Προσκόπων Σπάρτης. Σε μια κατάμεστη αίθουσα και σε ζεστό οικογενειακό κλίμα, οι πολίτες τίμησαν την εκδήλωση, αντάλλαξαν ευχές για δημιουργική χρονιά και νέες δράσεις από τους προσκόπους της πόλης.

Ο αρχηγός του Συστήματος κ. Γιάννης Λαμπρινάκος καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους, γονείς, φίλους της κινήσεως, παλαιούς προσκόπους, εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης και της πολιτικής ζωής του τόπου. Δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τις δημοτικές αρχές, που κατά την τελευταία δεκαετία συνέπραξαν στη στέγαση του συστήματος, αλλά και τους επαγγελματίες-επιχειρηματίες του νομού, που με μεγάλη προθυμία πρόσφεραν τα δώρα για τη λαχειοφόρο αγορά. Μοιράστηκε το όραμα του συστήματος να ενώσει το παρελθόν με το παρόν, μέσω της ίδρυσης της Ένωσης Παλαιών Προσκόπων (γιατί ο νέος είναι ωραίος αλλά ο παλιός αλλιώς). «Μία ένωση του παλαιού με το νέο σαν μια σκέψη, μια γροθιά, μία αντίληψη. Με μπροστάρηδες σοφούς ανθρώπους να  ανοίγουν το δρόμο για ένα καλύτερο αύριο για τους νέους και τα παιδιά τους» ανέφερε ο κ. Λαμπρινάκος. Τους καλωσόρισε στη μεγάλη προσκοπική οικογένεια, ενώ έκανε ανοικτή πρόσκληση για συμμετοχή όλων όσοι υπήρξαν μία περίοδο της ζωής τους πρόσκοποι.

Από την πλευρά τους, οι πρόσκοποι, τα λυκόπουλα και οι ανιχνευτές αναπόλησαν όλες τις δραστηριότητες που πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια του περασμένου χρόνου, αλλά και τις εξορμήσεις στη φύση, με αποκορύφωμα την ετήσια κατασκήνωση της αγέλης, της ομάδας και της κοινότητας των ανιχνευτών.

Το 300ο Σύστημα Προσκόπων Σπάρτης έχει συμμετάσχει σε όλες τις μεγάλες δράσεις του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων, αλλά και της Περιφέρειας Ανατολικής Πελοποννήσου τα τελευταία χρόνια (Πανελλήνια κατασκήνωση λυκοπούλων «Φτου ξελευτερία» το 2016, Πανελλήνια Ανιχνευτική Πολιτιστική Ενημέρωση στην Ελευσίνα, εβδομαδιαία κατασκήνωση στο Κλημέντι Κορινθίας και στη Μικρή Μαντίνεια Καλαμάτας κτλ.).

Υπενθυμίζεται ότι οι συναντήσεις λυκοπούλων, προσκόπων και ανιχνευτών πραγματοποιούνται σε εβδομαδιαία βάση, καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου. Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τον κ. Γιάννη  Λαμπρινάκο στο 6938 270678.


Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 22 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα