Με ευχές η κοπή βασιλόπιτας στο Διοικητήριο Λακωνίας (ΦΩΤΟ)

Πέμπτη, 03 Ιανουάριος 2019 14:33 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Με ευχές η κοπή βασιλόπιτας στο Διοικητήριο Λακωνίας (ΦΩΤΟ)

Ανήμερα της Πρωτοχρονιάς πραγματοποιήθηκε η κοπή της βασιλόπιτας  στην αίθουσα των Λακώνων ποιητών «Νικηφόρος Βρεττάκος και Γιάννης Ρίτσος» του Διοικητηρίου της ΠΕ Λακωνίας. Την πίτα ευλόγησε ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ.  Ευστάθιος. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν εκπρόσωποι των Αρχών του τόπου, καθώς και πολίτες που ευχήθηκαν στην αντιπεριφερειάρχη και τα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου,  υγεία και επιτυχία στο έργο τους. Μεταξύ άλλων, το «παρών» έδωσε και ο Λάκωνας ομογενής κ. Ευστάθιος Βαλιώτης. Τα κάλαντα έψαλε η Φιλαρμονική του Δήμου Σπάρτης.

Η αντιπεριφερειάρχης κ. Ντία Τζανετέα ευχήθηκε «ένα δημιουργικό έτος για τους Λάκωνες με υγεία και ευτυχία προσωπική και οικογενειακή». Κάνοντας έναν απολογισμό της χρονιάς που έφυγε, η κ. Τζανετέα δήλωσε ότι «οι προσπάθειες της Περιφέρειας Πελοποννήσου και της Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας ευοδώθηκαν, καθώς στη Λακωνία ολοκληρώθηκαν μεγάλα έργα πνοής, άλλα βρίσκονται σε εξέλιξη, ενώ ήδη σχεδιάζουμε αδιάκοπα και τα επόμενα έργα, ώστε ο τόπος μας να βγει από την αφάνεια και να πρωταγωνιστήσει στις εξελίξεις και την ανάπτυξη». Η αντιπεριφερειάρχης επισήμανε, ακόμα, «ότι η Λακωνία είναι πρώτη σε απορροφητικότητα κονδυλίων από το ΕΣΠΑ ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη ο Αρχιτεκτονικός διαγωνισμός για τη μελέτη του Νέου Αρχαιολογικού Μουσείου Σπάρτης».  Τέλος, δήλωσε ότι «ευχή και στόχος όλων μας στην Περιφερειακή Ενότητα Λακωνίας είναι το 2019 να είναι χρονιά προκοπής, δημιουργίας και ανάπτυξης για τη Λακωνία και θα εργαστούμε σκληρά προς αυτή την κατεύθυνση».

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα