Η ελληνική ιστορία και παράδοση εκτίθενται στο Διοικητήριο Λακωνίας (ΦΩΤΟ)

Εγκαινιάστηκε η έκθεση κειμηλίων του Χρ. Κατσαμπάνη

Δευτέρα, 29 Οκτώβριος 2018 17:39 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Η ελληνική ιστορία και παράδοση εκτίθενται στο Διοικητήριο Λακωνίας (ΦΩΤΟ)

Την Παρασκευή 26 Οκτωβρίου εγκαινιάστηκε η έκθεση ιστορικών κειμηλίων του κ. Χρήστου Κατσαμπάνη, που φιλοξενείται στο Διοικητήριο της ΠΕ Λακωνίας. Τον αγιασμό τέλεσε ο πανοσιολογιότατος πατέρας Θεόφιλος, ενώ τη εκδήλωση χαιρέτησαν η αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας κ. Αδαμαντία Τζανετέα, καθώς και ο δήμαρχος Σπάρτης κ. Ευάγγελος Βαλιώτης.

Η παρουσίαση της έκθεσης ιστορικών κειμηλίων στο Διοικητήριο της ΠΕ Λακωνίας συνεχίζεται με αμείωτο ενδιαφέρον, καθώς μικροί και μεγάλοι έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν από κοντά σπάνια εκθέματα.

Ο συλλέκτης Χρήστος Κατσαμπάνης ενημερώνει τους μαθητές των σχολείων που προσέρχονται στην έκθεση και απαντά σε απορίες τους σχετικά με τα εκθέματα.

Η κ. Τζανετέα συναντήθηκε με μαθητές των σχολείων, εκφράζοντας την ικανοποίηση της για την προσέλευση των μαθητών καθώς και το ενδιαφέρον τους για τα ιστορικά κειμήλια.

Σε δήλωσή της η κ. Τζανετέα επισημαίνει τα εξής: «Είναι τιμή για τη Σπάρτη να φιλοξενεί τόσο σημαντικά εκθέματα, και γι’ αυτό το λόγο η  Περιφέρεια Πελοποννήσου/ Περιφερειακή Ενότητα Λακωνίας αποφάσισε να καλύψει τα έξοδα μεταφοράς των μαθητών κατά την επίσκεψη τους.

Ευχαριστούμε τον κ. Χρήστο Κατσαμπάνη για την διάθεση του να εκθέσει την προσωπική του συλλογή στη Σπάρτη. Είμαστε δίπλα του στην προσπάθεια του να διδάξει τον πολιτισμό του τόπου μας στις νεότερες γενιές».

Οι ώρες λειτουργίας της έκθεσης, που θα διαρκέσει έως την Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2018 είναι: 09:00 έως 14:00 & 18:00 έως 22:00.

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΙΔΗΣΗ

Στείλτε μας τα δικά σας νέα, φωτογραφίες, σχόλια, σκέψεις, παρατηρήσεις και δείτε τα δημοσιευμένα στο lakonikos.gr και στην ημερήσια εφημερίδα ΛΑΚΩΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
Διεύθυνση e-mail(*)
Μη έγκυρη διεύθυνση e-mail

Περιγραφή(*)
Συμπληρώστε μια περιγραφή για την είδηση σας

Φωτογραφία

Κωδικός Ασφαλείας(*)
Κωδικός Ασφαλείας
Ο κωδικός ασφαλείας είναι λάθος