Εγκαινιάζεται η έκθεση ζωγραφικής της Ν. Σκιάδα

«4 sonate & 1 sinfonia»

Παρασκευή, 26 Οκτώβριος 2018 13:03 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εγκαινιάζεται η έκθεση ζωγραφικής της Ν. Σκιάδα

Έκθεση ζωγραφικής της Σπαρτιάτισσας εικαστικού Νάντιας Σκιαδά με τίτλο «4 sonate & 1 sinfonia» θα λάβει χώρα στην αίθουσα «Παλατάκι» του ξενοδοχείου “Mystras Grand Palace Resort & Spa” στο Παλαιολόγιο Μυστρά. Η έκθεση θα εγκαινιαστεί την Κυριακή 4 Νοεμβρίου και ώρα 8:00 μμ και θα διαρκέσει μέχρι τις 11 Νοεμβρίου 2018.

Στην εκδήλωση των εγκαινίων θα προλογίσει η κ. Γεωργία Κακούρου Χρόνη, PhD., M.A., Ad. Dip. History of Art, πρώην επιμελήτρια της Κουμανταρείου Πινακοθήκης Σπάρτης (Παράρτημα Εθνικής Πινακοθήκης).

Η διαδικασία της «ωρίμασης» ξεκινά όταν αρχίζει να στρέφεται κανείς  προς «τα μέσα». Κι η ζωγραφική μπορεί να σταθεί ως «καθρέφτης ψυχής».

«Μεγαλώνοντας» . Με τη λέξη αυτή ξεκινά το ποίημα υποστήριξης του concept της έκθεσης, η οποία θα μπορούσε να αποτελεί και τον τίτλο της. Αντί αυτής…  « 4 Sonate & 1 Sinfonia ».

Γιατί… Η ωριμότητα κι η μουσική είναι σύμφυτες με την έννοια «χρόνος». Χρόνος… «Αιωνιότητα» ή «στιγμή», «παρελθόν», «παρόν» ή «μέλλον». «Χρόνος» που μεταφράζεται τελικά σε «διάρκεια», «ιστορία» ή «μεταμόρφωση». Την μεταμόρφωση εκείνη που προσφέρεται σε ψυχή και σώμα  «Μεγαλώνοντας».

Οι 4 sonate, 45 περίπου έργα μικρών διαστάσεων σε χαρτί και η sinfonia, 12 έργα σε καμβά με μικτή τεχνική, φιλοτεχνήθηκαν στο διάστημα των τελευταίων δύο ετών (2016-2018) στην Σπάρτη.

Λίγα λόγια για τη δημιουργό
Η Νάντια Σκιαδά αποφοίτησε το 2006 από την ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΡΩΜΗΣ με κατεύθυνση τη  ζωγραφική  και πτυχιακή & master στη σκηνοθεσία. Παράλληλα φοίτησε για 1 χρόνο  στην “PORTA BLU” SCUOLA D’ ARTE στη Ρώμη.

Εργάζεται ως εικαστικός  & σκηνοθέτης,  καθηγήτρια εικαστικής αγωγής και  μεταφράστρια  Ιταλικών.

 Στο ενεργητικό της έχει 7 ατομικές και 6 ομαδικές εκθέσεις σε Ελλάδα και Ιταλία. Από της ταινίες μικρού μήκους που σκηνοθέτησε προβλήθηκαν στην Σ.Γ.Τ. στην Αθήνα μετά από  πανελλήνιο διαγωνισμό το ΕΞΌΔΙΟΝ ΆΣΜΑ  και στην Κουμαντάρειο Πινακοθήκη Σπάρτης (Παράρτημα της Εθνικής Πινακοθήκης) το CARNE-μέρος πολιτιστικών δράσεων με αφορμή την παράσταση Carmen της  Λυρικής σκηνής στη Σπάρτη.

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΙΔΗΣΗ

Στείλτε μας τα δικά σας νέα, φωτογραφίες, σχόλια, σκέψεις, παρατηρήσεις και δείτε τα δημοσιευμένα στο lakonikos.gr και στην ημερήσια εφημερίδα ΛΑΚΩΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
Διεύθυνση e-mail(*)
Μη έγκυρη διεύθυνση e-mail

Περιγραφή(*)
Συμπληρώστε μια περιγραφή για την είδηση σας

Φωτογραφία

Κωδικός Ασφαλείας(*)
Κωδικός Ασφαλείας
Ο κωδικός ασφαλείας είναι λάθος